Down Rigger 50 – 85 cm

Admiral Freedom Drop Arm 50 - 85 cm

Uitschuifbare buis om TV's, verlichting of andere apparatuur van een truss af te hangen. Voorzien van twee truss couplers voor het betrouwbaar bevestigen van de down rigger.

20,00 excl. BTW

Down Rigger 50 – 85 cm

Wil je een creatievere invulling geven aan de constructie of rigging van jouw evenement? Dan kan deze down rigger een enorme uitkomst zijn. Laat je vooral niet afleiden door de naamgeving van dit product. Er gaan verschillende termen rond voor één en hetzelfde product. Misschien heb je wel een gehoord van drop arm of low hanger? Dit zijn benamingen voor hetzelfde product. Maar waarvoor gebruik je zo’n drop arm?

Toepassing Down Rigger?

Eigenlijk gebruik je een drop arm voor het verleggen van het bevestigingspunt voor apparatuur. Vaak hangen truss hoog en het kan daarmee voorkomen dat dit niet de gewenste positie is voor bepaalde apparatuur. Met het toevoegen van een low hanger maak je eigenlijk een extensie omlaag. Dit wordt veel gebruikt bij het monteren van verlichting achter een band of DJ. Door het combineren van verschillende down riggers op diverse hoogtes kun je ook nog eens een heel speels effect krijgen. De down rigger wordt ook veel toegepast voor het afhangen van tv-schermen tijdens een beurs. Vaak worden daar trussen zo hoog mogelijk bevestigd. Dat is perfect voor de verlichting, maar niet voor de zichtbaarheid van de schermen. Door deze aan een down rigger te bevestigen kunnen deze iedere gewenste hoogte komen te hangen. Ideaal voor het creëren van de perfect kijkhoogte.

Eigenschappen

De down rigger heeft een instelbare hoogte. De arm is namelijk uitschuifbaar, waardoor je exact de gewenste hoogte kan bepalen. Helemaal ingeschoven heeft deze low hanger een hoogte van 50 cm. Schuif je de arm helemaal uit dan overbrugt deze een hoogteverschil van 85 cm. Is deze lengte niet voldoende. Geen nood. Met behulp van een extensie arm kun je deze drop arm instellen van 150 cm tot 185 cm. Op deze manier kun je altijd de gewenste drop arm creëren.

Technische specificaties

 • Merk

  Admiral

 • Type

  Drop arm

 • Belastbaarheid

  100 kg

 • Lengte

  50-85 cm

 • Gewicht

  2,14 kg

 • Afmetingen

  300 x 580 cm (W x H)

Tips

Veiligheid

Controleer altijd goed of de koppeling tussen de uitschuivende delen met 2 bouten en moeren is bevestigd. Hiermee weet je zeker dat je deze low hanger op een veilige manier kunt ophangen.

Video

Down Rigger 50 – 85 cm bestellen

Uitschuifbare buis om TV's, verlichting of andere apparatuur van een truss af te hangen. Voorzien van twee truss couplers voor het betrouwbaar bevestigen van de down rigger.

€ 20,00 excl. BTW