Draadloze Event SpotLight

Astera AX10 SpotMAX

De Astera AX10 SpotMax™ is het 'neusje van de zalm' op gebied van LED spots. Ongekende kwaliteit en multifunctionele inzetbaarheid.

40,00 excl. BTW

Draadloze Event SpotLight

De Astera AX10 SpotMax is meer dan een zeer krachtige en multifunctionele LED spot. Door jarenlange kennis samen te voegen met nieuwe techniek en behoeften van professionele klanten, is de Astera AX10 het ‘neusje van de zalm’ wat betreft LED spots.

Deze spot beschikt over een ingebouwde accu, welke tot wel 20 uur meegaat. Deze LED spot kan volledig draadloos communiceren via draadloos DMX of AsteraApp op een tablet. De spot is waterdicht (IP65) dus perfect geschikt voor buitengebruik, zonder dat je rekening hoeft te houden met de weersomstandigheden. De accu spot functioneert volledig stil door fanless cooling en beschikt over een uiterst krachtige en betrouwbare 135 watt Phillips LED lichtbron.

Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Astera AX10 extreem multifunctioneel inzetbaar is. Deze spot is door de hoogwaardige kwaliteit uitstekend inzetbaar bij congressen, presentaties of andere zakelijke evenementen. Denk hierbij aan indirecte sfeerverlichting om de locatie aan te kleden, maar ook als verlichting voor bijvoorbeeld een podium of het uitlichten van spandoek / beursstand. In de buitenlucht is deze Astera AX10, door zijn weerbestendige behuizing (IP65) en krachtige lichtbron, uitstekend inzetbaar voor het uitlichten van gevels, bruggen en andere objecten.

Lichtbron

Onder de behuizing van de Astera AX10 schuilt een 135 watt krachtige lichtbron op basis van Phillips RGBAW LED’s van zeer hoge kwalitt. Door deze LED’s te combineren met TruColour-kalibratie ontstaat een ongelofelijke hoogwaardige kleurmenging. Dit zorgt niet alleen voor een zeer hoge overeenkomende kleurconsistentie tussen verschillende batches, maar ook exacte kleurtemperaturen van de LEE filters bereiken (CRI 92). Werkelijk iedere kleur is mogelijk van rood tot blauw, van groen tot paars. Niets is onmogelijk. Deze spot is zelfs in te stellen op kleurtemperatuur van 2700K tot 6500K.

Filter

Zonder accessoires projecteert de Astera AX10 over een scherpe lichtbundel van 13°, maar uiteraard is deze met diverse filters aanpasbaar. Hierdoor kun je de lichtbundel perfect laten aansluiten het jouw evenement.

 • Geen Filter: Bundel van 13°
 • Flood Filter: Bundel van 30°
 • Wallwash Filter: Bundel van 46° x 17°
 • Draaibare Filter: Draaibare bundel van 46° x 17°

Accu

In de huidige tijdsgeest wordt volledig draadloze verlichting steeds belangrijker. Lelijke kabels leggen door de volledige ruimte is al lang niet meer nodig. Mede door de snelle ontwikkeling van krachtigere batterijen is het tegenwoordig mogelijk om zelfs professionele verlichting voor evenementen te laten functioneren op spanning vanuit een batterij. Deze Astera AX10 heeft onderhuids een enorme LG Chem batterij om de lamp maar liefst 20 uur te kunnen laten functioneren. Het volledig opladen van deze spots neemt ongeveer 7 uur in beslag.

Seamless Runtime

Een zeer handig functie is ‘seamless runtime’. In het menu van de spot is het mogelijk om aan te geven hoelang deze moet functioneren. De Astera AX10 zal vervolgens de kracht van de batterij verdelen over de ingestelde verbruiksperiode, waardoor de lamp nooit zal uitvallen tijdens het evenement.

Draadloze Communicatie

Voor optimale communicatie tussen de Astera armaturen en controller is de AsteraBox ontwikkelt. Dit apparaat functioneert als een ‘vertaalmachine’ en zet de inkomende communicatie om in een RF signaal (865 – 870 MHz), maar de lampen geven ook informatie terug. Deze specifieke frequentieband voorkomt niet alleen storingen (door het uit de weg gaan van de 2,4 GHz band), maar vergroot ook de reikwijdte naar 300 meter. Uiteraard functioneert ook deze AsteraBox op batterij.

