Technics SL-1200 MKII

Draaitafel voor het afspelen van vinyl platen. Wordt geleverd inclusief element en naald.

Al ruim 25 jaar een icoon in de professionele DJ wereld. De Techics SL-1200 MK2 is nog steeds de standaard onder de draaitafels.

25,00 excl. BTW

Technics SL-1200 MKII

De Technics SL1210MK2 is al jaren een icoon in de professionele DJ wereld. Het is de wereldstandaard voor vinyl DJ’s. Zelfs nu er digitaal tientallen alternatieven voor vinyl zijn, kiezen nog steeds vele DJ’s voor het draaien van vinyl op deze draaitafel. De klank en het betrouwbare gevoel van deze platenspeler zijn een integraal onderdeel geworden van het hele DJ wezen.

De Technics SL12o0MK2 is een direct drive draaitafel, waardoor deze altijd keurig op snelheid blijft draaien. Draaitafels die niet direct zij aan gedreven vertragen bij iedere handeling, hierdoor is het mixen van vinyl eigenlijk ongelooflijk. Door de gepatenteerde krachtige direct aangedreven motor in deze Technics draaitafels is het des te meer mogelijk een strakke DJ set neer te zetten. Deze draaitafel wordt geleverd met professionele element van Concorde Pro.

Er worden geen freefloats meegeleverd bij deze draaitafels. Houdt er rekening mee dat deze draaitafels op een stabiele, trilvrije ondergrond geplaatst dienen te worden. Dit om het overslaan van de naald te voorkomen.

Let op: Onderstaand filmpje betreft een vergelijking tussen de Technics SL1210 MK2 en de Pioneer PLX draaitafel.

Technische specificaties

 • Merk / Type

  Technics

 • Type

  SL1200 MK2

 • Pitch control

  +/- 8%

 • Starttijd

  0.7 s

 • Draai snelheid

  33-1/3 en 45 RPM

 • Gewicht draaitafel

  11 KG

 • Gewicht transportkist

  6.5 KG

 • Afmetingen draaitafel

  453 x 360 x 162 mm (B x D x H)

 • Afmetingen transportkist

  510 x 410 x 191 mm (B x D x H)

Tips

Aarde

Om de herkenbare statische brom bij het afspelen van vinyl platen te voorkomen, moet je altijd de aarde van de Technics platenspeler aansluiten op de mixer. Hiermee voorkom je deze vervelende brom.

Schokken

Het is altijd aan te raden om de platenspeler om een zachte ondergrond te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de naald gaat dansen over de plaat.

Video

Technics SL-1200 MKII bestellen

Al ruim 25 jaar een icoon in de professionele DJ wereld. De Techics SL-1200 MK2 is nog steeds de standaard onder de draaitafels.

€ 25,00 excl. BTW