Harpsluiting 3250 kg

Crosby Shackle voor lasten tot 3,25 Ton

Een harpsluiting wordt gebruikt bij het hijsen of bevestigen van lasten. Deze harpsluiting heeft een maximale werklast van 3,25 ton. De meest gebruikte versie in de audiovisuele branche.

1,00 excl. BTW

Harpsluiting 3250 kg

Bij het hijsen en heffen van zware materialen is het belangrijk dat koppelingen zo veilig mogelijk zijn uitgevoerd. De meeste materialen voor het ophangen van audiovisuele apparatuur is namelijk voorzien van een ring, oog of ander soort aansluiting. Vanwege de veiligheid zijn deze vaak niet te openen. Een gesloten koppeling is doorgaans namelijk veel sterker dan eentje die kan openen en sluiten. Een harpsluiting – vaak ook wel shackle genoemd – vormt hierbij uitkomst.

Doel Shackle

Deze harpsluiting draagt veelal zorg voor de koppeling tussen twee verschillende materialen. De borstbout is namelijk verwijderbaar, waardoor gesloten koppelingen wel aan elkaar te bevestigen zijn. Het is wel noodzakelijk om altijd goed te controleren of deze shackle op een juiste manier gebruikt wordt. Door de ronde harp en vlakke borstbout dient deze koppeling vaak op een specifieke manier geïnstalleerd te worden. Deze koppeling is immers niet rond. Met zijwaartse belasting kan zo’n shackle bijvoorbeeld al niet zo goed overweg.

Eigenschappen

Deze shackle is uitgevoerd met een borstbout. Deze bout heeft in deze versie een dubbele functie. Enerzijds draagt de borstbout zorg voor het afsluiten van de harp. Anderzijds schroeft hij direct in de andere zijde van de harp vast. Deze shackle is perfect te gebruiken in bijvoorbeeld Nederland en veel andere landen. Het gebruik van dit type is echter niet toegestaan in bijvoorbeeld Duitsland of Oostenrijk. Daar is het gebruik van een shackle met moerbout verplicht. Hierbij schroeft de pin niet direct vast in de harp. Deze steekt er als het ware doorheen, waarna deze aan de buitenzijde wordt voorzien van een speciale moer met borgveer.

Technische specificaties

 • Merk

  Crosby

 • Type

  Shackle 3,25 Ton

 • Kleur

  Zwart

 • Boutdiameter

  19 mm

 • Uitvoering

  Borstbout

 • Maximale werkbare belasting

  3250 KG

 • Afmetingen

  75 x 701 mm (B x H)

Tips

Toepassing

Voorkom toepassing waarbij door beweging de pin kan gaan draaien en zich wellicht los kan schroeven. De bout moet altijd geheel ingedraaid worden. Wij helpen graag met bepalen of uw plannen veilig en verantwoord zijn.

Video

Harpsluiting 3250 kg bestellen

Een harpsluiting wordt gebruikt bij het hijsen of bevestigen van lasten. Deze harpsluiting heeft een maximale werklast van 3,25 ton. De meest gebruikte versie in de audiovisuele branche.

€ 1,00 excl. BTW