Magic FX Swirl Fan XL

Magic FX Swirl XL

Deze machine slingert confetti via een ventilator naar buiten. Gezien deze Swirl Fan nagenoeg geluidloos werkt, leent deze zich perfect voor TV en studioprojecten.

75,00 excl. BTW

Magic FX Swirl Fan XL

In tegenstelling tot een Magic FX Powershot of Magic FX Stadiumshot gaat deze Magic FX Swirl Fan XL heel anders om met de confetti. De Swirl Fan slingert namelijk de confetti door middel van een ventilator rondom naar buiten. Deze machine schiet de confetti dus niet af.

Hiermee creëer je een langzaam vallende confettiregen met een straal van maximaal 5 meter rondom de Swirl Fan. Naast dat je dus – in plaats van een één knalmoment – een controleerbare confetti regen kan produceren, heb je ook de mogelijkheid deze te stoppen en weer te starten zonder dat je tussentijds confetti hoeft bij te vullen. Dit is anders dan bij de ‘shots’ welke in één keer de volledige inhoud afschieten.

Gebruik Magic FX Swirl Fan XL

Deze Magic FX Fan XL werkt nagenoeg geluidloos, waardoor deze erg geschikt is voor in een studio of tijdens een TV opname. Minder geschikt is deze confettimachine op locaties met een laag plafond of een locatie waar de Swirl niet opgehangen kan worden. Voor het ophangen van de Swirl is een minimale hoogte van 5 meter benodigd. Een grotere hoogte komt het effect ten goede.

Des te hoger je de Swirl Fan ophangt, des breder verder de confetti uitwaait en hoe groter het effect wordt. Heeft u geen oplossing voor het bevestigen van de Swirl op uw locatie? Neem dan contact met ons op voor een offerte van een truss- en of buizensysteem.

Om de Swirl optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan een single dimmer erbij te huren. Hiermee kunt u de exacte snelheid van de ventilator bepalen. Gebonden aan de snelheid van de ventilator zijn ook de de straal / diameter van de confettiregen. Met deze single dimmer bestaat tevens de mogelijkheden om de machine – via een DMX protocol – met de lichttafel te verbinden. Op deze manier kan je het effect van de confettimachine programmeren met de hele show.

Confetti

De Swirl is maximaal te vullen met 3 kilogram confetti. Afhankelijk van de door u gekozen snelheid van de ventilator kan het effect 2 tot 8 minuten duren. Deze confetti is nog niet inbegrepen bij het huren van de machine, maar te bestellen voor €12.50,- per kilo. Hierbij kunt u zelf de kleur(en) bepalen.

Technische specificaties

 • Merk

  Magic FX

 • Type

  Swirl Fan XL

 • Stroomverbruik

  460 watt

 • Maximale RPM

  1400

 • Maximale vulling

  3 kg

 • Output (straal)

  5 meter

 • Gewicht Swirl Fan XL

  3 kg

 • Afmetingen Swirl Fan XL

  630 x 47 mm (Ø x H)

Tips

Confetti

De Magic FX Swirl Fan XL kan alleen overweg met confetti. Voor streamers is deze machine niet geschikt. Hiervoor kunt u de Powershot of Stadiumshot gebruiken.

Keurmerken

Onze confetti voldoet aan alle Europese richtlijnen. Hierdoor is deze biologisch afbreekbaar, geïmpregneerd voor maximale brandvertraging en kleurvast.

Video

Magic FX Swirl Fan XL bestellen

Deze machine slingert confetti via een ventilator naar buiten. Gezien deze Swirl Fan nagenoeg geluidloos werkt, leent deze zich perfect voor TV en studioprojecten.

€ 75,00 excl. BTW