4K Recorder

BlackMagic Design Hyperdeck Studio 12G

Betrouwbare opnames in 4K resolutie met deze Hyperdeck Studio 12G van BlackMagic Design. Zeer betrouwbaar en makkelijk in gebruik.

100,00 excl. BTW

4K Recorder

Streamen, het lijkt over de evenementen industrie ineens niet meer zonder kan. Alsof het nooit anders is geweest. Echter is een livestream nadat de stream afgelopen is weg. Gewoon foetsie. Je kunt het dus vaak niet meer terugkijken of toesturen naar de deelnemers als naslagwerk. Lastig, want het is vaak wel noodzakelijk om nadien nog eens terug te kijken. Misschien kun je er lering uit trekken voor toekomstige evenementen of wil je het gebruik ter promotie van het jaar erop? Genoeg redenen om te zorgen dat jouw online of hybride evenement kwalitatief is opgenomen. Met deze Hyperdeck Studio 12G van BlackMagic Design weet je in ieder geval zeker dat je na afloop beschikt over een kwalitatieve opname.

Aansluiten

In basis is de Hyperdeck een vrij simpel apparaat. Op de achterzijde sluit je gemakkelijk een videobron aan via de SDI of HDMI aansluiting. Dit kan zowel een losse camera zijn voor een zogenoemde ISO opname of een videomixer voor een opname van de daadwerkelijke uitzending. De zogenoemde ‘program’. Deze recorder kan overweg met resoluties van 525i 59,94Hz tot 2160p 60Hz. Een heuze waslijst dus.

Opnemen

Aan de voorzijde is de Hyperdeck voorzien van twee grote sleuven gepositioneerd. Hierin kun je de meegeleverde SSD schijven stoppen voor opname. Het dubbele SSD slot is bedoeld om een continue opname te kunnen garanderen. Is de eerste schijf vol, dan schakelt de Hyperdeck naadloos over na de tweede schijf. Op deze manier loopt de opname altijd door en zal geen seconde gemist worden.

Voordat je gaat opnemen is het altijd essentieel om de meegeleverde SSD schijven te formatteren. Op deze manier weet je zeker dat de schijven leeg zijn, zodat je de maximale capaciteit eruit haalt. Je kunt dan direct bepalen of je de schijven wilt formateren met een ExFAT of HFS+ bestandsindeling. Essentieel voor als je deze later wilt aansluiten op een computer of Mac die enkel overweg kan met een bepaalde structuur.

Nadat je de schijven hebt geformatteerd is het ook zaak om te bepalen in welke codec je de content wilt opnemen. Afhankelijk van schijfruimte, duur van de opname, gekozen codec en het bewerkingsprogramma kun je tot een gedegen beslissing komen. In de regel geld, hoe ‘rauwer’ de codec, hoe meer data er per seconden wordt opgenomen op de schijf. Hier moet je computer bij het nabewerken uiteraard wel mee overweg kunnen. Anders kun je beter een meer gecomprimeerde codec of lagere resolutie kiezen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het toevoegen van een Hyperdeck Studio 12G of met hoeveel data je rekening moet houden bij het opnemen van jouw evenement, neem dan gerust contact met ons op.

Technische specificaties

 • Merk

  BlackMagic Design

 • Type

  HyperDeck Studio 12G

 • Video Inputs

  12G-SDI, HDMI 2.0

 • Video Outputs

  3x 12G-SDI, HDMI 2.0

 • Control Inputs

  Ref In, Ethernet, USB

 • Gegevensdrager

  SSD

 • Codecs

  Uncompressed QuickTime, ProRes 422 HQ, ProRes 422, ProRes 422 LT, ProRes 422, Avid DNxHD

 • Geschikte Software

  Adobo Premiere Pro, DaVinci Resolve, Final Cut Pro X

 • Gewicht

  2 kg

 • Afmetingen

  157 x 482 x 44 mm (L x B x H)

Tips

Formatteren

Vergeet voordat je begint met opnemen de SSD schijven niet te formatteren op de juiste bestandsindeling exFAT of HFS+.

Codecs

Let er ook op dat je voordat je begint met opnemen de gewenste codec hebt geselecteerd. Afhankelijk van de kwaliteit waarin je wilt opnemen en welk bewerkingsprogramma je gebruikt kunnen bepaalde codes handiger en sneller werken.

4K Recorder bestellen

Betrouwbare opnames in 4K resolutie met deze Hyperdeck Studio 12G van BlackMagic Design. Zeer betrouwbaar en makkelijk in gebruik.

€ 100,00 excl. BTW