Streaming Encoder

BlackMagic Design Web Presenter HD

Dé onmisbare tool voor het streamen van jouw online evenement, webinar of optreden. Geschikt voor ieder platform en elke toepassing.

50,00 excl. BTW

Streaming Encoder

Ben je van plan een evenement beschikbaar te maken voor online bezoekers, maar weet je niet helemaal hoe je het videosignaal via het internet kan uitzenden? Daarbij helpen wij je graag. Hiervoor heb je namelijk een speciale streaming encoder nodig. Deze vormt het videosignaal uit de camera, laptop of videomixer om naar een bruikbaar protocol voor aanbieders, zoals YouTube, FaceBook, Twitch, Microsoft Teams of Zoom. Wij maken hiervoor gebruik van de betrouwbare BlackMagic Design Web Presenter HD. Een stand alone encoder die op verschillende manieren toegepast kan worden.

Gebruik

Om gebruik te kunnen maken van de Web Presenter HD dien je deze te voorzien van een video signaal van een camera, laptop of videomixer. Dit kun je zowel aanleveren via HDMI als SDI. De Web Presenter accepteert resoluties van 720p 50Hz tot 2160p 60Hz en alles er tussenin. Uitsturen doet deze streaming encoder in resoluties van 720p 25Hz tot 1080p 60Hz.

In basis kun je de Web Presenter van BlackMagic Design op twee manieren gebruiken. Je kunt deze streaming encoder via de ethernet aansluiting achterop rechtstreeks aansluiten op een bekabeld netwerk. Hiermee maakt de Web Presenter verbinding met het internet. Via een laptop die met USB of via hetzelfde netwerk verbonden is met de streaming encoder kun je essentiële zaken instellen, zoals de stream output, platform, server en key voor de RTMP server. Om ‘live’ te gaan is een simpele druk op de ‘on air’ knop voldoende om jouw publiek te laten genieten van de uitzending.

Er zijn ook platforms die het gebruik van RTMP servers niet aanbieden. Denk bijvoorbeeld bij het gebruik van Microsoft Teams of Zoom. In dat geval kun je de Web Presenter HD op een andere manier gebruiken. Hierbij lever je het video signaal nog steeds aan via de HDMI of SDI ingang achterop het apparaat. Door vervolgens via USB kabel de Web Presenter aan te sluiten op een computer maak je deze beschikbaar als ‘webcam’. In Microsoft Teams of Zoom kun je deze vervolgens selecteren als camera, waarna je gebruik kunt maken van werkelijk iedere videobron als source voor jouw online evenement. Leuk om te weten is dat je ook beide beschreven opties gelijktijdig kan gebruiken. Zowel streaming via RTMP als USB.

Monitoring

Informatie, dat is waar technici altijd erg blij van worden tijdens evenementen. Al helemaal bij uitzendingen die online plaatsvinden. Monitoring is key. Bij de vorige versie ontbrak het hieraan, maar deze nieuwe Web Presenter HD is uitgerust met speciale monitor uitgangen. Via zowel HDMI als SDI kun je dus schermen aansluiten die een perfect overzicht geven over alles wat met jouw livestream te maken heeft. Van status, bitrates, volume, data rate en cache fill. Alles wat een technicus maar kan wensen wordt visueel in beeld gebracht. Op deze manier wordt niets aan het toeval overgelaten en kun je met een gerust hart aan de uitzending beginnen.

Internet

Maar wat als het internet uitvalt? Een veel gehoorde vraag bij het organiseren van een livestream of hybride evenement. Niet onterecht overigens. De service van de internet provider op locatie is eenmaal buiten ieders controle mogelijkheden om. Je bent simpelweg afhankelijk van de service van de leverancier.

De Web Presenter HD van BlackMagic Design heeft hiervoor een handige functie toegevoegd aan deze nieuwe versie. Het is namelijk mogelijk om je telefoon via een USB kabel aan te sluiten op de Web Presenter. Mocht het internet op locatie onverhoopt uitvallen kun je altijd verder streamen via de mobiele 4G of 5G internetverbinding van je telefoon. Zeg nou zelf, handig toch?

Ben je naast de streaming encoder ook op zoek naar andere audiovisuele apparatuur voor jouw livestream? Een PTZ Camera, videomixer of recorder? Bekijk dan de gerelateerde items onderaan deze pagina.

Technische specificaties

 • Merk

  BlackMagic Design

 • Type

  Web Presenter HD

 • Stroomverbruik

  21 watt

 • Video Inputs

  12G-SDI, HDMI 2.0

 • Control Inputs

  USB-C, Ethernet

 • Video Outputs

  12G-SDI

 • Webcam Output

  USB-C

 • Monitor Outputs

  12G-SDI, HDMI 2.0

 • Gewicht

  0,76 kg

 • Afmetingen

  175 x 140 x 44 mm (L x B x H)

Tips

Opname

Wil je de uitzending ook opnemen? Met behulp van een 'Hyperdeck' en de loop out op deze encoder weet je zeker dat jouw opname slaagt.

Videobron

Je kunt werkelijk iedere videobron aansluiten op deze encoder. Zowel via HDMI als SDI. Mits deze bron een videoresolutie uitstuurt tussen de 720p 50Hz en 2160p 60Hz. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Video

Streaming Encoder bestellen

Dé onmisbare tool voor het streamen van jouw online evenement, webinar of optreden. Geschikt voor ieder platform en elke toepassing.

€ 50,00 excl. BTW