Pendelspot

ExpoLED NOVI Arm Light 50W 4000K 90°

Pendelspot geschikt voor het belichten van wanden, spandoeken of banners op je beursstand.

12,50 excl. BTW

Pendelspot

De pendelspot. Deze is al jaren niet meer weg te denken bij het verlichten van beurzen. Dit product wordt werkelijk op iedere mogelijke manier toegepast. Of het nu gaat om het verlichten van een kleine beursstand, het aanlichten van een banner of gebruik op een buizenframe. De pendelspot zorgt op een snelle en makkelijke manier voor de juiste verlichting. Zelfs op de meeste kleine evenementen of beursstands.

LED

De pendelspot is eigenlijk erg makkelijk in gebruik. Eigenlijk zit de klasse van deze spot verscholen in zijn eenvoud. Er zitten namelijk helemaal geen knoppen of instellingen op deze op deze pendelspot. Het is een kwestie van aansluiten op het stopcontact en gaan. De enige manuele instelling die je kan doen, is het kantelen van de kop. Hiermee kan je de lichtbundel meer naar de muur toe of juist ervandaan bewegen. In iedere situatie kun je het licht zo op de juiste plek laten schijnen.

In tegenstelling tot het ouderwetse concept van deze pendelspot, is deze onderhuids erg modern. Deze pendelspot maakt niet gebruik van alom bekende halogeenverlichting, maar van LED. Hiermee is deze pendelspot niet alleen erg zuinig in energieverbruik, maar produceert deze lamp ook nog eens weinig warmte.

Wil je deze pendelspot gebruiken om een wand of kleine beursstand te verlichten? Dan raden we deze pendelspot zeker aan. Mits de lampen op de wanden of beursstand niet hoger gemonteerd worden dan 3 meter. Uiteraard kunt u deze spot ook hoger bevestigen, maar wij kunnen niet garanderen of dit voldoende licht geeft om het spandoek of beursstand voldoende te verlichten.

Doorkoppelen

Bovenop beurswanden of spandoeken is veelal weinig ruimte voor het monteren van bekabeling en stekkerblokken. Onze pendelspots zijn voorzien van zowel een stroom in- als uitgang. Hiermee kun je de spot onderling doorkoppelen en gemakkelijk voorzien van spanning. Een bijkomend voordeel is dat het gebruik van stekkerblokken dan niet meer nodig is. Deel scheelt enorm veel tijd in het wegwerken van de bekabeling en stroomverdelers.

Voor het beste resultaat adviseren wij de spots maximaal 125 cm uit elkaar te hangen. Hangen de spots verder uit elkaar, dan bestaat de kans dat de wand of het spandoek niet gelijkmatig verlicht wordt. Het zou dan kunnen voorkomen dat er bovenaan de wand plekken ontstaan welke niet of niet afdoende verlicht zijn.

Bevestiging

Een beursstand is uiteraard nooit hetzelfde. Er bestaat niet iets zoals een standaardafmeting en dit maakt het opstellen van een lichtplan altijd maatwerk. Gelukkig worden deze pendelspots met tal van bevestigingsmaterialen geleverd om in ieder geval op de meest voorkomende wanden en spandoeken te kunnen monteren.

Voor montage op houten standwanden wordt er per pendelspot een clip meegeleverd. Deze clip heeft een breedte van 10 cm en een diepte van 3,5 cm. Deze kun je met behulp van schroeven boven op een houten stand of beurswand monteren. Daarbij dien je er dus rekening mee te houden dat de wand een minimale diepte heeft van 3,5 cm. Anders zal de clip over de wand uitsteken.

Voor bevestiging op een buizenframe wordt er een speciale buis klem meegeleverd. Deze is geschikt voor montage op allerlei soorten buizen en pijpen met een maximale diameter van 50 mm. Het is raadzaam om er rekening mee te houden dat de draaiknop bij buizen met een diameter rond de 50 mm een paar centimeter naar voor of achter uitsteekt.

Montage op truss? Ook mogelijk. Voor montage op truss wordt er een speciale truss beugel meegeleverd. Deze beugel wordt bovenop de truss geplaatst en vastgeklemd. Hiermee staan alle pendelspots direct in exacte dezelfde hoek. Deze beugel is zowel enkel geschikt voor de alom gebruikt 30-er truss. Wil je deze beugel gebruiken op driehoek truss? Let er dan wel op dat deze ‘apex down’ geïnstalleerd wordt.

Technische specificaties

 • Merk

  ExpoLED

 • Type

  Novi 50

 • Stroomverbruik

  50 watt

 • Type Lamp

  LED

 • Type LED

  SMD

 • Kleurtemperatuur

  4000 K

 • Openingshoek

  90 graden

 • Gewicht lamp

  1,2 kg

 • Afmetingen lamp

  66 x 19,4 x 5,7 cm (L x B x H)

 • Gewicht transportkist

  5 kg

 • Afmetingen transportkist (per 6)

  80 x 60 x 23 cm (L x B x H)

Tips

Beursstand

Heb je twijfels of deze pendelspots geschikt zijn voor jouw beursstand? Neem dan contact met ons op, zodat wij je kunnen voorzien van advies op maat.

Pendelspot bestellen

Pendelspot geschikt voor het belichten van wanden, spandoeken of banners op je beursstand.

€ 12,50 excl. BTW