Elastieken Set Wit

Spanfix Kit Wit 600 Stuks

Set van 600 witte spanfix elastieken voor bijvoorbeeld het bevestigen en inspannen van banners aan bijvoorbeeld een trussconstructie of ander frame.

50,00 excl. BTW

Elastieken Set Wit

Ken je de term spanfix? Nee? Geen probleem. Eigenlijk is het gewoon de productnaam van een bepaald type elastieken wat speciaal ontwikkeld is voor het bevestigen en spannen van doeken in een truss of andere buizenframe. Vanwege hun specifieke hoge belastbaarheid zijn deze perfect te gebruiken voor het inspannen van spandoeken. Ook in de buitenlucht.

Montage

Wat betreft het monteren van spandoeken met deze elastieken zijn er diverse mogelijkheden. De beste manier van monteren is afhankelijk van de afstand tussen het spandoek en het frame. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het spandoek in een keer zowel rond de truss als door het gat in het doek te spannen. Simpel doch effectief. Er zijn ook andere methoden. Bijvoorbeeld door de spanfix eerste door de ring in het doek te halen, dan door zichzelf te rijgen, alvorens je de spanfix een of twee keer om de truss heenslaat. Het monteren van deze spanfix is niet moeilijk en prima zelf uit te voeren. Het belangrijkste is dat je het spandoek goed op spanning brengt en deze spanning evenredig verdeeld over alle elastieken. Ontstaan er daardoor kreuken en vouwen in het doek dan kan dat twee dingen betekenen. Of je hebt te weinig spanning uitgeoefend op het spandoek of juist te veel. Bij te veel spanning krijg je vouwen in de richting waarin te veel spanning is uitgeoefend.

Zwarte of Witte Elastieken

Deze set bestaat uit 600 witte elastieken. Deze zijn voornamelijk geschikt voor het bevestigen van spandoeken met pastel of lichte kleuren. In deze hoedanigheid zullen de spanfix nauwelijks opvallen en de aandacht afleiden van het spandoek. Is jouw drukwerk juist voorzien van veel donkere of felle kleuren? Dan raden wij het gebruik van donkere elastieken aan. Witte spanfix zullen in dit scenario teveel opvallen. Hiervoor adviseren wij het gebruik van onze zwarte elastieken.

Huurartikel

Zoals de meeste artikelen op onze website betreft deze elastieken set een verhuurartikel. Dit betekent dat deze elastieken na afloop van de huurperiode aan ons geretourneerd moeten worden. Heb je ook een spandoek bij ons afgenomen? Dan betreft dit uiteraard een koopartikel. Na afloop van de huurperiode is het spandoek jouw eigendom. Wil je de elastieken na de huurperiode toch nog gebruiken om het spandoek op een andere plek te kunnen monteren? Neem dan contact met ons op voor het een prijsopgave voor het overnemen van de elastieken.

Technische specificaties

 • Merk

  Showtex

 • Type

  SpanFix

 • Aantal

  600 stuks

 • Kleur

  Wit

 • Lengte

  25 cm

 • Gewicht (per stuk)

  0,0008 kg

 • Gewicht (per set)

  7,2 kg

 • Afmetingen (per set)

  600 x 400 x 133 mm (L x B x H)

Tips

Aantal

Om het benodigde aantal elastieken te bepalen tel je simpelweg het aantal gaten. Bestel je een spandoek bij ons? Dan rekenen wij uiteraard het benodigde aantal voor je uit.

Kleuren

Wij hebben zowel zwarte als witte elastieken beschikbaar. Heeft jouw spandoek veel felle of donkere kleuren? Bekijk dan onze zwarte versie. Deze elastieken zullen minder opvallen.

Video

Elastieken Set Wit bestellen

Set van 600 witte spanfix elastieken voor bijvoorbeeld het bevestigen en inspannen van banners aan bijvoorbeeld een trussconstructie of ander frame.

€ 50,00 excl. BTW