Draadloze LED Spot

Astera AX5 TriplePar

Volledig draadloze en veelzijdig Astera AX5 TriplePAR LED spot. Zowel geschikt voor indoor als outdoor gebruik.

25,00 excl. BTW

Draadloze LED Spot

De Astera AX5 Triple PAR is speciaal ontwikkelt voor multifunctionele inzetbaarheid. De naam van deze Astera spot komt voort uit het 3-in-1 principe. Deze spot is namelijk inzetbaar als bedraadde LED spot, draadloze LED spot en LED uplighter. Hiermee is deze lamp de ultieme tool voor iedere audiovisuele professional.

Speerpunten van Astera zijn uiteraard de draadloze communicatie en enorme accucapaciteit. Uiteraard beschikt deze spot ook over al deze mogelijkheden. De accu kan ook deze lamp 20 uur van de benodigde spanning voorzien. Via de Astera applicatie beschik je over een zeer groot arsenaal aan mogelijke instellingen. Hieronder tref je daarover meer informatie. Het is ook mogelijk om de AX5 lampen draadloos via DMX aan te sturen. Dit kan zelfs buiten. De spots zijn namelijk volledig weersbestendig (IP65). Regen, hagel of sneeuw zijn dus geen enkel probleem. Ook voor studio’s en andere opnamelocaties zijn deze spots zeer geschikt. De koeling wordt namelijk niet verzorgd door een ventilator, maar via de speciaal ontwikkelde aluminium behuizing. Volledig geruisloos dus.

Lichtbron

In behuizing van deze Astera AX5 zitten een drietal zeer krachtige 15 watt LED bronnen verscholen. Deze Philips Lumileds zijn zo gekalibreerd dat deze verlichting exacte kleuren kan weergeven. De kleurechtheid van de lichtbundel is met 92% ongeëvenaard hoog. Het is hiermee dus mogelijk om voorafgaand aan het evenement de exacte RGBAW-waarde  via de computer te bepalen en nadien in te stellen op de spots.

Tevens beschikt de Astera applicatie over het volledige assortiment LEE-filters. Hiermee is het dus mogelijk om de kleur van een conventionele armatuur met LEE-filter exact na te bootsen met deze spots. Zonder dat hiervoor daadwerkelijk een filter nodig is. In de applicatie is het ook mogelijk om de kleurtemperatuur van de witte lichtbundel in te stellen (2700K tot 6500K).

Filters

Van nature heeft deze Astera AX5, net als zijn kleine (AX3) en grote (AX10) broer een lichtbundel van 13°. Echter kan het voorkomen dan er in sommige situaties behoefte is aan de andere lichtstraal. Hiervoor zijn er speciale filters leverbaar, welke de lichtbundel aanpassen. Alle filters zijn erg gemakkelijk te bevestigen en klikken vast in de behuizing.

Is er behoefte aan een bredere lichtstraal? Dan kun je gebruik maken van de floodfilter. Deze transformeert de bundel van 13° in een bundel van 32°. Wil je een grote vlakke muur of wand uitlichten? Dan kun je beter gebruik maken van de WallWash filter. Deze vormt de ronde 13° bundel om in een ovale bundel van 46° x 17°. Hiermee wordt zoveel mogelijk licht richting de muur gestuurd, waardoor je zo efficiënt mogelijk de wand egaal kan uitlichten.

  • Geen Filter: Bundel van 13°
  • Flood Filter: Bundel van 32°
  • Wallwash Filter: Bundel van 46° x 17°

Accu

Tegenwoordig wordt bijna ieder apparaat uitgerust met batterijen. Mede door de ontwikkeling van deze batterijen is het mogelijk tegenwoordig ook professionele verlichting voor evenement te voorzien van accu’s. Hiermee kan kostbare op- en afbouw tijd worden bespaard. Er zijn simpelweg geen kabels nodig, dus bekabelen kost geen tijd meer. Uiteraard komt het ook het resultaat ten goede. Geen kabels in het zicht is gewoon netter.

Na het volledig opladen van de accu. Wat overigens 7 uur in beslag neemt. Is het mogelijk om de Astera AX5 20 uur ononderbroken te gebruiken. Dit is ruimschoots voldoende voor het gros van de evenementen, maar het is ook mogelijk om deze spots aan te sluiten op het stroomnet.
Zeer belangrijk is de betrouwbaarheid van de accuduur. Het mag natuurlijk niet gebeuren dat de spots halverwege het evenement uitvallen. Hiervoor heeft Astera een special functie ingebouwd; ‘seamless runtime’. Hiermee kun je instellen hoe lang de spots moeten functioneren. De lampen berekenen dan zelf hoeveel capaciteit van de accu wordt verbruikt en nog nodig is voor de komende uren. De spot zal hierdoor nooit uitvallen tijdens het evenement.

Draadloze Communicatie

Het is natuurlijk erg prettig dat deze spots beschikken over een accu voor het functioneren, maar voor het gemak dient tevens de aansturing draadloos te zijn. Vanzelfsprekend is dit ook het geval.
Astera heeft hiervoor een eigen protocol ontwikkelt. Met behulp van de AsteraBox kun je de spots volledig naar wens aansturen. Eigenlijk is de AsteraBox een hele intelligente vertaler. Deze zender zet namelijk het inkomende signaal om in een RF signaal (865 – 870 MHz), waarmee de lampen worden aangestuurd. Deze specifieke frequentie zorgt voor een zeer groot bereik van maar liefst 300 meter.

