Aardekabel

Aardekabel Schuko Male 10 meter

Speciale aardekabel voor het aarden van een trussconstructie. Dit is verplicht bij het plaatsen of ophangen van dergelijke constructies.

12,50 excl. BTW

Aardekabel

Deze aardekabel is speciaal ontwikkeld voor het aarden van truss constructies. Bij het plaatsen van metalen objecten tijdens evenementen is het aarden van deze materialen namelijk verplicht. Hierbij wordt veelal de alom bekende NEN1010 norm gevolgd om dit resultaat te bereiken. Veel grote beurslocaties in binnen- en buitenland vermelden ook expliciet dat beursstands aan deze norm moet voldoen.

Wat doet het?

Maar waarom is het aarden van een trussconstructie nodig? Simpel gezegd is het bevestigen van een aardekabel noodzakelijk om te voorkomen dat er spanning op de constructie komt te staan. Zonder een dergelijke aarding zou het in theorie kunnen dat, je bij het aanraken van een constructie onder stroom komt te staan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Met het bevestigen van deze aardekabel voorkom je dit probleem. Als er nu onverhoopt spanning op de constructie komen te staan, wordt dat nu afgevoerd via deze aardekabel. Maar wat als er teveel stroom wordt afgevoerd? Dan voorkomt de aardlekschakelaar op de aanvoer de stroomtoevoer. Op deze manier kunnen bezoekers ten alle tijden de truss veilig aanraken, zonder dat ze onder stroom komen te staan. Wel zo veilig.

Technische specificaties

 • Merk

  HWC

 • Type

  Aardekabel

 • Dikte

  6 mm2

 • Connector 1

  CLS Half Coupler

 • Connector 2

  Schuko Male Plug

 • Lengte

  10 meter

 • Gewicht

  0,9 kg

Tips

Bevestiging

Koppel de aardekabel met de half coupler aan de truss constructie. De andere zijde dient u in het stopcontact te stoppen.

Aardekabel bestellen

Speciale aardekabel voor het aarden van een trussconstructie. Dit is verplicht bij het plaatsen of ophangen van dergelijke constructies.

€ 12,50 excl. BTW