LED Floodlight 200 Watt

ExpoLED 200

Op zoek naar verlichting voor een grote beursstand? Deze LED floodlight van 200 watt zorgt voor een zeer egaal verlichtte beursstand.

20,00 excl. BTW

LED Floodlight 200 Watt

Sinds jaar en dag worden HQI floodlight lampen gebruikt voor het uitlichten van beursstands en grote oppervlakken. Deze gasontladingslampen leveren een goede hoeveelheid licht vergeleken met het stroomverbruik. Echter kan dit met de huidige ontwikkeling van LED verlichting veel efficiënter.

LED

Vroeger was het inzetten van halogeen verlichting bij beurzen heel normaal. Een nadeel van deze spots was het stroomverbruik. Helemaal tijdens beurzen, waar verlichting vaak in grote aantallen wordt gebruikt. Tevens werden deze lampen ook erg warm, waardoor beursstands een soort sauna werden. Met de komst van verlichting op basis van gasontladingslampen werd dit allemaal een stuk beter. De lampen gingen zuiniger om met stroom en produceerden relatief ook niet zoveel warmte.

Met de huidige snelheid van de LED ontwikkeling, blijkt deze eindelijk goed genoeg om in te zetten bij evenementen waar een hoge betrouwbaarheid is vereist. Het gebruik van LED verlichting heeft veel voordelen. Naast het hoge rendement, produceert deze verlichting ook weinig warmte. Kortom; minder stroomverbruik, dus minder kosten en ook nog eens een aangenamere temperatuur op de beursstand. Dit heeft uiteindelijk geleid naar de nieuwe ExpoLED 200. Deze armatuur heeft alle goede eigenschappen van de ouderwetse HQI armaturen behouden, maar is veel efficiënter door het gebruik van LED’s.

Floodlight

De ExpoLED 200 heeft dezelfde lichtopbrengst als een conventionele HQI 400 floodlight en een zeer grote openingshoek van 120 graden. Hiermee creëert deze ExpoLED hetzelfde egaal verlichtte oppervlak als de oude gasontlading schijnwerper. Wat betreft de kleur, beschikt deze LED floodlight over daglicht witte LED’s. Deze verlichting heeft een kleurtemperatuur van 5000K. Net zoals zijn voorloper heeft ook de nieuwe ExpoLED 200 een IP-65 codering, waardoor deze zonder problemen bij beurzen in de buitenlucht bruikbaar is.

Beursstand

Als vervanger van de oude HQI 400 floodlight is deze LED variant ook geschikt voor de grotere beursstands. Deze lampen komen het beste tot hun recht vanaf een hoogte van 4 à 4,5 meter. Bij gebruik op een lagere hoogte zijn deze floodlights vaak te fel. Is uw beursstand lager dan 4 meter? Dan kunt u beter kiezen voor zijn kleinere broer; de LED Floodlight 100 watt. Deze heeft dezelfde eigenschappen als deze floodlight, maar een kleiner formaat en daarmee minder felle lichtbundel.

Technische specificaties

 • Merk

  HWC

 • Type

  ExpoLED 200

 • Stroomverbruik

  200 watt

 • Type Lamp

  LED

 • Type LED

  SMD 3030

 • Kleurtemperatuur

  5000 K

 • Openingshoek

  120 graden

 • Gewicht Lamp

  5 kg

 • Afmetingen Lamp

  490 x 475 x 55 mm (L x B x H)

 • Gewicht Transportkist

  25 kg

 • Afmetingen Transportkist (Per 4)

  800 x 600 x 1000 mm (L x B x H)

Tips

Outdoor

Door zijn gunstige IP-waarde, zijn deze lampen uitstekend buiten in te zetten. Hinder ondervinden deze lampen niet van weersinvloeden. Zelfs de regen kunnen ze trotseren.

Indoor

Ook binnen zijn deze armaturen uitstekend te gebruiken. Het egaal uitlichten van een beursstand, oppervlakte of grote hal is door de 120 graden openingshoek erg makkelijk.

LED Floodlight 200 Watt bestellen

Op zoek naar verlichting voor een grote beursstand? Deze LED floodlight van 200 watt zorgt voor een zeer egaal verlichtte beursstand.

€ 20,00 excl. BTW