Backdrop 600 x 600 cm

Zwart Molton Doek 6 x 6 meter

Nette achterwand nodig? Met deze zwarte backdrop van 6 meter hoog maak je in een mum van tijd een nette achterwand voor jouw evenement, presentatie of congres.

45,00 excl. BTW

Backdrop 600 x 600 cm

Het gebruik van doeken is bijna bij ieder evenement noodzakelijk. De reden ervoor verschilt wel per element. Je kunt doeken bijvoorbeeld gebruiken voor het verduisteren van een ruimte, maar ook voor het verbeteren van de akoestiek. Heb je al gedacht aan het creëren van een backstage omgeving of het afschermen van een lelijke muur? De mogelijkheden voor het gebruik van een backdrop zijn vrijwel eindeloos.

Bij grotere evenementen kun je doeken vaak bevestigen aan reeds aanwezige trussen. Een theater is vaak voorzien van een grid, waarin tal van mogelijkheden zijn voor het ophangen van deze backdrops. Het merendeel van de evenementen vindt echter plaats op locaties welke hierop niet zijn ingericht. Daarbij is het vaak lastig om een backdrop te monteren. Je kunt in dat scenario beter gebruik maken van een pipe & drape systeem. Hierin zit een constructie inbegrepen die volledig zelf staand geplaatst kan worden. Hieraan kan vervolgens een doek gemonteerd wordt, wat afscherming zonder externe hulpmiddelen mogelijk maakt.

Eigenschappen Backdrop

Deze backdrop heeft een breedte van 6 meter en een hoogte van tevens 6 meter. Het theaterdoek is op slechts één zijde voorzien van ogen, waardoor de zijkanten en onderkant zo representatief mogelijk blijven.

Wil je meerdere doeken gebruiken om een bredere afscheiding of achterwand te maken? Dan dien je er rekening mee te houden dat er altijd een kleine overlap is tussen beide doeken. Dit voorkomt daar er onverhoopt leklicht door de opening tussen beide doeken doorkomt.

Is jouw locatie niet 6 meter hoog en komt daardoor een deel van het doek op de grond te hangen? Dan kun je beter kijken naar onze kleinere backdrop met een hoogte van 4 meter. Houd er daarbij wel rekening mee dat de breedte van deze doeken 3 meter is.

Technische specificaties

 • Merk

  HWC

 • Type

  Backdrop

 • Kleur

  Zwart

 • Stof

  Molton CS (300g/m2)

 • Geïmpregneerd?

  Brandvertragend

 • Breedte

  6 m

 • Hoogte

  6 m

 • Bevestiging

  Ogen

 • Hoogte

  10,8 kg

Tips

Bevestigen

Voor het ophangen van deze backdrop is deze voorzien van ogen. Met behulp van spanfix elastieken kun je deze makkelijker bevestigen aan bijvoorbeeld truss.

Installeren

Houd bij het installeren en demonteren rekening met de ondergrond. Laat het doek hier niet onnodig op de grond hangen of bescherm deze met plastic.

Video

Backdrop 600 x 600 cm bestellen

Nette achterwand nodig? Met deze zwarte backdrop van 6 meter hoog maak je in een mum van tijd een nette achterwand voor jouw evenement, presentatie of congres.

€ 45,00 excl. BTW