Audiopod - De alles-in-één audio oplossing voor hotels, congres- en conferentiecentra!

Hotels en conferentiecentra vragen binnen de audiovisuele industrie om een specifieke aanpak. Ieder project is uiteraard uniek en heeft daarmee eigen karakteristieken, maar simpelweg niet iedere audiovisuele leverancier is ingericht op het leveren bij dergelijke locaties. Het vereist namelijk specifieke apparatuur, vakkennis en vermogen om veranderingen last minute door te voeren.

Gelukkig weten wij met onze jarenlange ervaring op deze locaties exact wat er nodig en wenselijk is. Uiteraard staat de functionaliteit van de audiovisuele techniek voorop, maar wel op zo’n compact mogelijke manier en met het juiste afwerkingsniveau. De afwerking en uitstraling van de apparatuur zijn namelijk ‘key’ en daar speelt deze audiopod voor de volle 100% op in. Meer weten over de inzetbaarheid van deze audiopod voor jouw hotel of congrescentrum? Lees dan snel verder.

Wat is een Audiopod?

Waarvoor gebruik ik een audiopod?

De audiopod is simpel gezegd het modulaire ‘hart’ van alle professionele audio toepassingen bij evenementen, zoals conferenties, congressen, seminars, workshops, presentaties en summits. Veelal zullen dergelijke evenementen plaatsvinden bij hotels en congrescentra, maar ook voor een presentatie op kantoor of een andere evenementenlocatie kun je deze audiopod uiteraard uitstekend inzetten.

In basis kun je zeggen dat een audiopod alle in- en uitgaande audio signalen organiseert. Om dit te kunnen doen is deze bovenop voorzien van een compacte digitale mengtafel. Hiermee kunnen allerlei instellingen en aanpassingen aan de audiosignalen worden gemaakt. We kunnen bijvoorbeeld het volume wijzigen, maar ook de klankkleur, maar er zijn zoveel meer instellingen te doen. Alles om uiteindelijk de meest ideale klank te krijgen op jouw evenement.

Waar bestaat de audiopod uit?

Zoals hierboven beschreven is de audiopod een volledig modulair systeem. Op twee vlakken zijn de materialen helemaal aan te passen aan jouw evenement. Aan de ene kant de input zijde. In de audiopod is ruimte voor het plaatsen van 4 draadloze microfoon ontvangers. Hiermee is het mogelijk om zowel in aantal als type draadloze microfoon te variëren naar de behoefte van het evenement. Op deze manier is het mogelijk om de audiopod in combinatie met één draadloze handheld microfoon te huren, maar ook met 4 draadloze microfoons waarvan 2 draadloze dasspeld, 1 draadloze headset en bijvoorbeeld 1 draadloze handheld microfoon.

Aan de output zijde is de audiopod ook heel veelzijdig. Met verschillende soorten aansluitingen is het mogelijk om deze setup te gebruiken in combinatie met verschillende speakersystemen. Hiermee is het aansluiten op bijna iedere vaste installatie mogelijk. Beschikt de locatie hierover niet? Dan plaatsen wij met veel plezier een kwalitatief geluidssysteem afgestemd op de ruimte, het gebruik en de groepsgrootte. Op deze manier is het geluid altijd dik voor elkaar!

Toch zijn er ook een aantal vaste onderdelen verbonden aan de audiopod. Dit zijn simpelweg noodzakelijke apparaten voor het functioneren van de gehele setup. Hieronder vallen onder andere een gebruiksvriendelijke digitale mengtafel en kabelset voor het aansluiten op het stroomnet, de speakers en eventueel een laptop. Met dit laatstgenoemde item is het mogelijk om een laptop, tablet of telefoon via mini jack aan te sluiten op het geluidssysteem. Hiermee ben je verzekerd van kwalitatief geluid tijdens het afspelen van een video of van achtergrondmuziek tijdens pauzes of koffiebreaks.

Speerpunten Audiopod

Leuk al die termen en technische flexibiliteit, maar jij wil natuurlijk weten waarom een audiopod interessant is voor jouw evenement of locatie. Toch?

Ruimte

Op veel evenementenlocaties, zoals hotels, congres- en conferentiecentra is ruimte erg kostbaar. Gasten geven natuurlijk het liefst geen extra geld uit aan ruimte voor het plaatsen van techniek. De afmetingen zijn dus cruciaal. Hoe compacter, hoe beter. Met dit in het achterhoofd hebben wij de audiopod zo compact mogelijk ontworpen. Deze heeft namelijk slechts een vloeroppervlak van 55 x 55 cm nodig.

Snelheid

Veel evenementenlocaties zijn gevestigd in drukke steden. Hierdoor is snelheid essentieel. Laad en losplekken voor de deur zijn vaak drukbezet en dienen zo snel mogelijk vrijgegeven te worden voor de volgende leverancier. Liften op de locatie zijn vaak druk bezet en worden ook gebruikt door gasten, waardoor het gebruik tot een minimum beperkt moet worden. Daarnaast is de doorloopsnelheid van ruimtes erg hoog, om zoveel mogelijk gasten gebruik te laten maken van de faciliteiten. Kortom er is geen tijd te verliezen. Gelukkig hebben wij met de audiopods de op- en afbouwtijd tot het minimum beperkt. Installeren door ons gekwalificeerde personeel is mogelijk in slechts 10 minuten.

Flexibiliteit

Evenementen kunnen nog zo goed worden voorbereid, maar last minute wijzigingen zijn nu eenmaal onderdeel van de industrie. Het is daarom essentieel dat de audiovisuele apparatuur flexibel is ingericht om direct op wijzigingen te kunnen inspringen. De audiopod kan daarom uitgerust worden met vier draadloze microfoons (van het type naar wens), maar beschikt ook over een viertal vrij te gebruiken aansluitingen voor het aansluiten van bijvoorbeeld extra microfoons, laptops, telefoon en dergelijke.

Representatie

Niets is zo storend als loshangende bekabeling of een opeenstapeling van losse flightcases. Al helemaal op representatieve congres- en conferentie locaties. Hier wil je simpelweg dat de techniek op net zo’n hoogwaardig wijze is afgewerkt als de locatie zelf. Alle bekabeling zit daarom volledig weggewerkt in de audiopod zelf. Voor een representatief uiterlijk is deze ook nog eens voorzien van een speciale afrok om de audiopod zo min mogelijk te laten opvallen.

Meer weten?

Al jaren verzorgd HWC Events & Rental bij vele hotels, congres- en conferentiecentra in de Benelux en Duitsland. Zowel als huisleverancier of direct in opdracht van eindklanten voorzien wij in professionele audio en video toepassingen voor zakelijke evenementen. De audiopod vormt voornamelijk een toegevoegde waarde in break out ruimtes of bij compacte evenementen waarbij de ondersteuning van een enkele technicus voor meerdere ruimtes gewenst is.

Meer weten of het gebruik van audiopods op jouw evenement of jouw locatie? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte. We gaan graag met je in gesprek voor het bespreken van de mogelijkheden voor jouw evenement of locatie. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur bereiken op +31 (0) 85 303 42 88 of per mail op info@hwc-er.nl.

Product tags