Draadloze LED PixelTube

Astera AX1 Wireless PixelTube

Creativiteit is de beperking. Deze Astera AX1 Wireless PixelTube heeft een ongekend hoge inzetbaarheid.

25,00 excl. BTW

Draadloze LED PixelTube

De Astera AX1 PixelTube is een krachtige en volledig draadloze LED tube, welke op tal van evenementen en film locaties kan worden ingezet. Een veelzijdig apparaat waarvan de inzetbaarheid niet in nummers is uit te drukken. Eigenlijk is de beperkende factor jouw creativiteit.

De Astera AX1 heeft een accu, waarmee de pixeltube tot wel 20 uur kan functioneren. Als er geen stroomkabels nodig zijn, is het wel prettig dat de pixeltube ook volledig draadloos kan communiceren. Dat kan uiteraard. Deze lamp kan communiceren via de afstandsbediening, draadloos DMX of AsteraApp op een tablet. Daarnaast is deze buis geschikt voor gebruik in de buitenlucht (IP65). Je hoeft dus geen rekening te houden met het weer, zoals regen of sneeuw. De lamp is in staat zichzelf te koelen zonder ventilator en beschikt over een 28 watt krachtige RGBW lichtbron.

Alle bovenstaande eigenschappen maken deze Astera AX1 een extreem veelzijdig inzetbaar product. Dit product van Duitse makelarij is door de hoogwaardige kwaliteit uitstekend inzetbaar bij congressen, presentaties of andere zakelijke evenementen. Je kunt deze pixeltube bijvoorbeeld inzetten als indirecte sfeerverlichting om de locatie aan te kleden, maar ook als creatieve toevoeging op een podium of bij een festival. In de buitenlucht is deze Astera AX1, door zijn weerbestendige behuizing (IP65), goed inzetbaar als creatieve invulling bij een rode loper of aankleding van een gevel.

Lichtbron

Onder de kap van de Astera AX1 schuilt een 28 watt krachtige lichtbron op basis van zeer kwalitatieve Phillips RGBW LED’s. De LED’s zijn opgedeeld in 16 segmenten, welke uiteraard onafhankelijk aan te sturen zijn. De tube heeft een afstraling van 180°. Door het combineren van deze lichtbron met TruColour-kalibratie ontstaat een ongelofelijke hoogwaardige kleurmenging.

Dit zorgt niet alleen voor een zeer hoge overeenkomende kleurconsistentie tussen verschillende batches, maar ook exacte kleurtemperaturen van de LEE filters bereiken (CRI 88). Werkelijk iedere kleur is mogelijk van rood tot blauw, van groen tot paars. Niets is onmogelijk. Deze buis is zelfs in te stellen op kleurtemperatuur van 2700K tot 6500K.

Accu

Tegenwoordig is het al mogelijk om auto’s op accu’s te laten rijden, dan kan de professionele evenement verlichting natuurlijk niet achterblijven. HWC Events & Rental is koploper op het gebied van draadloze verlichting. Astera is hierin een uitstekend partner door de doordachte en kwalitatieve verlichting. Draadloze verlichting zorgt ervoor dat lelijke kabels leggen net meer nodig is. Mede door de snelle ontwikkeling van krachtigere batterijen is het tegenwoordig mogelijk om zelfs professionele verlichting voor evenementen te laten functioneren op spanning vanuit een batterij.

Deze Astera AX1 heeft onderhuids een compact LG Chem batterij om de lamp maar liefst 20 uur te kunnen laten functioneren. Het volledig opladen van deze buis neemt ongeveer 7 uur in beslag.

Draadloze Communicatie

Het is erg makkelijk dat de verlichting zonder stroomkabel kan werken, maar voor echt gebruiksgemak is draadloze aansturing evenmin belangrijk. Hiervoor heeft Astera een eigen interface ontwikkelt; de AsteraBox. Dit apparaat werkt als een soort schakel tussen de Astera lampen en controller. De AsteraBox zet inkomend signaal om in een RF signaal (865 – 870 MHz), waarop de lampen reageren. Tevens communiceren de lampen ook terug, waardoor er informatie vanaf de verschillende lampen uitleesbaar is. Deze specifieke frequentieband voorkomt niet alleen storingen (door het uit de weg gaan van de 2,4 GHz band), maar vergroot ook de reikwijdte naar 300 meter. Uiteraard functioneert ook deze box ook op batterij.

