Astera Nyx Bulb Set

Astera Nyx Bulb

Per stuk te reserveren; de full colour draadloze licht bulb voor professionele filmmakers, studioprojecten en evenement producties.

15,00 excl. BTW

Astera Nyx Bulb Set

Het assortiment van Astera biedt zeer veel verschillende multifunctionele lichtbronnen. Hierdoor is een compleet en uitgebreid productgamma ontstaan wat voor elke toepassing een geschikte armatuur biedt. En dat alles volledig draadloos. Van kleine draadloze LED spots voor accenten tot grote krachtige spots voor het uitlichten van architectuur. Maar wat te denken van de immens populaire draadloze LED tubes. De AX1 en TitanTube zijn niet aan te slepen. Iedere filmmaker of producer wil gebruik maken van deze tubes tijdens zijn of haar opname dan wel evenement. Echter vroeg de markt om een multifunctionele fixture om te kunnen gebruiken voor decoratieve doeleinden en accent verlichting. Dit heeft geleid tot de Astera Nyx Bulb.

Eigenschappen Nyx Bulb

De Astera Nyx Bulb is een moderne draadloze lichtbron op basis van de ouderwetse gloeilamp. Je kunt het een klein beetje vergelijken met Philips Hue. Echter is Hue enkel geschikt voor thuisgebruik en kun je de Astera Nyx Bulbs op iedere filmset en ieder evenement gebruiken. De eigenschappen van de Nyx Bulb zijn volledig overeenkomstig als de andere Astera armaturen. Deze functioneert dus ook tot wel 20 uur volledig draadloos op spanning van de accu. Via de Astera applicatie kun je allerlei instellingen doen en lichtstanden programmeren, maar uiteraard is het ook mogelijk om deze lamp aan te sturen via draadloos DMX. Niet onverwacht, maar wel noodzakelijk is ook deze Astera armatuur spatwaterdicht. Met zijn IP44 classificatie kun je deze dus perfect gebruiken in de buitenlucht en hoef je niet bang te zijn voor een aanstormende regenbui.

Lichtbron Astera Nyx Bulb

Onder de kap van de Nyx Bulb schuilt een 14 watt krachtige lichtbron met RGBMA LED’s. Dit is dezelfde samenstelling als in de Astera TitanTube. Door deze specifieke samenstelling met een mint- en amberkleurige LED is het mogelijk om een hogere CRI (kleurechtheid) waarde te behalen dan met een standaard RGBW of RGBAW samenstelling. De CRI waarde is daardoor altijd hoger dan 96. Ongekend hoog en dus ideaal als hoogwaardige verlichting noodzakelijk is.

Accu

Het was natuurlijk te verwachten. Ook deze lamp van Astera functioneert tot wel 20 uur draadloos op een enkele acculading. Echter werkt dit wel op een iets andere manier dan bij bestaande Astera armaturen. Hierbij is de accu namelijk ingebouwd in de lamp zelf. Om de lamp zo licht en compact mogelijk te houden was dat bij deze niet mogelijk. Hoe werkt het dan wel?

Wil je de Nyx Bulb op stroom gebruiken, dan kun je de lamp met de E27 fitting gewoon in iedere gelijknamige lamphouder draaien. Zet vervolgens spanning op de fitting en hopla. Geregeld.
In praktijk zal je natuurlijk meer van de mogelijkheid gebruik maken om deze lamp op accu te gebruiken. Dit kan op twee manieren. Je kunt zelf een willekeurige powerbank aansluiten met de meegeleverde USB kabel, maar je kunt ook gebruik maken van de Astera PowerStation. Dit is simpel gezegd ook een soort powerbank, maar wel met heel veel meer mogelijkheden. Je kunt hiermee namelijk ook allemaal instellingen doen op de lamp. Aangezien deze niet is voorzien van een display moet dat op een andere manier. Echter heeft de PowerStation nog meer handige functies, maar hierover later meer.

Draadloze Communicatie

Fijn die functionaliteiten voor het werken op accu, maar voor een echt draadloze armatuur is het draadloos aansturen ervan natuurlijk wel essentieel. Astera heeft hiervoor een eigen protocol met applicatie ontwikkelt. De applicatie kun je kosteloos downloaden naar iedere telefoon of tablet, maar voor het functioneren is de AsteraBox nodig. Deze AsteraBox is als het ware een hele intelligente vertaalmachine. Via Bluetooth verbind je de AsteraBox met een telefoon of tablet. Via een RF signaal (865 – 870 MHz) maak je verbinding met de lampen. Er wordt hiervoor bewust gebruik gemaakt van een ander protocol. Het RF protocol reikt tot wel 300 meter, waardoor je op grote afstand lampen kunt aansturen. De reikwijdte van Bluetooth is beperkt tot ongeveer 10 meter.

Door gebruik te maken van een eigen protocol was het mogelijk om alles naar eigen wens te ontwikkelen, waaronder de talkback functie. Hiermee is het niet alleen mogelijk om informatie naar de lampen toe te sturen, maar ook informatie van de lampen te ontvangen. Nu kun je dus allerlei informatie aangaande het functioneren, instellingen en batterijstatus aflezen in de applicatie.