De AsteraBox kan worden gebruikt als een draadloze DMX-zender in combinatie met een lichttafel, maar functioneert ook via een bluetooth verbinding in combinatie met een tablet en AsteraApp. Met de applicatie kun je een aantal unieke functies gebruiken.

 • Instellen van kleuren, chases, effecten (max 32 lampen), groepen
 • Anti-Flicker
 • Diefstal Alarm:
 • Enter and Leave Standby

Flicker Free

Wordt het evenement geregistreerd met cameras? Dan kan dit voor problemen zorgen in combinatie met LED verlichting. In tegenstelling tot de ouderwetse gloeilampen staan LED’s niet continu aan. Eigenlijk knipperen deze enorm snel. Dit is niet meer waarneembaar voor het menselijk oog, maar wel voor een camera.
Met behulp van de AsteraApp is het mogelijk om de frequentie in te stellen tussen 200 en 1205 Hz. Geef simpelweg aan in welke framerate de cameras staan ingesteld, dan word de framerate automatisch aangepast. Uiteraard is het ook mogelijk om de framerate handmatig aan te passen, zodat deze exact overeenkomt met de wensen.

Tevens beschikt de Astera AX10 over ‘fanless cooling’. Hierdoor geven de spots geen achtergrond ruis bij presenties, workshops of opnames. Door de uniek ontworpen aluminium behuizing kan deze spot voldoende koelen zonder ventilator en levert deze alsnog sublieme prestaties.

Diefstal Alarm

De verlichting van Astera is voorzien van een bewegingssensor. Wanneer de verlichting wordt verplaatst of weggehaald zal er een sirene klinken (zowel audio- als visueel) om mogelijke dieven af te schrikken. Op de AsteraApp kan de gevoeligheid, type en vertraging van het alarm volledig naar wens worden ingesteld.

Enter and Leave Standby

Nadat de installatie is voltooid, kunnen alle lampen in de stand-by modus worden geschakeld en automatisch worden ingeschakeld wanneer het evenement begint. Dit zorgt ervoor dat er geen batterijduur verspild wordt. Deze instellingen kunnen zowel handmatig als automatisch (vooraf ingestelde tijden) worden geactiveerd.

Noodverlichting

Een zeer grappige doch handige functie is de ’emergency light’. Het wil wel eens voorkomen dat onverhoopt de spanning tijdens een evenement uitvalt. Wat vaak resulteert in een zeer donkere ruimte waar snel paniek kan uitbreken. Wanneer deze spots aangesloten worden op het stroomnet, kunnen deze tot actie overgaan wanneer de spanning wegvalt. Zo is het mogelijk dat deze spots automatisch een felle witte lichtbundel projecteren waneer dit gebeurd. Zo zitten de bezoekers nooit in het donker en is er geen reden tot paniek.

Technische specificaties

 • Merk

  Astera

 • Type

  AX10 Event SpotLight

 • Type LED verlichting

  135 W - RGBW - 3350 Lm - 10350 Lx

 • Strobe

  0 - 25 Hz

 • Beam Angle

  13 Graden

 • Batterij

  LG Chem Lithium-ion

 • Batterij duur

  20 uur

 • Batterij oplaadtijd

  7 uur

 • Bediening

  CRMX - W-DMX- AsteraBox

 • IP Rating

  IP65

 • Afmeting AX10 Event Spotlight

  279, x 29,6 x 25,3 cm (L x B x H)

 • Gewicht

  7,98 kg

Tips

Astera applicatie

Met de Astera applicatie zijn de bedieningsmogelijkheden van deze LED spot eindeloos. De Astera app is beschikbaar voor tablets en telefoons.

Gebouwen verlichten

Gebruik de Astera AX10 voor het verlichten van een gevel, object of gebouw. De krachtige bundel zal de oppervlakte oplichten.

Video

Draadloze Event SpotLight bestellen

De Astera AX10 SpotMax™ is het 'neusje van de zalm' op gebied van LED spots. Ongekende kwaliteit en multifunctionele inzetbaarheid.

€ 40,00 excl. BTW