Baseplate Pin 10 cm

Pin voor het opzetten van pipe & drape systeem.

Meest gebruikte baseplate pin voor het bevestigen van een pipe & drape staander op een baseplate. Deze pin is perfect geschikt bij het gebruik van pipe & drape in combinatie met doeken.

1,00 excl. BTW

Baseplate Pin 10 cm

Het gebruiken van een pipe & drape systeem is niet mogelijk zonder baseplates. Deze verzwaarde grondplaten zorgen ervoor dat de staanders rechtop blijven staan. Echter dien je voor het verbinden van de staander met de baseplate deze grondplaat wel te voorzien van een bijhorende pin. Zonder deze pin zal de staander niet op de baseplate blijven staan en direct na het loslaten opvallen. Vergeet dus nooit per baseplate in ieder geval een baseplate pin te reserveren.

Toepassing Pipe & Drape Pin

De oranje pin draagt dus zorg voor de verbinding tussen de staander en de grondplaat. Eigenlijk zorgt deze pin ervoor dat de krachten die de staander ondervindt, worden doorgegeven aan de baseplate. Vanwege de afmetingen van deze grondplaat ontstaat een stabiele constructie. Deze pin van 10 cm is geschikt om te gebruiken bij pipe & drape systemen in combinatie met doeken. Bij het gebruiken van een pipe & drape staander voor het bevestigen van een lichteffect of theaterspot raden wij het gebruik van de langere versie aan.

Bevestiging Pin

De baseplate pin wordt altijd geleverd met een bijhorende inbus bout. Deze zit in de onderkant van de pin gemonteerd. Bij het koppelen van de pin met de baseplate dien je als eerste deze bout te verwijderen. Vervolgens dien je het juiste gat op de baseplate te kiezen. Afhankelijk van de situatie is een van de mogelijkheden het meest geschikt. Hierover lees je meer op de productpagina van de baseplate. Eenmaal besloten welke gat het beste is voor jouw plaatsing steek je de bout door de baseplate. Let op dat het uitgefreesde deel in de baseplate overeenkomt met de schuine kant van de bout. De bout moet volledig verzinken en de baseplate, zodat deze een vlakke ondergrond heeft. Vervolgens kun je de oranje pin met de hand vastdraaien op de bout. Er is hiervoor geen inbussleutel nodig. Wanneer de baseplate pin handvat zit is dit voldoende om de staander erop te plaatsen. Voor het demonteren verhaal je het proces in omgekeerd richting.

Technische specificaties

 • Merk

  Wentex

 • Type

  Pin

 • Lengte

  10 cm

 • Kleur

  Oranje

 • Gewicht

  0,6 kg

Tips

Bevestigen

Op de baseplate zitten 3 gaten om de pin te bevestigen. Afhankelijk van waar de baseplate zich bevindt in de totale constructie kunt u deze op de gewenste plek monteren.

Kwijtraken

Bij geen gebruik van de materialen, schroef de m10 schroef weer in de pin om deze niet kwijt te raken.

Video

Baseplate Pin 10 cm bestellen

Meest gebruikte baseplate pin voor het bevestigen van een pipe & drape staander op een baseplate. Deze pin is perfect geschikt bij het gebruik van pipe & drape in combinatie met doeken.

€ 1,00 excl. BTW