Draadloze Movinghead

SGM G-1 Beam

De SGM G-1 Beam is een krachtige draadloze moving head voor binnen en buiten gebruik. Volledig opgeladen kan deze tot wel 7 uur functioneren.

55,00 excl. BTW

Draadloze Movinghead

Deze SGM G-1 Beam is de eerste moving head van een gerenomeerd merk welke volledig draadloos functioneert. Ondanks de krachtige accu is deze moving head zeer compact en handzaam. Hiermee biedt het tal van opties voor een snelle, makkelijke en professionele bedrijfsevenementen, TV opnames, beurzen, congressen en elke ander evenement dat voorzien dient te worden van een betrouwbaar, veelzijdig maar vooral snel werkzaam product.

Lichtbron

De SGM G-1 Beam is een compacte moving head uitgerust met een krachtige 40 watt LED bron met een levensduur van 50.000 uur. Hiermee levert de G-1 Beam 53244 lux op een afstand van 3 meter. Ongekend krachtig voor een LED armatuur van deze omvang. Anders dan andere moving heads in zijn segment kan de SGM-G1 Beam gewoon functioneren in de regen zonder toe te leggen op zijn scherpe lichtbundel. Dit maakt het een uniek product. Met zijn kenmerkende scherpe lichtbundel worden gobo’s heel gedefineerd weergegeven. Het gobo patroon is daarmee altijd goed zichtbaar. Alle gobo’s zijn tevens  te gebruiken met het zogeheten ‘shake effect’. De standaard openingshoek van 2,8 graden is indien nodig nog kleiner te maken. Met de pseudo-zoom, kan je naar een openingshoek van 0,3 graden.

Bewegingen

Deze draadloze moving head heeft naast een zeer snelle pan en tilt, ook eindeloze pan beweging optie. Dit verbreed de mogelijkheden wanneer je het apparaat aan het programmeren bent. Daarnaast heeft de G-1 Beam een unieke positie pre-set programmering. Hiermee is het mogelijk tot op negen interne pan / tilt presets te programmeren, welke kunnen worden gecombineerd met acht interne standalone programma’s.

Aansturing

De SGM G-1 Beam kan op verschillende manieren worden aangestuurd. Je kunt deze moving head uiteraard met een 5 polige DMX kabel aansluiten op de lichttafel. Echter doet dit alle voordelen van het draadloze gemak te niet, dus dit zal niet de voorkeur hebben.
Via een lumen-radio zender kan je de moving head draadloos besturen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de Asterabox uit ons verhuur assortiment voor gebruiken. Door de Asterabox te verbinden met bijvoorbeeld Cuelux, is zelfs je aansturing volledig draadloos. Dit realiseert de unieke propositie om een lichtshow te maken zonder stroom of het gebruik van kabels. Ideaal voor bijvoorbeeld de TV en film industrie, waar vaak snel en op moeilijke locaties een lichtshow geproduceerd moet worden.

Tip: Je kan deze draadloze moving heads uiteraard gebruiken in combinatie met onze Astera producten zoals de AX1, Titantube, AX3, AX5 en AX10 om je lichtshow volledig draadloos te houden.

IP65

Een moving head welke een IP65 classificatie heeft is al redelijk uniek. Het functioneren op een accu maakt de SGM G-1 Beam pas echt uniek. De IP65 classificatie is te danken aan de bouwkwaliteit en een speciale interne luchtontvochtingstechniek. Deze laat het niet toe dat kleine stofdeeltjes en vocht van buiten de moving head binnendringen. Hiermee heeft rookvloeistof, stof, vuil, pollutie en luchtvochtigheid dus geen verdergaande gevolgen op de levensduur moving head. Dit zorgt er tevens voor dat de interne optieken en gobo’s niet meer schoongemaakt hoeven worden. Dit maakt deze moving head ideaal voor langdurige projecten, buitengebruik of gebruik in extreme omstandigheden.

Accu

De accuduur wordt uiteraard bepaald door de mate van gebruik. Gebruik je de lamp intensief, zoals bijvoorbeeld op een feest of evenement. Dan is deze goed voor 5 tot 9 uur. Gebruik je moving head gematigd (gedimd / weinig bewegingen) dan kan deze van 12 tot wel 14 uur mee. Bedenk daarbij wel dat je de moving head volledig oplaad alvorens deze te gebruiken. Als verhuurbedrijf doen wij ons uiterste best de moving heads altijd opgeladen mee te geven. Echter raden wij aan deze voor gebruik nog even op het lichtnet aan te sluiten. Hiermee haal je het maximale uit de accucapaciteit.
Wilt u gedurende de huurperiode de moving head opladen, houdt er dan rekening mee dat het opladen tot 75% tussen de 8 – 12 uur en tot 100% tussen de 12 – 16 uur duurt.

Technische specificaties

 • Merk

  SGM

 • Type

  G-1 Beam

 • Type Lamp

  Witte LED bron (6500K)

 • Lux

  3m: 53244 lux - 5m: 19168 lux - 10m: 4792 lux

 • Lens

  2,8 graden

 • Afstralingshoek

  0,3 graden (Aperture pseudo zoom) - 2,8 graden

 • Kleurenwiel

  14 kleuren + Open

 • Aantal gobo's

  15

 • Strobo

  Ultra-high-speed strobe effects

 • IP classificatie

  IP65

 • Standby verbruik

  7 watt

 • Gemiddeld verbruik

  40 watt

 • Aansluitingen

  5-pin XLR input / output + TrueOne

 • DMX kanalen

  12

 • Protocollen

  CRMX, W-DMX G2, W-DMX G3, W-DMX G4, W-DMX G4S

 • Accu

  Lithium-Ion batterij

 • Accu Duur

  Non-stop: 7 - 9 uur - Gemiddeld gebruik 12 - 14 uur

 • Oplaadtijd accu

  100%: 12 - 16 uur - 75%: 8 - 12 uur

 • Gewicht Lichteffect

  8,9 kg

 • Gewicht Transportkist

  14,0 kg

 • Afmetingen Moving Head

  219 x 382 x 255 mm

 • Afmetingen Transportkist

  300 x 700 x 560 mm (L x B x H)

Tips

Inzetbaarheid

Deze draadloze moving head leent zich voor inzetbaarheid bij tal evenementen. Vooral wanneer de op- & afbouwtijd gering is, het leggen van kabels geen optie is of wanneer het evenement buiten plaats vind bij wisselende weersomstandigheden. Kortom, voor elk evenement geschikt!

Opladen

Laad de lampen volledig op voordat je deze inzet. De accuduur is tot wel 7 uur, maar dan dient de moving head uiteraard wel volledig opgeladen te zijn. Wij proberen de moving heads die u huurt altijd opgeladen mee te geven. Echter raden wij aan deze voor het evenement nog even aan het lichtnet aan te sluiten.

Video

Draadloze Movinghead bestellen

De SGM G-1 Beam is een krachtige draadloze moving head voor binnen en buiten gebruik. Volledig opgeladen kan deze tot wel 7 uur functioneren.

€ 55,00 excl. BTW