Vergadertelefoon

Yamaha YVC-1000 Conference Phone

Vergadering met je collega's in het buitenland? Dit apparaat zorgt voor een vlekkeloze vergadering via Skype, Zoom, Webex of Lync.

250,00 excl. BTW

Vergadertelefoon

Is het lastig om je gesprekspartner daadwerkelijk te ontmoeten? Dan vormt een vergadertelefoon een uitkomst. Hiermee kun je alsnog vergaderen met je collega’s in het buitenland. De YVC-1000 is een USB speakerphone en bestaat uit een separate speaker en microfoon.

Verbindingen

Het hart van het systeem is de laptop of telefoon die verbonden wordt met de vergadertelefoon. Als er gebruik wordt gemaakt van een laptop kan deze worden aangesloten met een meegeleverde USB kabel. De laptop zal automatisch conferentie systeem herkennen en de audio van het gesprek via dit systeem aansturen.
Via Bluetooth is de vergadertelefoon eenvoudig te koppelen met laptop, smartphone en tablet. Als je een persoon wilt koppelen of toevoegen aan het gesprek kan je simpelweg de smartphone binnen 4 cm houden van de luidspreker. De NFC technologie zal automatisch een bluetooth verbinding tot stand brengen en de persoon toevoegen in het gesprek.

Geluidskwaliteit

Dit kan je wel aan Yamaha overlaten. Het basisstation beschikt over een eigen ontwikkelde auto-tuning functie. Hiermee analyseert de vergadertelefoon de akoestiek van de ruimte en past de instellingen hier op aan. Op deze manier weet je zeker dat je altijd een optimale geluidsbeleving hebt.

De meegeleverde omnidirectionele microfoon heeft een dekking van 360 graden. Het is hiermee dus niet noodzakelijk om aan een kant van de microfoon te zitten. Rondom wordt het geluid perfect opgepikt. Tevens heeft deze microfoon Human Voice Activity Detection (HVAD). In praktijk komt het erop neer dat hiermee stemmen onderscheiden kunnen worden van omgevingsgeluiden. Het wegfilteren van hinderlijke omgevingsgeluiden is hiermee een fluitje van een cent. Er handig om de audio van het gesprek zo ‘schoon’ mogelijk te houden.

Boardroom

Dit systeem van Yamaha is erg makkelijk schaalbaar naar de afmetingen van de ruimte en de aanwezige personen. Het basis station met meegeleverde externe microfoon is zeer geschikt voor kleine ruimtes en vergaderingen tot ongeveer 6 personen. Hierbij wordt dus enkel gebruik gemaakt van het basisstation en één externe microfoon. Compact en simpel.

Meetingroom

Voor grotere groepen tot ongeveer 16 à 20 personen is de verstaanbaarheid vaak problematisch. De sprekers zitten dan vaak te ver weg van de microfoon, waardoor het stemgeluid niet goed opgepikt wordt. Hierdoor zijn zij vaak slecht te verstaan voor de tegenpartij. Speciaal voor deze vergaderingen bied dit systeem de mogelijkheid om het aantal microfoons uit te bereiden tot maximaal 5 stuks. Deze extra microfoons zijn erg makkelijk aan elkaar te koppelen, waardoor het stemgeluid over een veel groter gebied goed opgepikt kan worden. In deze set zijn de extra microfoons niet opgenomen. Aanvullende microfoons kunt u toevoegen via de gerelateerde items onderaan de pagina. Niet zeker van het aantal benodigde microfoons? Wij voorzien u graag van het nodige advies.

Congres

Maar er is meer! Speciaal voor grote groepen beschikt deze vergadertelefoon of audio in- en uitgangen. Hiermee kun je het geheel integreren met de geluidsinstallatie van bijvoorbeeld het congres. Hiermee is het mogelijk om voor alle gasten de audio van de tegenpartij te horen via het ‘grote’ geluidssysteem. Afhankelijk van het aantal microfoons in zaal kun je onafhankelijk bepalen welke audio naar de tegenpartij wordt gestuurd.

Je kunt hiervoor gebruik maken van de standaard externe microfoons van het systeem, maar dit heeft meestal niet de voorkeur. Door de audio ingang op het systeem, kan via de regie kan namelijk een volledig aparte ‘audio mix’ ontvangen. Hiermee ontstaat volledige vrijheid en kun je in theorie alle bestaande microfoons gebruiken met dit systeem. Je kunt bijvoorbeeld de headset van de leidende spreker, de handheld microfoons van het panel, maar ook de zwanenhals microfoons van de gasten allemaal meenemen in de vergadering. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. We raden hierbij wel aan voorafgaand aan het evenement met ons te overleggen wat de gewenste setting is, zodat we de materialen hierop kunnen voorbereiden.

Technische specificaties

 • Merk

  Yamaha

 • Type

  YVC-1000

 • Stroomverbruik

  35 watt

 • Verbindingen

  USB & Bluetooth

 • Aantal Microfoons

  3 intern + 1x extern

 • Afmetingen Basisstation

  162 x 332 x 95 mm (L x B x H)

 • Gewicht Basisstation

  1,8 kg

 • Afmetingen Microfoon

  136 x 136 x 36 mm (L x B x H)

 • Gewicht Microfoon

  0,4 kg

Tips

Configuratie

Om de juiste setup te bepalen voor uw vergadering, raden we altijd aan contact met ons op te nemen.

Video

Vergadertelefoon bestellen

Vergadering met je collega's in het buitenland? Dit apparaat zorgt voor een vlekkeloze vergadering via Skype, Zoom, Webex of Lync.

€ 250,00 excl. BTW