Softsteel 1,6 meter

Crosby Soft Steel 2 Ton - 1,6 meter

Crosby Softsteel voor het bevestigen van bijvoorbeeld truss aan een takel. Deze softsteel heeft een afmeting van 1,6 meter en kan maximaal met 2 ton worden belast.

2,50 excl. BTW

Softsteel 1,6 meter

Het ophangen van trussen en andere zware lasten is binnen de evenementensector gebonden aan tal van regels. Deze regels hebben als doel de veiligheid voor de bezoekers te vergroten door het aantal ongelukken terug te dingen. Met name in uitzonderlijke situaties, zoals weersomstandigheden of brand. Het is daarom ook dat trussen en andere zware lasten altijd opgehangen moeten worden met staalkabels, zogenoemde steels. Tijdens een brand zullen deze namelijk niet zomaar smelten of doorbranden. In tegenstelling tot veel nylon hijsbanden die gebruikt worden bij hijskranen.

Vroeger werden vaak dikke en stugge staalkabels gebruikt voor het bevestigen van truss aan bijvoorbeeld takels. Deze steels waren zeer betrouwbaar maar richten vaak schade aan aan de truss zelf. Het staal schuurde bij het installeren namelijk continu of het truss heen. Later werden deze dikke staalkabels voorzien van een kunststof mantel, wat de kans op schade aan het materiaal aanzienlijk verlaagde. Echter was deze kunststof mantel niet in alle landen van de wereld toegestaan. Deze mantel zou namelijk kunnen smelten tijdens een brand en een druppel vloeibaar kunststof wil je niet in je nek hebben.

Ontwikkeling Softsteel

Gelukkig staat de ontwikkeling niet stil en was daar de softsteel. Deze softsteel is een flexibele hijsband. Ten opzichte van de ouderwetse steel is deze ook rond, zoals bij een rondstop. Deze softsteel heeft dezelfde belastbaarheid als de ouderwetse variant, maar is intern voorzien van veel dunne staalkabels. De mantel van deze softsteel is op een manier ontworpen, dat deze niet zal gaan druppelen bij een brand. De schroeit als het ware weg, waardoor deze niet voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

In combinatie met een shackle en een takel zou je een truss constructie vanaf het plafond kunnen afhangen. Je bespaart dan ruimte doordat het plaatsen van een staande constructie niet meer nodig is.

Technische specificaties

 • Merk

  Crosby

 • Type

  Softsteel 2T

 • Lengte

  1,6 meter

 • Belastbaarheid

  2000 kg

 • Kleur

  Zwart

 • Mantel

  Kunststof

Tips

Bevestigen

Bevestig de softsteel hijsband altijd goed aan de last om ongevallen te voorkomen. Hijs nooit meer dan het maximale hefvermogen.

Gebruik

We raden het gebruik van softsteels alleen aan wanneer er voldoende kennis en affiniteit is met het gebruik van dit product. Niet helemaal zeker? Reserveer dan een compleet pakket inclusief op- en afbouw.

Softsteel 1,6 meter bestellen

Crosby Softsteel voor het bevestigen van bijvoorbeeld truss aan een takel. Deze softsteel heeft een afmeting van 1,6 meter en kan maximaal met 2 ton worden belast.

€ 2,50 excl. BTW