Draadloze LED LightDrop

Astera AX3 LightDrop

Met de afmeting van een ijshockey puck is deze AX3 LightDrop RGBW LED spot uiterst geschikt voor ieder evenement. Zelfs in de kleinste ruimtes is deze spot inzetbaar.

15,00 excl. BTW

Draadloze LED LightDrop

De Astera AX3 LightDrop is de meeste schattige en compacte LED spot voor de evenementen industrie. Deze spot wordt liefkozend ook wel ‘puck’ genoemd. Uiteraard is dit afgeleid van het formaat. De Astera AX3 heeft namelijk een diameter van net geen 10 cm en een hoogte van 6 cm. Niet heel vreemd dat deze spot de bijnaam ‘puck’ heeft gekregen, toch?

Zoals het complete assortiment van Astera, beschikt deze spot ook over een ingebouwde batterij, waarmee deze spot tot wel 20 uur continu kan functioneren. Tevens beschikbaar deze lamp over een groot arsenaal aan draadloze communicatie mogelijkheden. Zo is deze AX3 zowel via de Astera applicatie als draadloze DMX bediend worden. Voor gebruik in de buitenlucht is deze spot ook uitstekend geschikt. Door zijn weerbestendige behuizing (IP65) heeft deze spot geen problemen met neerslag, zoals regen of hagel. Voor evenementen waar geruisloos functioneren belangrijk is, komt de AX3 ook zeer tot zijn recht. De spot bevat namelijk geen ventilator, waardoor deze niet zoemt tijdens het verzorgen van de gewenste verlichting.

Lichtbron

Achter de lens van de AX3 puck zit een krachtige 15 watt krachtige lichtbron op basis van RGBW CREE LED’s. Om ervoor te zorgen dat alle Astera lampen identieke kleuren geven, wordt er gebruik gemaakt van TruColour-kalibartie. Dit zorgt niet alleen voor zeer hoogwaardige kleuren en menging van kleuren. Er ontstaan hierdoor ook geen afwijkingen tussen verschillende leveringen. Deze worden namelijk tijdens het kalibreren van de spots ongedaan gemaakt.

Zoals waarschijnlijk bekend is het mogelijk om LED spots op iedere gewenste kleur in te stellen. Via de tablet is het zelfs mogelijk om de gewenste LEE-filter kleur exact te projecteren, zonder dat hiervoor de LEE filter nodig is. Het is zelfs mogelijk om de exacte kleurtemperatuur van de lichtbundel in te stellen van 2700K tot 6500K.

Filters

Standaard projecteert deze spot een bundel van 13°, maar in sommige situaties is het zaak een bredere bundel te projecteren. Speciaal voor deze toepassingen zijn er extra filters beschikbaar. Met het toevoegen van de Floor Diffusor ontstaat een wijdere bundel van 30°.  Wil je een nog minder scherpe bundel, dan kan de Wide-Angle Diffusor goed gebruikt worden. Hiermee creeër je namelijk een zeer wijde spreiding van 120°.  Speciaal voor doorzichtige objecten is de Diffusor Dome. Deze geeft de initiële lichtbundel een spreiding van maar liefst 220°. Exact, dat is volledig rondom.

Speciaal voor het verlichting van muren en andere grote oppervlakken is de Wallwash Diffusor ontwikkelt. Deze geeft een asymmetrische lichtbundel van 17° x 46°, waardoor het licht zoveel mogelijk naar de muur gestuurd wordt.

 • Geen Filter: Bundel van 13°
 • Flood Filter: Bundel van 30°
 • Wide-Angle Filter: Bundel van 120°
 • Dome Filter: Bundel van 220°

Accu

Met de ontwikkeling van batterijen, maakt ook veel professionele verlichting voor evenementen de overstap. Hierdoor is het niet meer nodig om spots aan te sluiten met stroomkabels. Met de ingebouwde batterij in de Astera AX3 spot kan deze lamp 20 uur onafgebroken lichtbundels projecteren. Het volledig opladen van de batterij neemt ongeveer 7 uur in beslag. Voor langdurige evenementen is het natuurlijk nog steeds mogelijk om deze spots op stroom te gebruiken.

Ik heb een zeer belangrijk evenement, zijn lampen op accu wel betrouwbaar genoeg? Dat horen we vaker. Echter hebben alle lampen van Astera een ultieme veiligheidsfunctie. Hiermee zullen de spots nooit uitvallen gedurende het evenement. Op ‘seamless runtime’ functie stel je simpelweg in hoe lang de spot moet blijven functioneren. De Astera AX3 zal zelf de kracht van de accu verdelen over de ingestelde periode. Hierdoor valt de spot pas uit na de ingestelde tijd.

