Draadloze LED TitanTube

Astera TitanTube

Ongekend krachtige draadloze pixeltube met powerboost functionaliteit. Perfect geschikt voor opnames, film en TV.

45,00 excl. BTW

Draadloze LED TitanTube

Voortbordurend op het succes van de AX1 PixelTube, heeft Astera een nieuwe tube uitgebracht. De Astera TitanTube. Deze tube is speciaal ontworpen voor de film- en broadcast industrie en zelfs al onderscheiden met de ‘Plasa 2018 Gold Award’. Met nog verder geoptimaliseerde TLCI en CRI waardes is de TitanTube echt onverslaanbaar in echtheid van zijn lichtweergave.

Waar de AX1 Pixeltube slechts over één knop beschikt, is deze TitanTube wel uitgerust met een verlicht display op de achterzijde van de buis. Hiermee kunnen diverse instellingen direct op de buis worden gedaan. Uiteraard is het ook mogelijk om deze instellingen volledig draadloos via de applicatie door te voeren, maar de Asterabox is niet meer altijd nodig.

Waar de AX1 PixelTube zeer geschikt is voor toepassing bij evenementen, congressen en concerten. Is deze TitanTube meer toegespitst op het gebruik bij broadcast en opnames.  Maar wat kan deze TitanTube dan precies extra ten opzichte van de AX1 PixelTube?

Color Pallet

Met het display op de achterzijde van de tube is het mogelijk instellingen direct op de tube door te voeren. Hier is ook de kleurenpalet-knop gepositioneerd. Deze knop biedt  de mogelijkheid om de kleur van buis op verschillende manieren aan te passen. In dit menu kun je bijvoorbeeld:

De kleurtemperatuur aanpassen van 1750 (zeer warm wit) tot 20.000 (zeer koud wit) Kelvin.

Een groen/magenta correctie uit te voeren door de gewenste hoeveelheid groen toe te voegen of ervan af te trekken en hiermee het postproductie werk te verminderen. Houd er wel rekening mee dat deze correctie enkel beschikbaar is voor witte tinten, niet voor kleuren.

Via ‘Hue’ kan de gewenste tint worden ingesteld van 0 tot 360.

Om vervolgens bij ‘Saturation’ aan te geven hoeveel van deze ingestelde tint u wilt mengen bij de geselecteerde kleurtemperatuur.

 

TitanTube Bekabeld Gebruiken

In tegenstelling tot de Astera PixelTubes zijn de TitanTubes ook bekabeld te gebruiken. De PowerBox is een efficiënt hulpmiddel om de TitanTubes tijdens het evenement of opname te voorzien van stroom en data, wanneer u ze niet draadloos wilt gebruiken. Dit kan erg handig zijn bij langere shows of permanente installatie. Bovendien kan de PowerBox worden opgeborgen in de TitanTube flightcase, zodat u de buizen hiermee kunt opladen.

De PowerBox wordt via de meegeleverde Neutrik True1 kabel voorzien van stroom. Hiermee kun je de TitanTubes ophalen, maar dus ook bekabeld gebruiken. De PowerBox beschikt ook over 5-pins XLR in- en uitgangen, zodat meerdere PowerBoxen in een daisychain kunnen worden geschakeld. Bovendien kan de sturing ook via de RJ45-ethernetaansluiting overweg met Art-Net DHCP, 2.X en 10.X en sACN signalen.

PowerBoost

Speciaal voor opnames waar veel licht nodig is heeft de Astera TitanTube een speciale ‘PowerBoost’ functie. Hiermee geeft de tube bij witte tinten 2,8x meer de helderheid ten opzichte van normaal gebruik. De enige consequentie is dat hierdoor dat de tubes gedurende deze PowerBoost helaas maar 2 uur meekunnen.

Lichtbron TitanTube

In de behuizing van de TitanTube is een 72 watt sterke lichtbron op basis van Phillips RGBMA (Red, Green, Blue, Mint, Amber) LED’s. De lichtbron is opgedeeld in 16 segmenten, welke vanzelfsprekend separaat zijn aan te sturen. De buis heeft een afstralingshoek van 120 graden.