Een voordeel ten opzichte van andere systemen is de talkback functie. Naast het zenden van informatie naar de lampen, geven de lampen ook informatie terug aan de AsteraBox. Hiermee is het mogelijk allerlei informatie aangaande het functioneren, instellingen en batterijstatus af te lezen.

De AsteraBox kan via een bluetooth verbinding maken met de tablet. In de Astera applicatie kun je vervolgens een zeer groot arsenaal aan functies gebruiken:

  • Kleuren, chases, effecten en groepen
  • Anti-Flicker
  • Diefstal Alarm:
  • Enter and Leave Standby

 

Het is ook mogelijk de AsteraBox als DMX-zender te gebruiken. Door deze zender via de meegeleverde DMX-adapter met de lichttafel te verbinden kun je alle lampen van Astera via de Avolites, Hog of Grand MA van de lichttechnicus aansturen.

Flicker Free

Je kent het wel. Met het blote oog ziet het hele evenement er perfect uit. Alles is tot in de puntjes verzorgd, maar door de lens van de camera knipperen alle lampen. Heel irritant en erg jammer doordat opnames hierdoor niet bruikbaar zijn. Dit effect wordt veroorzaakt door de LED lichtbron. In tegenstelling tot een conventionele gloeilamp, staan LED lampen niet continu aan. In werkelijkheid knipperen deze heel snel. Echter kan het menselijk oog dit niet waarnemen, waardoor het lijkt alsof de LED lamp gewoon brand. Een camera ziet dit daarentegen wel, waardoor beelden onbruikbaar kunnen zijn.

Met behulp van de AsteraApp kun je zeer gemakkelijk de snelheid van het ‘knipperen’ wijzigen. In de applicatie kun je dit aanpassen aan de hand van de framerate waarin je filmt of handmatig. Op het oog zie je door deze wijziging geen verschil, maar op camera is het effect des te groter. Op beeld lijkt de spot namelijk continu te branden, waardoor de beelden perfect bruikbaar zijn voor een aftermovie of naslagwerk.

Koelen doet de Astera AX5 zonder ventilator. Een ventilator maakt namelijk altijd geluid en kan als hinderlijk worden ervaren bij studio gerelateerde opdrachten of evenementen waar weinig geluid wordt geproduceerd. Hiervoor heeft de AX5 een speciale behuizing van aluminium, waardoor deze lamp toch zijn warmte kwijt kan.

Diefstal Alarm

Volledig draadloze verlichting bevorderd het werkgemak en de uitstraling op een evenement. Echter werkt dit diefstal ook in de hand. De spots liggen niet meer verbonden met diverse kabels, waardoor ze theoretisch gewoon opgepakt en meegenomen kunnen worden.
Hiervoor heeft Astera alle armaturen uitgerust met een bewegingssensor. Via de AsteraApp is het mogelijk om deze bewegingssensor in te schakelen en af te stemmen op de gewenste gevoeligheid. Wanneer de lamp dan wordt verplaatst of weggehaald klinkt een sirene en zal de lamp wit flitsen om een mogelijke dief af te schrikken.

Enter and Leave Standby

Heb je alle verlichting voor het evenement opgebouwd, maar start het evenement pas op de volgende ochtend? Geen probleem. Via de enter-and-leave-standby kun je aangeven wanneer de lampen in en uit moeten schakelen. Hierdoor hoef je tijdens het evenement niet meer bezig te zijn met de verlichting. Dit gaat hiermee volledig automatisch. Erg fijn voor de gemoedsrust van de eventmanager.

Noodverlichting

Nog één functie dan! Dat moeten ze bij Astera hebben gedacht. De Astera AX5 kan namelijk ook ingezet worden als noodverlichting.

Wanneer onverhoopt de spanning wegvalt tijdens een evenement is het vaak plots donker, waardoor de bezoekers in paniek kunnen raken. Door de ’emergency light’ in te schakelen kun je de verlichting van Astera als noodverlichting gebruiken. Bij het wegvallen van de spanning geven deze lampen direct een felle witte lichtbundel, waardoor het publiek nooit in een donkere ruimte aanwezig is. Erg prettig voor de gemoedsrust van de bezoekers. De lampen dienen hiervoor wel aangesloten te worden op het stroomnet.

Technische specificaties

 • Merk

  Astera

 • Type

  AX5 TriplePAR

 • Type LED Verlichting

  45 W - RGBAW - 1080 Lm - 4800 Lx

 • Strobe

  0 - 25 Hz

 • Beam Angle

  13 Graden

 • Batterij

  LG Chem Lithium-ion

 • Batterij duur

  20 uur

 • Batterij Oplaadtijd

  7 uur

 • Bediening

  CRMX - W-DMX- AsteraBox

 • IP Rating

  IP65

 • Afmeting AX5 TriplePAR

  145 x 190 x 221 mm

 • Gewicht

  3,4 kg

Tips

Astera Applicatie

Door het reserveren van de AsteraBox ontstaan zeer ruime bedieningsmogelijkheden. Via de meegeleverde tablet kun je alle lampen van Astera naar wens aansturen.

Inzetbaarheid

Door de verwijderbare beugel, extra lenzen, waterdichte behuizing en compacte kick-stand is de inzetbaarheid van deze draadloze LED TriplePAR ongelofelijk.

Video

Draadloze LED Spot bestellen

Volledig draadloze en veelzijdig Astera AX5 TriplePAR LED spot. Zowel geschikt voor indoor als outdoor gebruik.

€ 25,00 excl. BTW