T-Bar

Pipe & Drape T-bar - 60 cm

Ideale tool voor het bevestigen van spots of camera aan een pipe & drape staander. Belastbaar tot maar liefst 25 kg.

2,50 excl. BTW

T-Bar

Pipe & drape is natuurlijk voornamelijk bekend van het creëren van afscheidingen, achterwanden of het verbergen van een muur. Echter is dit materiaal ook heel erg geschikt om andere dingen mee te doen. Als je een pipe & drape systeem niet voorziet van een doek, kun je het bijvoorbeeld gebruiken voor het bevestigen van decoratie of een gepersonaliseerde banner. In deze hoedanigheid maak je nog steeds gebruik van de configuratie, zoals pipe & drape altijd wordt gebruikt.

Pipe & Drape Statief

Met het weglaten van de liggers, ontstaat losse staanders. Deze zijn heel goed bruikbaar als statief. Statieven voor licht en geluidstoepassingen zijn vaak voorzien van uitstekende poten. Deze bekende driepoot is vaak een irritatiefactor tijdens evenementen. Gasten kunnen erover struikelen of er is geen plek voor het plaatsen van deze uitstekende poten. Je kunt in deze situatie ook gebruik maken van een statief op basis van pipe & drape. Hierbij maak je gebruik van de platte grondplaat en verticale staander. Deze staander is zowel verkrijgbaar in een variant welke uitschuifbaar is tot 250 cm als een versie die tot 420 cm kan reiken. Het resultaat is een representatief statief zonder irritante uitstekende delen.

Bevestigen Apparatuur

De pipe & drape staander is aan de bovenzijde voorzien van een 4-wegconnector. Hiermee is het normaliter mogelijk om 4 liggers te verbinden met een staander. Echter kun je deze ook gebruik voor het verbinden van apparatuur. Door een speciale spigot adapter te bevestigen op een lamp of camera kun je deze koppelen aan de staander. Een staander is hiermee uitermate geschikt voor het plaatsen van een enkele spot of camera op ieder gewenste hoogte.

Wil je 2 spots of camera’s aan een staander koppelen? Dan is het toekomen van deze T-bar essentieel. De staanders is dan wel voorzien van 4 koppelpunten, maar deze zitten te dicht op elkaar om in deze toepassing alle vier te gebruiken. Met het gebruik van deze T-Bar is het mogelijk om aan weerszijden van de staander een lamp of camera te bevestigen. Deze kunnen zowel bovenop als hangend eronder worden gemonteerd. De maximale belastbaarheid van deze T-Bar is 25 kg. Is de apparatuur zwaarder, dan kan de staander het gewicht niet dragen en zal deze langzaam inschuiven. Overschrijd dus niet deze maximale belastbaarheid. Dit voorkomt stressvolle situaties tijdens een evenement.

Technische specificaties

 • Merk

  Wentex

 • Type

  T-Bar

 • Belastbaarheid

  25 kg

 • Kleur

  Zwart

 • Gewicht

  3 kg

 • Afmetingen

  60 cm

Tips

Wentex

Deze T-Bar is enkel te bevestigen op pipe & drape staanders van Wentex. De 4-wegconnector is noodzakelijk voor het bevestigen van de T-Bar.

Advies

Twijfelt je of de T-bar geschikt is voor de toepassing die jij voor ogen hebt? Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Video

T-Bar bestellen

Ideale tool voor het bevestigen van spots of camera aan een pipe & drape staander. Belastbaar tot maar liefst 25 kg.

€ 2,50 excl. BTW