Pipe & Drape Groen

Groen Pipe en Drape Systeem (per strekkende meter)

De ideale oplossing om op een snelle en eenvoudige manier een evenement aan te kleden met groene wanden of het plaatsen van een 'green screen' op werkelijk iedere locatie.

17,50 excl. BTW

Pipe & Drape Groen

Wil je op de locatie van je evenement een ruimte kleiner maken? Iets aan het zicht van de bezoekers onttrekken? Of simpelweg een decoratieve wand plaatsen? Pipe & Drape biedt voor al deze toepassingen dé oplossing. Dit product is namelijk zeer veelzijdig en op praktisch ieder evenement in te zetten. Deze versie van pipe & drape is voorzien van strakke (niet geplooid) doeken in de kleur groen. Leuk als je een keer wat anders op je evenement wilt dan de veelgebruikte zwarte of witte wanden.

Groene Pipe & Drape

Een complete pipe & drape constructie bestaat uit verschillende onderdelen. Al deze onderdelen samen vormen na het opbouwen een complete pipe & drape setup welke je voor tal van doeleinde kunt inzetten. Bij het opbouwen van een dergelijke constructie begin je bij de grondplaten. Hierop bevestig je de meegeleverde pin. Op deze pin schuif je de staander. Welke je uiteindelijk tussen 1,80 en 4,00 meter hoog kunt instellen. Alle staanders worden door middel van liggers aan elkaar verbonden. Of eigenlijk worden de liggers door middel van de staanders ondersteund. Deze liggers kunnen ingesteld worden op een lengte tussen de 1,80 en 3,00 meter. Aan deze liggers kun je het doek bevestigen. Zowel de doeken als de liggers zijn voorzien van klittenband, zodat je deze er simpelweg tegen aan kan ‘plakken’. Uiteraard zijn de doeken geïmpregneerd en dus brandvertraging. Hiermee kun je de groene doeken met een gerust hart veilig gebruik tijdens jouw evenement.

Je kunt dit product zeer eenvoudig huren per strekkende meter. Dit houdt in dat je enkel hoeft te bereken hoeveel meter je nodig hebt. Geeft dit getal (afgrond in hele meters) aan ons door en wij rekenen vervolgens de benodigde materialen voor je uit. Wil je iets anders bouwen dan een simpele rechte lijn? Geef dan aan ons door welke opstelling je wenst te creëren. Dit heeft namelijk invloed op de hoeveelheid materialen bij je nodig hebt.

Green Screen / Chromakey

Buiten dat je deze pipe & drape kunt gebruiken om een ruimte aan te kleden, kan je dit product uiteraard ook gebruiken als green screen voor het toepassen van chromakey techniek. Dit maakt deze groene pipe & drape tevens inzetbaar opname studio’s, live streaming, video- en fotoshoots.

Met het toepassen van een green screen is het mogelijk de groene achtergrond in de nabewerking te voorzien van een ‘digitale’ achtergrond. Dit houdt in dat je het onderwerp voor een afbeelding naar keuze kunt plaatsen of zelfs een video. Hierdoor is het niet meer nodig om een dure LED wall te plaatsen, maar kun je dit in de nabewerking met computers bewerkstelligen. Een goed voorbeeld hiervan is het weerbericht op TV. Als kijker zie jij niet dat dit opgenomen is in een bijna volledig groene studio, maar dit is daadwerkelijk wel het geval.

Ben je toch op zoek naar een andere kleur pipe & drape? Wellicht rood, wit of zwart? Dit bieden wij ook aan in de verhuur shop.

Technische specificaties

 • Merk

  Wentex

 • Type Doek

  Molton (geïmpregneerd)

 • Kleur Doek

  Groen

 • Type Staander

  Telescopic Upright 3-way 180 – 420

 • Gewicht Staander

  4 kg

 • Type Ligger

  Telescopic Drape Support 180 – 300

 • Gewicht Ligger

  3 kg

 • Type Baseplate

  Baseplate 45 x 45 cm

 • Gewicht Baseplate

  8 kg

 • Minimale Hoogte

  2,00 meter

 • Minimale Lengte

  1,80 meter

 • Maximale Hoogte

  4,00 meter

 • Afmetingen Transporttas

  1800 x 300 x 180 mm (L x B x H)

Tips

Green Screen / Chroma Key

Pipe & Drape Groen is ook als Green Screen / Chroma Key te gebruiken. Ideaal voor opname sessies, video shoots of live-streams.

Impregnatie

Deze pipe & drape wordt geleverd met molton doeken. Deze zijn geïmpregneerd en hierdoor brandvertragend. Deze doeken zijn niet wasbaar, dus zorg ervoor dat deze niet vies worden tijdens het gebruik. Mocht dit onverhoopt wel gebeuren dan moeten we deze helaas in rekening brengen.

Video

Pipe & Drape Groen bestellen

De ideale oplossing om op een snelle en eenvoudige manier een evenement aan te kleden met groene wanden of het plaatsen van een 'green screen' op werkelijk iedere locatie.

€ 17,50 excl. BTW