LED Softlight 90 Watt

SWIT PL-E90D

Onmisbaar bij ieder studio of livestream project. Deze verlichting vormt de basis voor het uitlichten van alles dat met camera's wordt opgenomen.

35,00 excl. BTW

LED Softlight 90 Watt

Organiseer jij een webcast, livestream, opname of ander evenement waar camera’s bij betrokken zijn? Dan mag deze softlight niet ontbreken tijdens jouw project. Camera’s zijn namelijk zeer gevoelig voor licht. De juiste verlichting is daarom essentieel om mooie beelden te kunnen registreren met de camera’s. Je staat er in eerste instantie misschien niet gelijk bij stil, maar zaken als kleurtemperatuur, CRI, afstraling en flicker free operation zijn essentieel bij het gebruik in combinatie met camera’s. Alles om ervoor te zorgen dat jouw content zo goed mogelijk tot zijn recht komt.

Lichtbundel Softlight

De softlight is ideaal voor producties waarbij helder, zacht en egaal licht gewenst is. Vaak is dat het geval als er camera’s aan te pas komen, maar je kunt deze verlichting uiteraard ook gebruiken voor andere toepassingen. Onderhuids heeft deze armatuur 480 LED’s, welke samen een zeer egale afstraling geven met een openingshoek van 90 graden. Deze LED’s zijn op klassieke wijze in de rand van de behuizing geplaatst. Normaliter gaat er veel lichtsterkte verloren aangezien het licht door deze plaatsing niet specifiek naar voren is gericht. Door een speciale innovatie heeft deze softlight laserdots in het reflectieglas, waardoor het licht efficiënter van richting kan worden veranderd. Het gevolg? Meer output en nog minder stroomverbruik. Natuurlijk opereert deze softlight volledig flicker free ondanks het gebruik van LED’s.

Kleurtemperatuur

Natuurlijk mag de functie voor het instellen van de kleurtemperatuur niet ontbreken. Deze softlight kun je tussen 2700K (warm wit) en 6500K (koud wit) instellen op iedere kleurtemperatuur. Deze is per 50K instelbaar. Hiermee kun je exact je juiste warmte van het licht instellen. Op deze manier sluit de verlichting altijd volledig aan bij het resultaat dat jij op beeld wilt creëren.

Aansturing

Het instellen van de verlichting op de lamp kan op een tweetal manieren. Wil je de verlichting eenmaal instellen en is het niet nodig om tijdens het evenement of de opname instellingen te veranderen? Dan kun je gebruik maken van de knoppen achterop de lamp. Via een aantal simpele draaiknoppen kun je gemakkelijk de dimmer en de kleurtemperatuur van de lamp instellen. Is het wel noodzakelijk om de stand van het licht te veranderen tijdens de show? Dan is aansturen via DMX ‘the way to go’. Met behulp van een DMX controller of lichttafel is het dan mogelijk om continu de output van de softlights te veranderen.

De softlight is voornamelijk geschikt voor het uitlichten van grotere oppervlakken, personen en objecten zonder dat er veel schaduwwerking ontstaat. De lichtbundel waait ver uit en zorgt er daarmee voor dat de randen van de lichtbundel nauwelijks waarneem zijn. Je kunt hiermee dus niet bepalen waar het licht exact wel en niet komt. Hiervoor kun je beter gebruik maken van onze LED Wash of Fresnel.

Technische specificaties

 • Merk

  SWIT

 • Type

  PL-E90D

 • Stroomverbruik

  90 watt

 • Type Lamp

  LED

 • Type LED

  SMD

 • Kleurtemperatuur

  2700 - 6500 K

 • CRI

  98

 • Openingshoek

  70 graden

 • Gewicht Lamp

  4,75 kg

 • Afmetingen Lamp

  5 x 65 x 41 cm (L x B x H)

 • Gewicht Transportkist (per 3)

  25 kg

 • Afmetingen Transportkist

  80 x 60 x 100 cm (L x B x H)

Video

LED Softlight 90 Watt bestellen

Onmisbaar bij ieder studio of livestream project. Deze verlichting vormt de basis voor het uitlichten van alles dat met camera's wordt opgenomen.

€ 35,00 excl. BTW