ATOMIC Modular Systems

Als event organizer wil je natuurlijk zoveel mogelijk aspecten regelen bij één leverancier. Dit scheelt uiteraard tijd, maar zorgt ook voor meer synergie tussen verschillende producten. Uiteindelijk creëer je hiermee weer een samenhangende show. Het is nu eenmaal makkelijker om samen met één partner tot een volledig plan te komen in plaats van verschillende leveranciers te raadplegen. Het ‘one-stop-shop’ principe. Als audiovisueel leverancier kunnen wij je uiteraard helpen bij het verzorgen van de juiste techniek omtrent audio, video en verlichting.

Echter bestaat een groot deel van onze werkzaamheden ook uit het creëren van decors, backdrops en stagesets. Een compleet pakket dus. Natuurlijk kun je bij ons terecht voor een simpele zwarte backdrop, graphic frame of houtbouw. Maar de meeste reacties krijgen wij op ATOMIC Modular Systems.

Streaming, Broadcast & Studio Sets

In een tijd waarin de verschuiving van fysieke evenementen naar hybride of live stream evenementen in een stroomversnelling is geraakt, kan je uiteraard terecht bij een audiovisueel leverancier voor het regelen van de apparatuur. Echter heb je waarschijnlijk meer behoefte aan een audiovisuele partner die je kan adviseren over alle aspecten waar je aan moet denken bij het organiseren van een (deels) online evenement. Gelukkig ben je daarvoor bij ons aan het juiste adres.

Decor

De benadering van het evenement is eigenlijk al direct anders. Waar je altijd bezig was met de uitstraling van het evenement voor de fysiek aanwezige bezoekers, verschuift dat nu naar de uitstraling dat het evenement heeft op beeld. Het grootste gedeelte van de bezoekers zal namelijk digitaal deelnemen. Met behulp van ATOMIC Modular Systems kunnen wij perfect passende decors verzorgen in de stijl van het evenement. Een lust voor het oog, maar ook zeker voor de lens van de camera.

Een decor van ATOMIC Modular Systems wordt opgebouwd uit losse panelen. Deze vormen samen een complete constructie. Deze panelen zijn beschikbaar in vele varianten. Twee- en driedimensionaal, maar ook open en gesloten. Al deze soorten zijn weer verkrijgbaar in verschillende designs, waardoor je de uitstraling van het decor altijd perfect past bij de sfeer die je wilt uitstralen.

Personaliseren

Wil je een volledig gepersonaliseerd decor? Dan kunnen wij panelen voorzien van stickers of zelfs voorzien van custom ontworpen design, zoals de uitsneden van bijvoorbeeld een logo.

Inspiratie

Small Set

Organiseer je een kleinschalig evenement of is de ruimte waarin de presentaties gaan plaatsvinden zeer compact? Dan is het natuurlijk onnodig of wellicht wel onmogelijk om een groot decor te plaatsen. Gelukkig is ATOMIC Modular System ook perfect inzetbaar voor compacte setups. Dit decor bestaat uit bijvoorbeeld uit twee SuperColumns van 4 panelen hoog. Dat komt neer op een hoogte van 2,30 meter. Voor een dynamisch effect zijn deze SuperColumns 45 graden gedraaid, zodat er diepte verschillen ontstaan in het decor. Tussen de pilaren is een backdrop geplaatst van tevens 4 panelen hoog en 3 panelen. Hierdoor ontstaat een backdrop met een totale breedte van 2,30 meter. De panelen zijn in dit voorbeeld voorzien van een gepersonaliseerde print, maar kunnen uiteraard ook worden uitgevoerd met design panelen naar keuze. Een dergelijke setup is door ons in ongeveer 45 minuten te plaatsen.

Medium Set

Spreken er tijdens jouw evenement meerdere personen tegelijkertijd? Heb je een discussie dan wel Q&A op de planning staan voor jouw live stream of hybride evenement? Dan is een groter decor aan te raden. Op deze manier is het formaat van de backdrop afgestemd op de hoeveelheid sprekers. Hiermee creëer je synergie tussen de verschillende shots van de camera’s. Deze setup bestaat uit twee vrijstaande SuperWalls van 10 panelen breed en 4 panelen hoog. Dit komt neer op respectievelijk 570 cm breed en 230 cm hoog. In het voorbeeld is gekozen voor het 2D Bubbly paneel, maar er zijn tal van design om uit te kiezen. Op deze manier kun je de achterwand helemaal laten aansluiten bij jouw live stream. Techy? Sfeervol? Strak of juist informeel? Het is allemaal mogelijk. Het plaatsen van deze twee SuperWalls duurt ongeveer 90 minuten.

Large Set

Ben je bezig met het ontwerpen van een complete studio voor het live streamen van een congres, seminar of presentatie? Dan is de keuze voor een grote ATOMIC Modular Systems decor snel gemaakt. Vaak wordt er bij dergelijke grote setups gekozen voor een hangend decor. Hierbij worden de panelen afgehangen van een truss of buizenframe. Aangezien het decor hierbij niet zichzelf overeind hoeft te houden is dit super kostenefficiënt. Dit voorbeeld gaat uit van een hangende muur van 20 panelen breed en 7 panelen hoog (11,4 x 4 meter). Het installeren van een dergelijk decor duurt 60 minuten.

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden of wil je weten hoe ATOMIC Modular Systems een aanvulling kan zijn voor jouw live stream, hybride of studio evenement? Bel of mail ons.

Product tags