Swivel Coupler

CLS Swivelcoupler

Dubbele draaibare koppeling voor het bevestigen van 48-52 mm buizen. Zeer gebruikelijk voor het verstevigen van constructies of het maken van outriggers.

2,50 excl. BTW

Swivel Coupler

Deze dubbele draaibare swivel koppeling is uitermate geschikt voor het verstevigen van constructies of creëren van creatieve uitspattingen. Met een maximale belasting van maar liefst 750 kg, is een veilige verbinding bijna automatisch gegarandeerd.

Toepassingen Swivel

De toepassing van deze swivel coupler is zeer divers. In basis kun je twee buizen of truss aan elkaar bevestigen. Dit kan onder iedere hoek, want de koppelingen kunnen ten opzichte van elkaar draaien. Met behulp van deze swivel coupler kun je bijvoorbeeld zogenoemde ‘schoren’ bevestigen aan truss constructies. Deze schoren kunnen bijvoorbeeld de hoekstukken ontlasten als er grote krachten op komen te staan. Dit kan voorkomen in bij het plaatsen van een constructie in de open lucht of bij een grote overspanning. Houd er rekening mee dat er minimaal twee swivelcouplers nodig zijn voor het bevestigen van één schoor. Voor extra stabiliteit zou je ook 4 swivel couplers kunnen gebruiken per schoor.

Je kunt deze swivelcoupler ook als tool gebruiken om creatieve constructies te creëren. Bijvoorbeeld voor het maken van outriggers. Dit zijn overhangende buizen welke in de lengte richting, dwars of onder iedere gewenste hoek aan een basisconstructie bevestigd zijn. Hieraan kan een lichttechnicus verlichting bevestigen, maar een audiotechnicius ook speakers. Er is geen goed of fout, zolang je de maximale belasting maar altijd in oog houdt. Bij het bevestigen van een outrigger zijn minimaal twee couplers nodig voor een stabiele koppeling.

Ben je niet zeker van het juiste gebruik van deze swivelcoupler? Laat je constructie dan door ons controleren. Dan ben je er zeker van deze de constructie op een veilige manier geplaatst kan worden.

Technische specificaties

 • Merk

  CLS

 • Type

  Swivelcoupler

 • Kleur

  Aluminium

 • Belastbaarheid

  750 kg

 • Gewicht

  1,5 kg

 • Afmetingen

  160 x 110 x 50 mm

Tips

Veiligheid

Ben je niet zeker van de veiligheid van je constructie? Laat deze dan altijd controleren door een expert. Bij afname van een complete constructie inclusief op en afbouw nemen wij altijd de veiligheid in acht.

Video

Swivel Coupler bestellen

Dubbele draaibare koppeling voor het bevestigen van 48-52 mm buizen. Zeer gebruikelijk voor het verstevigen van constructies of het maken van outriggers.

€ 2,50 excl. BTW