Videowall 5 x 5

Samsung 46" Full HD Videowall 5 x 5

Mega videowall voor uiterst hoge zichtbaarheid tijdens beurzen en publieksevenementen.

3.500,00 excl. BTW

Videowall 5 x 5

Videowall. Een veel gehoorde term bij het organiseren van de juiste materialen voor op jouw beursstand, maar wat houdt dit precies in? En op welke manier kan jij zo’n wall inzetten voor jouw beursstand of evenement. Het zal je allemaal duidelijk worden. Een videowall kun je vergelijken met een heel erg groot tv scherm. Aangezien het vervoeren van zo’n groot scherm schier onmogelijk is, wordt deze opgedeeld in meerdere kleinere schermen. Deze schermen samen vormen samen één beeld, waardoor het lijkt alsof er alsnog een mega grote tv staat of hangt. In werkelijkheid is dit dus niet het geval.

Videowall

Deze videowall wordt vervaardig uit een totaal van 25 schermen. Uiteindelijk wordt hier een setup van 5 schermen breed en 5 schermen hoog van gebouwd. Hierbij blijft de beeldverhouding van het totaal uiteraard ongewijzigd. Het aansluiten van een laptop of het afspelen van een video is daarom nog steeds mogelijk, net zoals bij een normaal tv scherm. Een videowall kan niet gemaakt worden met alle soorten schermen. Er zijn namelijk een paar voorwaarden waar de schermen aan moeten voldoen. Esthetisch gezien moeten de randen van de schermen niet te dik zijn. Anders krijg je enorm veel duidelijk horizontale en verticale zwarte lijnen door het beeld. Onze videowall schermen hebben daarom een rand (bezel) van slechts 5,2 mm. In deze configuratie zullen deze dunne randen nauwelijks opvallen. Door 25 schermen in een rechthoek van 5 x 5 te bevestigen ontstaat uiteindelijk een complete videowall met een beelddiagonaal van maar liefst 584 cm. Al deze schermen hebben een eigen video processor ingebouwd. Ieder scherm wordt ook voorzien van het complete signaal. Echter wordt in de instellingen van het betreffende scherm bepaald welk deed van het videosignaal het losse scherm moet laten zien. Wanneer alle schermen voorzien zijn van de juiste instellingen ontstaat een imposant totaalbeeld.

Hangend of staand?

Een videowall wordt veelal gebruik tijdens beurzen en congressen. Met zijn acceptabele prijs en zeer grote bereik, is dit een ideale tool om jouw boodschap over te dragen op het publiek. Deze videowall is zowel staand als hangend te gebruiken. Bij congressen en seminars wordt vaak gekozen voor een staande oplossing. Het monteren van een dergelijke videowall aan een muur is veelal geen optie in een hotel of congrescentrum. Je bent hierbij ook niet afhankelijk van de mogelijkheden op locatie. Bij beurzen worden vaak eigen wanden gecreëerd door een standbouwer. In dat geval heb je zelf invloed op het vervaardigen van een wand en kan je deze gebruiken voor het bevestigen van de videowall. Het frame – waaraan het scherm bevestigd wordt – wordt dan aan de wand bevestigd. De wand dient hiervoor wel voldoende stevig te zijn gebouwd, want deze videowall weegt minimaal 250 kg.

Aansturing

In verband met de kwetsbaarheid van de speciale schermen raden wij altijd aan de montage door ons te laten uitvoeren. Hiermee ben je verzekerd van een veilige en juiste montage. Voor het aansturen van de videowall is een laptop vereist. Wij adviseren altijd om een laptop bij een videowall te huren. Onze laptops zijn namelijk voorzien van essentiële software, waarmee de schermen worden aangestuurd. Gaat ’s nachts de stroom van de beursstand af of valt onverhoopt de stroom uit? Geen nood. Deze videowall behoud alle instellingen. De videowall zal bij het inschakelen van de stroomvoorziening zelfs automatisch opstarten waarna de aangegeven video direct begint  te spelen. Je hoeft hiervoor niets te doen. Wel zo makkelijk.

Technische specificaties

 • Merk

  Samsung

 • Type

  25x UE46D

 • Randdikte

  5,2 mm

 • Stroomverbruik

  3000 watt

 • Resolutie

  1920 x 1080 pixels

 • Aansluitingen

  HDMI, DVI, DisplayPort, VGA, Component

 • Gewicht Scherm

  10,0 kg

 • Afmetingen Scherm

  1030,9 x 585,4 mm (B x H)

 • Gewicht Wall

  250,0 kg

 • Afmetingen Wall

  5154,5 x 2927,0 mm (B x H)

Tips

Monteren

Heb je ideeën over een specifieke manier van monteren en wil je nagaan of dit daadwerkelijk mogelijk is? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Video

Videowall 5 x 5 bestellen

Mega videowall voor uiterst hoge zichtbaarheid tijdens beurzen en publieksevenementen.

€ 3.500,00 excl. BTW