Elke TitanTube wordt voorafgaand het verlaten van de fabriek gekalibreerd, zodat iedere tube gegarandeerd dezelfde hoogwaardige kleurmenging heeft (TLCI > 96 en CRI >96).

Accu

De hedendaagse ontwikkelingen van energiezuinige verlichting en krachtige accu’s hebben ervoor gezorgd dat professionele verlichting ook is overgestapt. Mede door snelle investeringen is HWC Events & Rental early adopter en koploper op gebied van draadloze verlichting.

Deze Astera TitanTube is voorzien van een krachtige LG Chem batterij om de lamp maar liefst 20 uur te kunnen laten functioneren. Het volledig opladen van deze buis neemt slechts 3 uur in beslag.

Flicker Free

Aangezien de TitanTube speciaal is ontworpen voor de film- en broadcast industrie, moet het licht uit de armatuur uitmate goed samenwerken met verschillende camera’s. Vroeger zorgde de combinatie van LED verlichting en camera’s nog wel eens voor problemen. In tegenstelling tot ouderwetse gloeilampen, staat LED verlichting niet continu aan. Eigenlijk knippert deze verlichting enorm snel. Dit is niet waarneembaar met het menselijk oog, maar de camera’s kunnen hier veel last van hebben.
In combinatie met de AsteraBox kun je in de applicatie verversingsfrequentie in te stellen tussen 200 en 1205 Hz. Je kunt zeer gemakkelijk aangeven in welke framerate de cameras opnemen. De framerate wordt dan automatisch voor je aangepast.

Tevens beschikken deze tubes over ‘fanless cooling’. Ze maken bij gebruik dus geen geluid. Ze functioneren volledige stil en zorgen dus niet voor vervelende ruis bij opnames.

Overige Functies TitanTube

De Astera TitanTubes zijn voorzien van een bewegingssensor. Deze sensor kan functioneren als diefstal-alarm. Wanneer het alarm wordt ingeschakeld wordt deze sensor actief. Als na het inschakelen de tube wordt verplaatst of weggehaald, zal er een sirene klinken om mogelijke dieven af te schrikken.

Heb je alle verlichting een dag voorafgaand de daadwerkelijk opname al opgebouwd? Dan wil je natuurlijk niet dat de accucapaciteit gedurende de nacht terugloopt. Hiervoor kun je de ‘Enter and Leave Standby’ functie gebruiken. Je kunt hier handmatig alle Astera verlichting in of uit standby modus schakelen, maar indien gewenst ook op basis van geprogrammeerde tijden.

Net als de andere armaturen van Astera, kun je ook deze TitanTubes gebruiken als noodverlichting. Bij het wegvallen van de spanning kunnen de tubes (mits aangesloten op het stroomnet) automatisch inschakelen en fel fit wit projecteren.

Alle drie de bovenstaande functies kunnen enkel inschakelt en ingesteld worden via de AsteraApp.

Technische specificaties

 • Merk

  Astera

 • Type

  TitanTube

 • Type LED verlichting

  72W - RGBMA - 785 Lm

 • Strobe

  0 - 25 Hz

 • Beam Angle

  120 Graden

 • Batterij

  LG Chem Lithium-ion

 • Batterij duur

  20 uur

 • Batterij Oplaadtijd

  3 uur

 • Bediening

  CMRX - W-DMX - AsteraBox

 • IP Rating

  IP65

 • Afmeting TitanTube

  Ø42 x 1035mm

 • Gewicht

  1,35 kg

Tips

Applicatie

Met de Astera applicatie zijn de bedieningsmogelijkheden van deze TitanTube eindeloos. De Astera applicatie is beschikbaar voor Android en Apple tablets en telefoons.

Bevestiging

Iedere TitanTube wordt geleverd met bijhorende voet voor verticale plaatsing op de grond, maar tevens met ogen en klemmen voor verticale en horizontale hangende bevestiging.

Video

Draadloze LED TitanTube bestellen

Ongekend krachtige draadloze pixeltube met powerboost functionaliteit. Perfect geschikt voor opnames, film en TV.

€ 45,00 excl. BTW