LED Fresnel 50 Watt

ADJ Encore FR50Z

Als u een podium, presentator of ander oppervlak egaal wilt verlichten, adviseren wij een fresnel te gebruiken. Voor beurzen en kleinere podia is deze 50 watt LED spot perfect geschikt.

15,00 excl. BTW

LED Fresnel 50 Watt

Als u een podium, muur of ander oppervlak egaal wilt verlichten, adviseren wij een fresnel dan wel theaterspot te gebruiken. De ADJ Encore FR50Z is een 50 watt sterke LED fresnel spot en kan ideaal worden toegepast om personen of oppervlakken egaal te verlichten. Veelal worden deze spots in veelvoud gebruikt boven een podium of beursstand.
Deze LED fresnel adviseren wij niet hoger te hangen dan 4 meter. Voor hogere / grotere locaties komt deze spot helaas wat kracht te kort. Is de locatie of beursstand te hoger, dan kunt u zijn grote broer gebruiken. Deze heeft een LED lichtbron van maar liefst 130 watt en is toepasbaar op beursstands en podia tot wel 8 meter hoog.

DMX

In tegenstelling een conventionele theaterspot of fresnel beschikt deze FR50Z over een LED lichtbron in plaats van een halogeen lamp. Dit maakt de tussenkomst van een dimmer voor het aansturen van de lamp overbodig. Veel LED armaturen hebben namelijk een display waarop je heel vele instellingen kunt doen. Als u deze fresnel stand alone wilt gebruiken (dus zonder actieve aansturing), dan kun je via de display heel gemakkelijk de gewenste lichtopbrengst aangeven. Deze lamp heeft namelijk een ingebouwde dimmer.

Wil je de fresnel wel actief bedienen? Dan beschikt de ADJ Encore FR50Z over een 3-polige DMX in- en uitgang. Hiermee kunt u op afstand instellingen doen aan de fresnel. Deze theaterspot beschikt over verschillende DMX modi met een minimum van 1 en een maximum van 4 kanalen. Via DMX is het bijvoorbeeld mogelijk om de master dimmer, fijne dimmer en dim-curve te veranderen. In tegenstelling tot conventionele halogeen armaturen beschikt deze LED fresnel ook over een stroboscoop functie. Dit is met een conventionele theaterspot niet mogelijk, waarmee de LED fresnel ineens voor andere projecten geschikt is.

Theaterspot op statief

Voor het beste resultaat worden deze theaterspots opgehangen aan een truss, grid of buis in het dak van de locatie. Idealiter belicht je hiervandaan het object in een hoek van 45 graden. Dit geeft het beste resultaat en het minste hinder voor bijvoorbeeld een spreker op het podium of bezoeker op uw beursstand. Zijn er geen mogelijkheden voor het ophangen van deze spots? Dan is het mogelijk om deze 50 watt LED Fresnel op een statief te plaatsen. Deze kun je overal neerzetten, zonder afhankelijk te zijn van mogelijkheden tot ophangen. Onze statieven bestaand uit een compacte vierkante baseplate met representatieve rechtopstaande paal. Op deze manier is het plaatsen van deze theaterspots op luxere locaties, zoals conferentiecentra en hotels ook geen probleem.

Technische specificaties

 • Merk

  ADJ

 • Type

  Encore FR50Z

 • Stroomverbruik

  50 watt

 • Opwarmtijd

  Geen

 • Type Lamp

  LED

 • Kleurtemperatuur

  3000 K

 • CRI

  95

 • Focus

  8 - 50 graden

 • Gewicht Lamp

  4,2 kg

 • Gewicht Transportkist (per 2)

  4 kg

 • Afmetingen Lamp

  288 x 237 x 237 mm (L x B x H)

 • Afmetingen Transportkist (per 2)

  600 x 400 x 235 mm (L x B x H)

Tips

Ophangen

Bij het ophangen van deze lamp is het raadzaam om ervoor te zorgen dat de lamp voldoende speling heeft om volledig links/rechts en boven/onder te bewegen. Op deze manier kunt u de lamp altijd goed afstellen.

Veiligheid

Voor de veiligheid dient u de meegeleverde safety kabel altijd te bevestigen aan het ophangsysteem. Op deze manier kan de lamp nooit naar beneden vallen.

Video

LED Fresnel 50 Watt bestellen

Als u een podium, presentator of ander oppervlak egaal wilt verlichten, adviseren wij een fresnel te gebruiken. Voor beurzen en kleinere podia is deze 50 watt LED spot perfect geschikt.

€ 15,00 excl. BTW