LED Wash

XOOP 160W 2800-5600K 120°

Floodlight met barndoors en instelbare kleurtemperatuur. Uitstekende geschikt voor het verlichten van een beursstand, starwalk, expositie of buffet.

20,00 excl. BTW

LED Wash

Met de komst van LED verlichting zijn tal van nieuwe mogelijkheden beschikbaar gekomen. Ten opzichte van halogeen of gasontlading verlichting is het geringe stroomverbruik van LED verlichting natuurlijk ideaal. Je kunt alles zonder erbij na te denken gewoon aansluiten op een normaal stopcontact. Deze lamp heeft naast een gering stroomverbruik ook de mogelijkheden om te variëren in kleurtemperatuur. Deze lamp geeft altijd wit licht, maar je kunt wel variëren tussen warm wit en koud wit licht. Dit maakt deze LED Wash erg geschikt om in te zetten bij een expositie, starwalk, buffet of het uitlichten van een spandoek.

LED

Zoals omschreven heeft deze LED Wash een gering stroomverbruik, wat deze lamp voor veel projecten makkelijk inzetbaar maakt. Met een stroomverbruik van slechts 160 watt kun je deze spot ideaal inzetten op locaties met weinig stroom.

Met deze aan LED verlichting is deze spot behoorlijk krachtig, maar gelukkig is deze ook dimbaar. Hiermee kan je felheid van de verlichting helemaal naar eigen wens instellen. Een simpele draaiknop achterop de behuizing veranderd direct de felheid van de lichtbundel. Dit maakt deze LED Wash ideaal inzetbaar bij evenementen in bijvoorbeeld een museum voor het uitlichten van kunst, een schilderij of expositie.

Kleurtemperatuur

De verlichting wordt verzorgd door 324 kleine LED’s. Hiervan zijn er 162 die zorgen voor warm witte verlichting. De andere 162 zorgen voor koud witte verlichting. Echter kunnen deze verschillende kleuren LED’s ook samenwerken waardoor er een heel arsenaal aan witte kleurtinten ontstaat. Deze LED Wash kan hiermee schalen vanaf een kleurtemperatuur van 2800K (warm wit) helemaal oplopend tot 6500K (koud wit).

Achterop de behuizing is een draaiknop gepositioneerd, waarmee je de kleurtemperatuur van de lichtbundel helemaal naar wens kan instellen. Geen moeilijke techniek, een simpele draai aan de knop zal direct een verandering teweegbrengen. Simpel en voor iedereen te begrijpen.

Lichtbundel LED Wash

Samen zorgen alle LED’s voor een lichtbundel met een openingshoek van maar liefst 120 graden. Hiermee geeft deze LED Wash – ten opzicht van een fresnel – een enorme spreiding van het licht. In praktijk zorgt dit ervoor dat je minder schaduwen krijgt en met minder spots alsnog een oppervlakte of object egaal kunt verlichten. Denk bijvoorbeeld aan het uitlichten van een buffet of catering tafel. Vaak had je hiervoor meerdere spots nodig om schaduwen op te heffen of een egaal verlicht buffet te creëren. Dit is vanaf nu verleden tijd. Je kunt zelf de tint van het licht aanpassen.

Ook het verlichten van een banner of spandoek is hiermee veel eenvoudiger geworden. Met behulp van de grote spreiding kan je hiermee simpel en egaal een spandoek uitlichten.

Ben je bang dat de lichtbundel misschien wel te breed is? Geen probleem. Deze LED Wash is voorzien van 4 barndoors. Met behulp van deze kleppen kun je de lichtbundel afkaderen. Eigenlijk sluit je als het ware en klep en bepaal je hiermee tot hoever het licht naar buiten mag uitwaaien.

Technische specificaties

 • Merk

  Xoop

 • Type

  EL151.TW

 • Stroomverbruik

  160 watt

 • Type Lamp

  LED

 • Type LED

  SMD

 • Kleurtemperatuur

  2800 - 5600 K

 • Openingshoek

  120 graden

 • Gewicht Lamp

  3,5 kg

 • Afmetingen Lamp

  34 x 13 x 21 cm (L x B x H)

 • Gewicht Transportkist

  25 kg

 • Afmetingen Transportkist (per 6)

  800 x 600 x 230 mm (L x B x H)

Tips

Barndoors

Gebruik de barndoors om het licht naar de juiste bundel aan te passen.

DMX

Stuur je Xoop Washlight aan met een lichttafel via de beschikbare DXM input.

Video

LED Wash bestellen

Floodlight met barndoors en instelbare kleurtemperatuur. Uitstekende geschikt voor het verlichten van een beursstand, starwalk, expositie of buffet.

€ 20,00 excl. BTW