Digitale Mixer 16 Kanalen

QSC TouchMix 16

Compacte mixer met volledige digitale dynamics, 16 kanalen en remote control. Deze QSC Touchmix is alles in één.

50,00 excl. BTW

Digitale Mixer 16 Kanalen

Voor het eerst in lange tijd is er iets echt nieuws te melden op het gebied van audio mengtafels. Zo’n 20 jaar geleden werden de eerste digitale mengtafels uitgebracht. Intussen zijn we weer een stap verder en de QSC Touchmix audio mixer is daar het bewijs van.

De QSC Touchmix is een super compacte digitale mixer speciaal ontworpen voor muzikanten, artiesten, kleine bands en AV professionals. Deze mengtafel is perfect in te zetten voor shows, optredens, presentaties, seminars en congressen.

QSC Touchmix 16

Ik hoor je denken; waarom kan een digitale mengtafel ineens zo compact zijn? Dat heeft te maken met de gekozen vorm voor de bediening. Normaliter zitten er enorm veel knoppen op een mengtafel. Met behulp van deze knoppen kunnen allerlei instellingen van het geluid worden aangepast. Al deze knoppen nemen best wel wat ruimte in. QSC heeft al deze knoppen (en daarbij de functionaliteiten) verwerkt in een touchscreen. Hierdoor is er veel minder ruimte nodig om toch alle functies in de mixer te stoppen.

Functies

Net zoals iedere digitale mengtafel beschikt ook deze over alle standaard functies, zoals parametrische EQ, compressor, gate, effecten en auxiliaries. Dit kan allemaal worden bediend via de compacte touchscreen en handjevol knoppen. In samenwerking met verschillende artiesten is een uitgebreide effecten bibliotheek ontwikkelt, waarmee verschillende instrumenten voorzien kunnen worden van de gewenste effecten.

Speciaal voor singer songwriters, kleine bands of minder ervaren technici heeft deze QSC Touchmix een ‘simple’ modus. Hiermee vervallen tal van uitgebreide instellingen, maar zijn nog wel alle functionaliteiten bruikbaar. Het geeft meer overzicht en maakt het maken van een mix veel makkelijker.

De QSC Touchmix is ook voorzien voor een USB aansluiting. Hiermee is het mogelijk om op een zeer eenvoudige wijze opnames te maken van de show of presentatie. Je kunt erg simpel aangeven welke kanalen je precies wilt opnemen. Na afloop van de opname zijn deze bestanden direct beschikbaar op de USB stick.

Remote Control

Kleinere bands moeten het vaak zonder technicus stellen. Het telkens heen en weer lopen naar de mengtafel om een instelling aan te passen is echter ook geen optie. Speciaal voor dit type gebruik is the QSC Touchmix via een app op de iPad of iPhone te bedienen. Door de applicatie draadloos te verbinden kun je via de tablet of telefoon alle instellingen wijzigen welke je normaliter op de mengtafel moest doen. Dit maakt het ook mogelijk dat iedere muzikant zijn eigen monitor mix kan bepalen.
Houdt er wel rekening mee dat er met de applicatie op een telefoon minder functies instelbaar zijn dan op een tablet.

Technische specificaties

 • Merk / Type

  QSC

 • Type

  Touchmix 16

 • Outputs

  Stereo

 • Inputs

  16

 • Mic inputs

  16

 • Line inputs

  16

 • Kanaalfunctionaliteit

  4-bands parametrische EQ, Compressor, Gate, effecten, fantoomvoeding

 • Fantoomvoeding

  Ja

 • Gewicht mixer

  5,0 kg

 • Gewicht transportkist

  6,5 kg

 • Afmeting mixer

  360 x 297 x 120 mm (B x D x H)

 • Afmeting transportkist

  459 x 463 x 166 mm (B x D x H)

Tips

Wing

Door de Touchmix applicatie te installeren op je tablet kun je hiervan een wing maken. Je hebt hiermee naast een scherm van de touchmix een externe monitor, zodat je snelle de gewenste functionaliteiten kunt bedienen.

Remote

Doordat de Touchmix beschikt over een ingebouwde router, kunt je met de de applicatie de mixer ook op afstand en volledig draadloos bedienen.

Video

Digitale Mixer 16 Kanalen bestellen

Compacte mixer met volledige digitale dynamics, 16 kanalen en remote control. Deze QSC Touchmix is alles in één.

€ 50,00 excl. BTW