Draadloze Communicatie

Een accu is natuurlijk leuk, maar voor echt draadloos gemak dient de spot natuurlijk ook draadloos aangestuurd te kunnen worden. Hiervoor heeft Astera een eigen interface ontwikkelt. Deze AsteraBox functioneert als een vertaler. Dit apparaat zet inkomende informatie om in een RF signaal (865 – 870 MHz) en heeft een bereik van maar liefst 300 meter. Deze communicatie is ook tweeledig. Naast het ontvangen van opdrachten, geeft de lamp namelijk ook informatie terug. Hiermee is het mogelijk om informatie over het functioneren, batterijstatus en instellingen af te lezen.

De AsteraBox kan worden gebruikt als een draadloze DMX-zender in combinatie met een lichttafel, maar functioneert ook via een bluetooth verbinding in combinatie met een tablet en AsteraApp. Met de applicatie kun je een aantal unieke functies gebruiken.

  • Kleuren, chases, effecten en groepen
  • Anti-Flicker
  • Diefstal Alarm:
  • Enter and Leave Standby

Flicker Free

Staat het op de planning om het evenement te laten registreren met cameras? Dan bestaat de mogelijkheid dat dit voor problemen gaat zorgen in combinatie met goedkope LED verlichting. In tegenstelling tot gloeilampen staan LED lampen niet continu aan. Eigenlijk knippert deze lichtbron zeer snel. Dit kunnen wij niet waarnemen, waardoor het lijkt alsof de spots continu branden. Cameras kunnen dit zeer snelle knipperen wel waarnemen. Hiervoor is het aanpassen van deze verversingsfrequentie noodzakelijk. Dit is niet mogelijk om goedkope armaturen, maar uiteraard wel op deze Astera AX3 puck.

Met de AsteraApp kunt je zeer gemakkelijk de juiste framerate van de opname aangeven. De lampen stellen zich dan automatisch in op de juiste frequentie tussen 200 en 1205 Hz. Voor de zeer precieze technici is het zelfs mogelijk om de voorgeprogrammeerde frequentie op 2 cijfers achter de komma handmatig aan te passen.

Special voor studio gerelateerde opdrachten heeft deze Astera AX3 geen ventilator om te koelen. Via de uitgebalanceerde aluminium behuizing is deze spot in staat zichzelf voldoende te koelen, zonder daar enige vorm van geluid of ruis Tevens beschikt de Astera AX3 over ‘fanless cooling’. Hierdoor geven de spots geen achtergrond ruis bij presenties, workshops of opnames. Door de uniek ontworpen aluminium behuizing kan deze spot voldoende koelen zonder ventilator en levert deze alsnog sublieme prestaties.

Diefstal Alarm

De armaturen van Astera zijn voorzien van een sensor. Wanneer de lamp wordt verplaatst of weggehaald wordt kan er een sirene klinken om mogelijke dieven af te schrikken. Via de tablet kan de gevoeligheid, type en vertraging van het alarm volledig naar wens worden ingesteld.

Enter and Leave Standby

Als de installatie is voltooid, kunnen alle lampen op stand-by worden gezet. Als je vervolgens de start- en eindtijd van het evenement aangeeft. zullen de lampen automatisch inschakelen op de aangegeven tijd. Op de aangegeven eindtijd gaan alle lampen weer keurig uit. Op deze manier heb je geen omkijken naar de techniek, maar wordt er ook geen kostbare accu capaciteit verspilt.

Noodverlichting

Een metafoor voor de uitgebreide mogelijkheden van deze lamp is de  ‘emergency light’. Het kan natuurlijk altijd voorkomende dat onverhoopt toch de spanning wegvalt tijdens het evenement. Je wilt uiteraard geen paniek in de zaal. Speciaal voor deze situatie kan de lamp een felle witte lichtbundel projecteren als toch de spanning wegvalt. De bezoekers zitten hierdoor nooit in het donker. Wel zo prettig. De lampen dienen hiervoor wel aangesloten te worden op het stroomnet.

Technische specificaties

 • Merk

  Astera

 • Type

  AX3 Lightdrop

 • Type LED verlichting

  15W - RGBW - 430 Lm - 1300 Lx

 • Strobe

  0 - 25 Hz

 • Beam Angle

  13 Graden

 • Batterij

  LG Chem Lithium-ion

 • Batterij duur

  20 uur

 • Batterij Oplaadtijd

  7 uur

 • Bediening

  CRMX - W-DMX - AsteraBox

 • IP Rating

  IP65

 • Afmeting AX-3 LightDrop

  Ø95mm x 59mm

 • Gewicht

  0,679 kg

Tips

Opladen

Het is verstandig om de spots voor gebruik even op te laden. Zo voorkom je dat de spots niet voldoende zijn opgeladen voor jouw evenement.

Toepassing

De grote toepasbaarheid heeft uiteraard voordelen. Toch raden wij aan altijd de gewenste toepassing aan te geven, zodat wij u kunnen adviseren over de juiste accessoires.

Video

Draadloze LED LightDrop bestellen

Met de afmeting van een ijshockey puck is deze AX3 LightDrop RGBW LED spot uiterst geschikt voor ieder evenement. Zelfs in de kleinste ruimtes is deze spot inzetbaar.

€ 15,00 excl. BTW