Wil je de verlichting van Astera toch met een lichttafel aansturen, dan kun je AsteraBox gebruiken als draadloze DMX-zender. Met de meegeleverde DMX-adapter, kun je de lichttafel en de AsteraBox aan elkaar verbinden en met behulp van het LumenRadio CMRX protocol de lampen aansturen.

Rigging Astera Nyx Bulb

In eerste instantie denk je misschien; wat is nu het voordeel van de PowerStation? We begrijpen deze vraag. Een simpele powerbank is inderdaad lichter en compacter. Echter kun je hierop geen instellingen doen, waardoor altijd het gebruik van een AsteraBox noodzakelijk is voor het aansturen van de Nyx Bulbs. Bij het gebruik van een PowerStation kan dat uiteraard wel, maar daarnaast is de PowerStation ook ontwikkeld als tool voor het ophangen of bevestigen van de lamp.

De PowerStation is namelijk voorzien van een viertal magneten. Hiermee kun je de accupack heel erg makkelijk aan allerlei metalen objecten bevestigen. Je treft ook drie ‘airline tracks’ op de PowerStation. Hieraan kunnen verschillende accessoires bevestigd worden die het gebruik van de Astera Nyx Bulb nog veelzijdiger maken.

Lamp Socket

Dit accessoire is essentieel om de Astera Nyx Bulb te kunnen bevestigen op de PowerStation. Vooral als je de lamp draadloos wil gebruiken en niet in een standaard bekabelde E27 fitting kan draaien. De lamp blijft door zijn vorm namelijk niet uit zichzelf staan. Het is niet zo dat er vanuit de PowerStation spanning op de ‘lamp socket’ komt te staan. Daarvoor dient de vaste kabel die aan de PowerStation is bevestigd. Het accessoire dient puur ten behoeve van het plaatsen van de lamp.

Hanger

Deze ring kan gebruikt worden om de PowerStation in een hangende toepassing te gebruiken. Met behulp van een staalkabel en karabijn kun je de PowerStation nu bevestigen aan een grid, truss, buizenframe of simpelweg wat er op locatie voorhanden is. Je kunt dit oog ook gebruik enals tool om de Nyx Bulb te voorzien van een veiligheidskabel of safety. Hiermee garandeer je dat de apparatuur niet kan vallen als deze onverhoopt ondeugdelijk is gemonteerd.

TrackPin

De Trackpin is bedoeld om de PowerStation te kunnen bevestigen op een statief of aan een Manfrotto SuperClamp. Deze TrackPin is namelijk voorzien van een standaard 16 mm spigot, waardoor combineren met allerlei statieven en andere accessoires mogelijk is. Je bevestigd deze simpel in de ‘airline track’ van de PowerStation en draait vervolgens de borgring vast. De andere zijde bevestig je het accessoire dat overweg kan met deze adapter.

Accessoires

Dat is echter nog niet alles. Wij leveren de Astera Nyx Bulb ook met een speciale ‘Cup Bouncer’. Door het plaatsen van de lamp in een E27 socket kan het namelijk voorkomen dat het licht uit de lamp niet helemaal de gewenste richting op schijnt. Het licht uit de Astera Nyx Bulb is namelijk directioneel. Met behulp van de ‘Cup Bouncer’ kun het licht voor een groot deel in de juiste richting weerkaatsen. De ‘Cup Bouncer’ bevestig je simpel op de gewenste plek op de lamp met behulp van de zuignap.

Astera Nyx Bulb Verhuur

Ben je geïnteresseerd in het huren van een Astera Nyx Bulb? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn Nederlands grootste verhuurder op het gebied van Astera producten en kunnen je dus uitstekend van dienst zijn bij het huren van de juiste armaturen. De Astera Nyx Bulb kun je bij ons in het exact benodigde aantal huren. Wij hanteren geen gefixeerde sets van 4 of 8 stuks. Iedere Nyx Bulb is bij ons voorzien van het complete pakket accessoires. Per Nyx Bulb wordt er dus standaard een PowerStation, E27 Lamp Socket, Hanger, TrackPin, Cup Bouncer, USB Cable en PowerStation oplader meegeleverd.

Wil je meer informatie of advies over het best passende fixture voor jouw filmopname, studio of evenement? Neem gerust contact met ons op. Ook voor de Astera AX1, AX3, AX5, AX10 en TitanTube.

Technische specificaties

 • Merk

  Astera

 • Type

  Nyx Bulb

 • Type LED Verlichting

  14 W - RGBMA - 750 Lm

 • Strobe

  0 - 25 Hz

 • Beam Angle

  120 Graden

 • Batterij

  LG Chem Lithium-ion

 • Batterij duur

  20 uur

 • Batterij Oplaadtijd

  5 uur

 • Bediening

  CMRX - W-DMX – AsteraBox

 • IP Rating

  IP44

 • Afmetingen Nyx Bulb Set

  280 x 220 x 100 mm (L x B x H)

 • Gewicht Nyx Bulb Set

  2,2 kg

Tips

Opladen

Wij leveren gehuurde Astera armaturen altijd opgeladen aan. Echter is het altijd raadzaam om te controleren of de accu daadwerkelijk helemaal zijn opgeladen alvorens je start met de opbouw.

Video

Astera Nyx Bulb Set bestellen

Per stuk te reserveren; de full colour draadloze licht bulb voor professionele filmmakers, studioprojecten en evenement producties.

€ 15,00 excl. BTW