De AsteraBox kan worden gebruikt als een draadloze DMX zender in combinatie met een lichttafel, maar doet ook werk als interface met een Android tablet inclusief AsteraApp. De tablet wordt dan via bluetooth verbinding gekoppeld aan de box. Met de applicatie kun je een aantal unieke functies gebruiken.

 • Instellen van kleuren, chases, effecten (max 32 lampen), groepen
 • Anti-Flicker
 • Diefstal Alarm:
 • Enter and Leave Standby

Seamless Runtime

Een zeer handig functie is ‘seamless runtime’. In de app is het mogelijk om aan te geven hoelang deze moet functioneren. De Astera AX1 pixeltube zal vervolgens de kracht van de batterij verdelen over de ingestelde verbruiksperiode, waardoor de lamp nooit zal uitvallen tijdens het evenement.

Flicker Free

Content is king, daarom worden veel evenementen op camera vastgelegd. De combinatie van LED verlichting en camera’s kan voor problemen zorgen. Met de ouderwetse gloeilampen was dit geen nekel probleem, maar LED lampen staan niet continu aan. Dit type verlichting knippert enorm snel. Dit is niet waarneembaar met het menselijk oog, maar de camera’s kunnen hier veel last van hebben.

Met behulp van de AsteraApp is het mogelijk om de frequentie in te stellen tussen 200 en 1205 Hz. Geef simpelweg aan in welke framerate de cameras staan ingesteld, dan word de framerate automatisch aangepast. Uiteraard is het ook mogelijk om de framerate handmatig aan te passen, zodat deze exact overeenkomt met de wensen.

Zoals al eerder omschreven beschikt de Astera AX1 pixeltube over ‘fanless cooling’. Deze tubes maken bij presenties, workshops of opnames dus geen geluid. Ze functioneren volledige stil en zorgen dus niet voor vervelende ruis bij zakelijke evenementen.

Diefstal Alarm

De verlichting van Astera is voorzien van een sensor. Wanneer de verlichting wordt verplaatst of weggehaald zal er een sirene klinken om mogelijke dieven af te schrikken. Op de AsteraApp kan de gevoeligheid, type en vertraging van het alarm volledig naar wens worden ingesteld.

Enter and Leave Standby

Nadat de installatie is voltooid, kunnen alle lampen in de stand-by modus worden geschakeld en automatisch worden ingeschakeld wanneer het evenement begint. Dit zorgt ervoor dat er geen batterij verspild wordt. Deze instellingen kunnen zowel handmatig als automatisch (vooraf ingestelde tijden) worden geactiveerd.

Noodverlichting

Een zeer grappige en handige functie is de ’emergency light’. Het wil wel eens voorkomen dat toch de spanning tijdens een evenement uitvalt. Dit resulteert vaak in een donkere ruimte waar snel paniek kan uitbreken. Wanneer deze lampen aangesloten worden op het stroomnet, kunnen deze tot actie overgaan wanneer de spanning wegvalt. Zo is het mogelijk dat deze buizen automatisch een felle witte lichtbundel projecteren waneer dit gebeurd. Zo zitten de bezoekers nooit in het donker en is er geen reden tot paniek.

Technische specificaties

 • Merk

  Astera

 • Type

  AX1 Wireless Pixeltube

 • Type LED verlichting

  28W - RGBW - 695 Lm

 • Strobe

  0 - 25 Hz

 • Beam Angle

  180 Graden

 • Batterij

  LG Chem Lithium-ion

 • Batterij duur

  20 uur

 • Batterij Oplaadtijd

  7 uur

 • Bediening

  CMRX - W-DMX - AsteraBox

 • IP Rating

  IP65

 • Afmeting AX-1 Pixeltube

  Ø42 x 1035mm

 • Gewicht

  1 kg

Tips

Applicatie

Met de Astera applicatie zijn de bedieningsmogelijkheden van deze tube eindeloos. De Astera app is beschikbaar voor Android/Apple tablets en telefoons.

Bevestigen

Iedere tube wordt geleverd met bijhorende voet voor verticale plaatsing op de grond, maar ook met oog en klemmen voor verticale en horizontale hangende bevestiging.

Video

Draadloze LED PixelTube bestellen

Creativiteit is de beperking. Deze Astera AX1 Wireless PixelTube heeft een ongekend hoge inzetbaarheid.

€ 25,00 excl. BTW