AsteraBox

Astera ART7 AsteraBox CRMX

Multifunctioneel tablet en zender pakket voor Astera armaturen. Hiermee is het mogelijk om de lampen zowel via de tablet als met een de lichttafel aan te sturen.

50,00 excl. BTW

AsteraBox

De AsteraBox CRMX is de interface tussen Astera armaturen en controller. De AsteraBox kan worden gebruikt als een draadloze DMX-zender met CRMX-technologie, maar werkt ook als interface tussen de applicatie en verlichting. Uiteraard is ook deze interface, net zoals de armaturen, voorzien van een ingebouwde batterij. De AsteraBox wordt bij HWC Events & Rental altijd standaard geleverd inclusief tablet. Hiermee bent u dus altijd direct klaar om de Astera lampen aan te sturen.

AsteraBox

De AsteraBox functioneert als een soort ‘vertaalmachine’ tussen de Astera armaturen en controller. De AsteraBox zet inkomend signaal om in een RF signaal (865 – 870 MHz), waarop de lampen reageren. De lampen communiceren ook terug, waardoor er waardevolle informatie vanaf de diverse armaturen uitleesbaar is. De AsteraBox maakt gebruik maakt van de 865 – 870 mHz band, hiermee voorkomt het veel storingen. Veel draadloze transmitters functioneren namelijk in de zeer drukbezette 2,4 GHz band. De lagere frequentieband verhoogd tevens de reikwijdte naar 300 meter.

De AsteraBox kun je via Bluetooth koppelen met de meegeleverde tablet. Via de Astera applicatie is het mogelijk om de AsteraBox maar liefst 72 uur te laten functioneren op één batterijlading. Het is ook mogelijk om de AsteraBox aan te sluiten op een lichttafel. Via de meegeleverde DMX verloop kabel kun je de AsteraBox 16 uur aaneengesloten als wireless DMX zender gebruiken

Android App

Via de tablet is het mogelijk complexe programma’s met kleuren, effecten en instellingen te programmeren en uit te lezen. Via de applicatie is het zeer eenvoudig om groepen te maken, positities aan te geven en effecten te programmeren. In tegenstelling tot aansturing via DMX, onthouden en herhalen de lampen deze effecten zonder dat ze een constante draadloze verbinding te vereisen.

Via de applicatie is het mogelijk om een volledig overzicht te houden over de status en alle instellingen van de lampen terwijl je ze bedient. Bekijk batterijstatus, radiosignaal, DMX-adres en welke lampen zijn in-/uitgeschakeld. Het is zelfs mogelijk om je te laten informeren als de lampen verplaatst of uitgeschakeld worden.

Via de tablet is het mogelijk om de gewenste DMX-adressen en -profielen in te stellen voor één of meerdere lampen. Dit is tevens sneller dan het op de armaturen zelf te doen. Via de applicatie kun je ongeveer 50 armaturen binnen 5 minuten instellen. Na afloop van het evenement voer je op de tablet zeer gemakkelijke een master reset uit, waardoor alle lampen direct klaar zijn voor de volgende show.

Draadloos DMX

De AsteraBox werkt ook als een draadloze DMX-zender. Hiervoor sluit je de AsteraBox gewoon aan op de lichttafel. Met de meegeleverde XLR-adapter is het mogelijk om één DMX universe te verzenden met LumenRadio CRMX-technologie of  W-DMX van Wireless Solutions (tot G4S).  De verlichting van Astera ondersteunen beide draadloze DMX-standaarden, zodat u ze samen met bijna alle andere draadloze lampen en zenders kunt gebruiken.

Afstandsbediening

Bent u niet ervaren met lichttechniek? Je kunt met de meegeleverde afstandsbediening simpele commando’s aan de lampen geven. Met deze infraroodafstandsbediening kun je erg gemakkelijk de lampen aan/uit zetten, de gewenste kleur instellen, voorgeprogrammeerde programma’s afspelen, snelheid en dimbare aan te passen.

Technische specificaties

 • Merk

  Astera

 • Type

  ART7 AsteraBox CRMX

 • Bereik

  300 meter

 • Batterij

  LG Chem Lithium-ion

 • Batterijduur

  72 uur (Astera App mode) 16 uur (CRMX Mode)

 • Bediening

  AsteraApp or CRMX

 • IP Rating

  IP65

 • Afmetingen AsteraBox

  144 x 78 x 30 mm

 • Gewicht

  0,23 kg

Tips

Ervaring

Voor het gebruik van de AsteraBox is een gedegen kennis van professionele verlichting vereist. Zonder deze specifieke kennis is verdwalen in de mogelijkheden zeer goed mogelijk.

Batterij

Het is verstandig om voorafgaand aan het evenement goed de status van de batterij te controleren. Wij garanderen niet dat de batterij vol wordt meegeleverd.

Video

AsteraBox bestellen

Multifunctioneel tablet en zender pakket voor Astera armaturen. Hiermee is het mogelijk om de lampen zowel via de tablet als met een de lichttafel aan te sturen.

€ 50,00 excl. BTW