Remote PTZ Camera Controller

Panasonic AW-RP150 PTZ Camera Controller

De meest geavanceerde remote camera controller op de markt. Uitgevoerd met uniek joystick en volledig touchscreen scherm.

250,00 excl. BTW

Remote PTZ Camera Controller

PTZ camera’s zijn niet meer weg te denken uit de evenementenindustrie. Overal kom je ze tegen. Eigenlijk ook wel logisch, want met de verbeteringen die zijn doorgevoerd op deze camera’s is de kwaliteit niet meer te onderscheiden van grote en dure broadcast varianten. Helemaal met het nieuwste vlaggenschip van Panasonic in ons assortiment. Deze AW-UE150 remote ptz camera zit boordevol mogelijkheden. Hoogwaardige content is met de camera bijna gegarandeerd. Video ouput op 4K resolutie, een zeer gevoelige nieuwe sensor, HDR en night mode. Aan de mogelijkheden ligt het in ieder geval niet. Maar wat is een fantastische remote PTZ-camera zonder camera controller?

Camera Controller

Je kon er je klok op gelijk zetten. Bij de introductie van Panasonic’s gloednieuwe remote PTZ camera, werd ook een nieuwe remote camera controller geïntroduceerd. Eentje met nog meer mogelijkheden.

Maar waar is een remote PTZ camera controller nu exact voor bedoeld? Deze is ontwikkelt om het aansturen van PTZ camera’s makkelijker te maken. Je kunt hiermee niet alleen de kop van de camera aansturen, zoals de bewegingen van links, rechts, boven en beneden. Je kunt ook instellingen doen aan de zoom, focus en iris. Eigenlijk kun je via dit bedieningspaneel alle instellingen doen die je bij een ‘normale’ camera handmatig op de camera zou doen. Makkelijk toch? Op deze manier is het voor een technicus mogelijk meerdere camera’s tegelijker tijd aan te besturen. Dit levert een aangename besparing op voor de meeste producties.

Functies

Op deze nieuwe controller valt allereerst het gigantische touchscreen display op. Ten opzichte van zijn voorganger levert dit een enorme verbetering van het gebruiksgemak. Alles instellingen heb je nu op een groot en duidelijk afleesbaar display bij de hand. Tevens is deze remote camera controller voorzien van een compleet nieuwe joystick. Deze is groter en licht lekkerder in de hand. Daarbij is deze joystick op de achterzijde voorzien van een rocker. Deze is naar wens te gebruiken voor zoom of focus. Op deze manier kan de technicus meerdere camera’s bijna compleet met één hand aansturen.

Op basis van ervaringen van gebruikers heeft Panasonic ook andere functies rechtstreek beschikbaar gemaakt. Er zijn nu rechtstreekse knoppen gepositioneerd voor de snelheid van zoom, focus en pan / tilt. Tevens zijn instellingen voor het perfectioneren van de witbalans en kleur ook direct beschikbaar zonder eerst door allerlei menu’s te moeten bladeren.

Livestream Studio

Ben je niet alleen op zoek naar een remote PTZ camera controller, maar misschien ook naar de bijhorende camera’s? Geen probleem. Je kunt bij ons uiteraard ook terecht voor het huren van de Panasonic AW-UE150. Ben je op zoek naar een complete set met meerdere camera’s, controller en statieven? Ook dan zijn we je uiteraard graag van dienst. Bekijk daarvoor ons remote camera sets.

Heb je behoefte aan een volledig ingerichte livestream studio voor jouw webinar, online workshop of ledenvergadering? Neem dan snel een kijkje op de website van Livestream Studio Amsterdam.

Technische specificaties

 • Merk

  Panasonic

 • Type

  AW-RP150

 • Inputs

  12V, 3G SDI, GPIO 1 + 2

 • Outputs

  3G SDI, 1x LAN, 5x RS-422

 • Aantal Camera's

  200 (LAN), 5 (RS422)

 • Aantal Camera Selectie Knoppen

  10

 • Aantal Camera Groepen

  20 (maximaal 10 per groep)

 • Aanbevolen Camera

  AW-UE150

 • Gewicht

  3,2 kg

 • Afmetingen

  342 x 245 x 178 mm (B x D x H)

Tips

Pro User

Het aansluiten en gebruiken van deze apparatuur vereist specifieke kennis van videotechniek en camera’s. Ben je niet audiovisueel onderlegt, laat ons dan de opbouw, bediening en afbouw verzorgen. Dit voorkomt stress en onverwachte problemen.

Video

Remote PTZ Camera Controller bestellen

De meest geavanceerde remote camera controller op de markt. Uitgevoerd met uniek joystick en volledig touchscreen scherm.

€ 250,00 excl. BTW