Profielspot

Infinity TS-300WW (25-50°)

Nauwkeurig een persoon of object verlichten? Deze Infinity LED profielspot is zeer geschikt voor het precies uitlichten hiervan.

50,00 excl. BTW

Profielspot

Een profielspot, wat is nu de toegevoegde waarden ten opzichte van de andere theaterspots? Uiteraard begrijpen wij deze vraag. Deze profielspot heeft een erg grote toegevoegde waarde ten opzichte van een alom bekende fresnel theaterspot. Bij grotere congressen en presentaties kunnen ze niet zonder elkaar. Ze hebben beide een aparte werkwijze en doel, maar ondersteunen elkaar bij het creëeren van een compleet plaatje.

Profielspot

Om goed te begrijpen wat een profielspot specifiek kan, is het goed om eerst zijn ‘familie’ te beschreven. De fresnel. Een theaterspot of fresnel heeft als doel om een grotere oppervlakte te voorzien van egale verlichting. Deze lampen zijn voorzien van een zoom functie, maar je kunt de bundel niet scherp stellen. De lichtbundel blijft hiermee dus altijd vage randen houden. Voor het afstellen van de bundel zitten er wel kleppen op, waarmee je ongeveer kunt afkaderen waar het licht wel en niet mag komen.

Een profielspot is juist bedoeld voor het specifiek uitlichten van een object, oppervlakte of persoon. Net zoals de fresnel heeft ook de profielspot een zoom functie, waarmee je de openingshoek van de lichtbundel groter of kleiner kunt maken. Echter houden daar de gelijkenissen wel op.

Focus

Een groot verschil is bijvoorbeeld de focus. Met de ingebouwde lenzen in de profielspot kun je de bundel perfect scherp stellen. Door middel van het voor- of achterwaarts bewegen van de lens, stelt de lichtbundel scherp. Hiermee ontstaat een perfect scherpe rand en kun je precies zien waar het licht wel en niet komt. Dit wil niet persé betekenen dat je de bundel altijd scherp moet stellen. Vaak genoeg worden bundels juist uit focus getrokken, om een bepaald effect te creëren.

Messen

Tevens beschikt de profielspot over een viertal messen. Deze messen snijden als het ware in de lichtbundel, waardoor je een object of persoon heel precies kan uitlichten. Bekijk het als volgt: Een lichtbundel is van nature keurig rond, maar als je een vierkant schilderij wilt uitlichten, heb je rond het schilderij veel leklicht. Met behulp van deze messen kun je het schilderij heel precies ‘uitknippen’, waardoor er enkel licht valt op het schilderij zelf en niet eromheen.

Iris

Verder beschikt de profielspot ook over een iris. Je kunt dit vergelijken met het diafragma in een fotocamera. Met behulp van de iris kun je de bundel kleiner maken. De diameter van de bundel neemt hiermee af, maar blijft uiteraard wel rond. Het diafragma veranderd ook niets aan de ingestelde focus, zoals hierboven beschreven. Het diafragma knijpt als het ware ‘een oogje toe’, waardoor een deel van het licht wordt tegengehouden. Door het tegenhouden van een deel van het licht wordt de lichtopbrengst op het uit te lichten object uiteraard wel iets minder.

LED

In tegenstelling tot ouderwetse armaturen maakt deze profielspot niet gebruik van een ouderwetse halogeen lichtbron, maar van LED. Dit levert niet alleen voordeel op wat betreft het stroomverbruik, maar ook wat betreft snelheid. Deze LED profielspot beschikt namelijk over een compleet menu waarop instellingen gedaan kunnen worden. Via dit menu kun je snel en makkelijker instellingen doen aan de dimmer, DMX modi en bijvoorbeeld ventilator. Tevens beschikt de armatuur over een ingebouwde stroom in- en uitgang en 3- en 5-polige in- en uitgangen voor DMX. Het toevoegen van een ouderwets dimmer rack en zware harting bekabeling is dus verleden tijd.

De LED profielspot beschikt over een witte LED bron met een kleurtemperatuur van 3200 K. Met deze warm witte LED bron is deze perfect geschikt voor het uitlichten van personen. Zij zullen er hierdoor ‘gezond’ uitzien net zoals bij een conventionele profielspot. Met een waarde voor CRI waarde (kleurechtheid) van maar liefst 96 hoef je je geen zorgen te maken over de afwijking van de LED verlichting. Deze is bijna 100% en met het blote oog dus niet van echt te onderscheiden.

Statief

Doorgaans worden spots ten behoeve van het uitlichten van het podium bevestigd aan een truss, grid of buizensysteem. Hiermee hangen de spots hoog in het dak van de locatie, zodat de sprekers op het podium niet verblind worden door de verlichting. Als de verlichting namelijk te laag wordt gemonteerd schijnt het licht in de ogen van de sprekers, waardoor zij worden verblind bij het kijken richting het publiek. Zijn er op de locatie geen mogelijkheden voor het ophangen van de verlichting, dan dienen deze op statief te worden geplaatst.
Dan ben je niet afhankelijk van de mogelijkheden op locatie. Het statief zit je simpel en snel overal neer. Onze statieven bestaan uit een compacte vierkante grondplaat met chique opstaande paal. Hiermee misstaat een profiel op statief ook niet op representatieve locaties, zoals een congrescentrum of luxe vergaderlocatie.

Technische specificaties

 • Merk / Type

  Infinity

 • Type

  TS-300WW 25 - 50 degrees

 • Stroomverbruik

  300 watt

 • Opwarmtijd

  Geen

 • Type Lamp

  LED

 • Kleurtemperatuur

  3200 K

 • CRI

  96

 • Focus

  25 - 50 graden

 • Gewicht Lamp

  8,4 kg

 • Gewicht Transportkist

  30 kg

 • Afmetingen Lamp

  584 x 541 x 340 mm (L x B x H)

 • Afmetingen Transportkist (per 4)

  600 x 600 x 1200 mm (L x B x H)

Tips

Afschermen

Door gebruik te maken van de messen, kunt u de lichtbundel zeer precies afsnijden. Hiervoor heb je geen last van leklicht en kun je de persoon of het object zeer precies uitlichten.

Gobo

U kunt deze profielspot voorzien van eigen gobo's. Hiermee kunt u eigen figuren weergeven. Het is raadzaam om rekening te houden met een levertijd van onderveer 3 weken.

Video

Profielspot bestellen

Nauwkeurig een persoon of object verlichten? Deze Infinity LED profielspot is zeer geschikt voor het precies uitlichten hiervan.

€ 50,00 excl. BTW