LED Fresnel 130 Watt

ADJ Encore FR150Z

LED Podium- en toneelspot van 130 watt met bardoorns voor het afkleppen. Deze spot is ideaal voor presentaties, voorstellingen en beursstands.

20,00 excl. BTW

LED Fresnel 130 Watt

Om grote oppervlaktes, zoals een toneel, podium of beursstand egaal te verlichten is er krachtige verlichting nodig. Met de ADJ Encrore FR105Z haal je een krachtige LED fresnel in huis die absoluut ingezet kan worden op de beschreven locaties.
Deze LED fresnel is ideaal te gebruiken bij locaties hoger dan 4 meter. Vanaf deze hoogte komt de theaterspot echt goed tot zijn recht. Je kunt deze spot prima inzetten tot locatie van ongeveer 8 meter hoog. Is de evenementenlocatie lager dan 4 meter? Dan zou je kunnen afwegen om zijn kleinere broer in te zetten. Deze theaterspot heeft een LED bron van 50 watt aan boord en is hiermee geschikt voor de lagere locaties. Het voornaamste verschil zit hem in de afmetingen van de behuizing. Is het evenement op een knusse locatie? Kies dan zijn kleinere broer.

DMX

Met een LED lichtbron van 130 watt lijkt deze fresnel theaterspot niet heel erg krachtig. Als je dit vergelijkt met de wattages van een conventionele armaturen, zijn deze doorgaans veel hoger. Laat je hierbij niet in de maling nemen. Conventionele armaturen verbruiken veel meer stroom en lijken daardoor veel krachtiger. Echter is het tegendeel waar, LED armaturen met hun lager verbruik zijn in praktijk krachtiger dan je denkt.

Daarnaast hebben conventionele armaturen slechts een stekker. Voor het aansturen van deze ouderwetse armaturen is dus randapparatuur nodig, zoals een dimmer en dikke zware bekabeling. Dit is gelukkig bij LED theaterspots niet meer nodig. Deze beschikken namelijk over een display waarop je deze instellingen kan doen. Een dimmer zit bijvoorbeeld ingebouwd. Hiermee kun je deze fresnel ook prima stand-alone gebruiken. Zelf zonder externe dimmer kan je de lamp op de gewenste hoeveelheid licht instellen.

Vroeger waren bij conventionele spots erg zware en dikke kabels nodig voor het aansturen ervan. Dat is tegenwoordig wel anders. Met deze ADJ Encore FR150Z fresnel kan je de lampen rechtstreeks aansturen via DMX. Deze armatuur beschikt zowel over een 3 als 5-polige DMX in- en uitgang, waarmee je de verlichting via een lichttafel kan aansturen. Er is zelfs meer mogelijk dan met conventionele lampen en dimmers. Via het ingebouwde menu kan je instellingen doen aan de DMX modus. Het is bijvoorbeeld mogelijk om naast een master dimmer, ook een fijne dimmer, stroboscoop en dimcurve in te stellen. Hierdoor is de LED fresnel ook ineens inzetbaar voor projecten waarbij de conventionele variant niet voldeed.

Lichtspot

Doorgaans worden theaterspots opgehangen aan een grid, truss of buizenframe. Hiermee kan vaak makkelijker een ideale hoek van 45 graden worden gecreëerd voor het aanlichten van het object of persoon. Deze hoek geeft niet alleen het beste resultaat wat betreft de verlichting, maar zorgt ook voor het minste hinder. Voor een spreker op het podium of bezoeker op een beursstand is het wel fijn als hij of zij niet continu verblind wordt door de spots. Beschikt de locatie niet over mogelijkheden voor het ophangen van de theaterspots? Dan dienen deze op statieven geplaatst te worden.
Je bent dan niet afhankelijk van de mogelijkheden op locatie. Een statief zet je overal neer, zonder na te hoeven denken over beperkingen. Onze statieven bestaan uit een compacte vierkante grondplaat met chique opstaande paal. Hiermee misstaat een theaterspot op statief ook niet op representatieve locaties, zoals een luxe hotel of congrescentrum.

Technische specificaties

 • Merk

  ADJ

 • Type

  Encore FR150Z

 • Stroomverbruik

  130 watt

 • Opwarmtijd

  Geen

 • Type Lamp

  LED

 • Kleurtemperatuur

  3000 K

 • CRI

  95

 • Focus

  8 - 50 graden

 • Gewicht Lamp

  6,9 kg

 • Gewicht Transportkist (per 4)

  20 kg

 • Afmetingen lamp

  376 x 298 x 294 mm (L x B x H)

 • Gewicht Transportkist (per 4)

  600 x 600 x 700 mm (L x W x H)

Tips

Ophangen

Bij het ophangen van deze lamp is het raadzaam om ervoor te zorgen dat de lamp voldoende speling heeft om volledig naar links, rechts, boven en onder te draaien. Op deze manier kunt u de lamp – na het ophangen - altijd goed afstellen.

Veiligheid

Voor de veiligheid dient u de meegeleverde safety kabel altijd te bevestigen aan het ophangsysteem. Op deze manier komt de lamp nooit naar beneden.

Video

LED Fresnel 130 Watt bestellen

LED Podium- en toneelspot van 130 watt met bardoorns voor het afkleppen. Deze spot is ideaal voor presentaties, voorstellingen en beursstands.

€ 20,00 excl. BTW