Over ons

“Het huren van evenemententechniek eenvoudig, begrijpelijk en aangenaam maken.”

HWC Events & Rental is een verhuurbedrijf en productiehuis dat op een frisse, transparante en professionele wijze jouw evenement ondersteunt en helpt tot een succes te maken.

Het begint allemaal met passie. Passie voor audiovisuele techniek. Passie voor het ondernemen, maar vooral passie voor het doorbreken van de voorgeschreven kaders. Om in audiovisuele termen te blijven; we laten al sinds de oprichting in 2005 een nieuw geluid horen, schijnen licht op plaatsen waar het eerder donker was en maken visueel wat eerder geschreven was.

Wat we doen

Als uit de hand gelopen hobby, hebben we een traject afgelegd langs sportevenementen, festivals en andere live-optredens om in 2014 te besluiten het roer radicaal om te gooien. We maakte een bewuste keuze om vanaf dit punt alleen nog zakelijke evenementen te ondersteunen. Onze overtuiging is namelijk dat je alleen kunt excelleren als je duidelijk hebt waar je authentieke talenten liggen, wat je anders maakt dan de rest en waar je het meeste voldoening uit haalt. Voor ons is dat het zo goed mogelijk overbrengen van de boodschap van onze opdrachtgevers met behulp van audiovisuele evenemententechniek.

Al vroeg op onze reis is duidelijk dat wij dingen anders willen gaan aanpakken. Blijven innoveren. Van origine is de audiovisuele industrie een zeer technische, waar onnodig veel complexe termen worden gebruikt. Dit doen wij anders. Wij houden van heldere en duidelijke communicatie, zijn in staat ad-hoc te schakelen en weten als geen ander wat er op dit moment komt kijken bij het organiseren van evenementen.

Onze mensen

We zagen al jaren dat evenementen zich niet lieten beperken door landsgrenzen. Door hierop direct te handelen werden al onze systemen als één van de eerste Nederlandse audiovisuele leveranciers Engelstalig ingericht. Tot op de dag van vandaag zijn onze website, telefooncentrale offertes, facturen en interne communicatie volledig in het Engels. Taal mag, met onze internationale klantenkring, immers nooit een beperkende factor zijn.

Dat zie je ook terug bij de mensen aan boord van ons schip. Veelal hebben zij een commerciële achtergrond, waarbij de specifieke technische kennis is aangeleerd in plaats van andersom. Sociale mensen die graag een kop koffie met je drinken en oprecht geïnteresseerd zijn in hetgeen wat er speelt in jouw industrie en met welke vraagstukken je worstelt, zodat ze hun talenten nog beter kunnen inzetten om je te ontzorgen.

Alles draait om de klant

Als zakelijk dienstverlener vertalen wij de boodschap van onze opdrachtgevers. In onze ogen gaat het om een goed geolied proces, een succesvol evenement en een tevreden klant. Wij geloven dan ook niet in hippe marketing campagnes, bestickerde transportkisten of schreeuwende social-media kanalen. Onze reclame is een geslaagde productie.

Als allereerste audiovisueel verhuurbedrijf ter wereld kwamen wij in 2010 met een full service online huurplatform waar niet enkel materialen gereserveerd konden worden, maar ook diensten als transport en op-afbouw. De tijd ver vooruit, maar we lieten ons niet tegenhouden om deze vooruitstrevende techniek te ontwikkelen. Innovatie zit diep geworteld in ons DNA.

Vandaag de dag blijven we innovatie toepassen. Als grootste verhuurder van draadloze lichtarmaturen in de Benelux, met het toevoegen van elektrische bedrijfswagens aan ons wagenpark, een eigen lijn flightcases waarin efficiëntie de boventoon voert en een duurzaam studio programma met vooraanstaande hotels blijven we grenzen verleggen.

Werken bij HWC Events & Rental

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie in de technische of audiovisuele evenementen sector? Wij zijn doorlopend op zoek naar gemotiveerde, getalenteerde en gezellige collega’s voor verschillende functies.

Zie jij jezelf al bij ons werken en ben jij de aanvulling op ons team waarnaar wij op zoek zijn. Bekijk dan snel onze vacatures via de onderstaande knop of neem contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten over ons verhaal, hoe wij het verschil maken of een keer persoonlijk kennis maken onder het genot van een kop koffie? Neem dan gerust contact met ons op en we nemen je graag mee op onze ontdekkingsreis.