Sterrendoek 600 x 300 cm

Showtec Star Dream White (6 x 3 meter)

Een sprookjesachtige sfeer creëren? Met dit sterrendoek kunt u een complete muur, wand of meubelstuk volledig in een sterrenhemel omtoveren. LED sterrendoeken werken standalone (zonder bediening), op muziek of met een DMX controller.

70,00 excl. BTW

Sterrendoek 600 x 300 cm

Wilt u een locatie extra feestelijk aankleden? Of bent u op zoek naar een sfeerverhogend effect? Dit sterrendoek zorgt door middel van de ingebouwde LED lampjes voor een prachtig en sfeervol resultaat. Sterrendoeken worden voornamelijk ingezet bij evenementen met een hoge sfeer. U kunt hierbij denken aan een diner, kerstborrel of gala. De geïntegreerde verlichting is op verschillende manieren te gebruiken. Soms is er behoefte aan een licht twinkelend effect, maar ook snellere effecten of full on behoren tot de mogelijkheden.

Gebruik

Een of meerdere sterrendoek zijn perfect inzetbaar bij kleinere evenementen. Vaak worden deze dan ‘stand alone’ gebruikt. In dit geval gebruikt u de programma’s, welke zijn opgeslagen in de controller. Via deze controller kunt u uiteraard het gewenste programma selecteren, maar ook de snelheid en de dimmer aanpassen. Op deze manier heeft u op een makkelijke wijze volledige controle over het sterrendoek.

Liever niet gebruik maken van een vooraf ingesteld programma? Dat kan. U kunt het doek ook laten reageren op het geluid. Op de controller kies je dan één van de vooraf ingestelde patronen. Waarna je de gevoeligheid en dimmer moet instellen. Staat er bijvoorbeeld een DJ of band op te treden op uw gala of kerstborrel, dan kies je lagere gevoeligheid. Anders vangt de microfoon op de controller teveel geluid op. Bij een diner kies je liever voor een hogere gevoeligheid. Anders zal de ingebouwde microfoon juist niet genoeg geluid opvangen.

Heeft u meerdere sterrendoeken hangen? Dan kan het wenselijk zijn als deze gelijktijdig exact hetzelfde programma over alle doeken laten lopen. Dit kan via de Master / Slave functie. Hierbij stelt u één van de sterrendoeken in als master. Deze zal de andere sterrendoeken – de slaves – voorzien van dezelfde afspeelinformatie. In deze hoedanigheid voeren alle sterrendoeken gelijkertijd hetzelfde programma uit en creëer je simpel en snel één geheel.

Maken meerdere sterrendoeken onderdeel uit van een complete show, zoals in een theater? Dan kun je de sterrendoek ook via DMX aansturen. Ieder sterrendoek beschikt over een controller met daarop een 3-polige DMX in- en uitgang. Hiermee kun je de sterrendoeken volledig naar wens aansturen via de lichttafel. Het sterrendoek beschikt over een tweetal DMX modi. 5 en 12 kanalen. Afhankelijk van de wensen heb je hiermee voldoende mogelijkheden tot het volledig creëren van een eigen show.

Materiaal

Het sterrendoek is vervaardig uit zeer robuuste zwarte molton stof. Uiteraard is deze stof volledig en blijvend geïmpregneerd. Hiermee is het sterrendoek voldoende brandveilig bevonden om te gebruiken bij publieksevenementen.

Het sterrendoek heeft een afmeting van 6 x 3 meter of 3 x 6 meter. Het is net hoe je het doek wilt gebruiken. Met deze afmetingen beschikt het doek over 2 lange en 2 korte zijden. Zowel een lange als een korte zijde zijn uitgevoerd met ringen. Hiermee kun je het sterrendoek gemakkelijk met tie-raps of spanfix bevestigen aan een buizenframe of truss. Is dat niet mogelijk op de locatie? Dan kun je gebruik maken van de andere lange of korte zijde. Deze zijn voorzien van klittenband, waarmee je het doek gemakkelijk ergens tegen kan plakken. Het doek is voorzien van het ‘lusdeel’, dus kan enkel tegen het ‘haakdeel’ geplakt worden.

Zijn beide mogelijkheden eigenlijk niet echt toepasbaar op de locatie? Kies dan voor ons pipe & drape systeem met sterrendoek. Dit stardrape systeem wordt geleverd inclusief support frame, waardoor je het sterrendoek ook kan plaatsen op locaties waar geen mogelijkheden zijn voor het ophangen ervan.

Technische specificaties

 • Merk

  Showtec

 • Type

  Star Dream White

 • Stroomverbruik

  25 watt

 • Type Lamp

  LED

 • Aantal LED’s

  144

 • Kleur Verlichting

  Wit

 • DMX Kanalen

  5 – 12

 • Montage

  Ogen + Klittenband

 • Gewicht Sterrendoek

  12,5 kg

 • Afmetingen Sterrendoek (in gebruik)

  6000 x 3000 mm (L x H of H x L)

 • Gewicht Transportkist

  3 kg

 • Afmetingen Transportkist

  600 x 400 x 400 mm (L x B x H)

Tips

Ophangen

Het sterrendoek is voorzien van ogen, zodat u het doek simpel kunt bevestigen aan een aantal buizen of balken. Heeft u geen ophangmogelijkheden voorhanden, kijk dan naar de Stardrape bij de gerelateerde items onderaan deze pagina.

Video

Sterrendoek 600 x 300 cm bestellen

Een sprookjesachtige sfeer creëren? Met dit sterrendoek kunt u een complete muur, wand of meubelstuk volledig in een sterrenhemel omtoveren. LED sterrendoeken werken standalone (zonder bediening), op muziek of met een DMX controller.

€ 70,00 excl. BTW