Tentklem

Showtec TentClamp SWL 150 kg

Ideale tool voor het bevestigen van audio, verlichting of rigging aan de dakconstructie van een tent. Makkelijk en snel in gebruik.

7,50 excl. BTW

Tentklem

Bij evenementen die op een tijdelijke locatie plaatsvinden worden vaak tenten geplaatst om een overkapping te creëren. Voor het publiek is dit uiteraard erg aangenaam, maar de audiovisuele leverancier staat vaak voor een uitdaging. Een tent is namelijk van nature niet ontworpen om apparatuur in op te hangen. De constructie is prima geschikt voor het omhoog houden van de dakconstructie, maar is eigenlijk niet ontworpen op extra belasting van audiovisuele apparatuur. Echter is het plaatsen van alle apparatuur op statieven vaak ook geen optie. Dit ziet er vaak rommelig en onoverzichtelijk uit. Met behulp van deze tentklemmen is het toch mogelijk om audiovisuele apparatuur op te hangen aan de dakconstructie van de tent. Deze tentklemmen passen op alle standaard tentconstructies. Aan de tentklem kun je vervolgens apparatuur als verlichting, speakers of zelfs hele truss constructie opgehangen. De tentklem is helaas niet geschikt voor stretchtenten of spantenten.

Eigenschappen Tentklem

De tentklem heeft een maximale belastbaarheid van 150 kg. Dit betekent echter niet dat de dakconstructie van de tent ook 150 kg per tentklem kan ondersteunen. Het dak van de tent heeft naast de belastbaarheid per punt ook een totale maximale belasting. Hiervoor kan enkel de leverancier van de tent je informeren. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Technische specificaties

 • Merk

  Showtec

 • Type

  Tentklem

 • Belastbaarheid

  150 kg

 • Aansluitingen

  2x M10 + 2x M12 + 1x M14

 • Minimale breedte balk

  42 mm

 • Maximale breedte balk

  143 mm

 • Gewicht

  1,34 kg

 • Afmetingen

  150 x 137 x 55 mm

Tips

Belastbaarheid

De belastbaarheid van de klem is 150 kg per stuk. Je dient deze belasting en de belastbaarheid van de tent altijd in acht te nemen. Zowel per punt als de totale dakbelasting.

Leverancier

Het is aan te raden bij de leverancier van de tent na te gaan of deze tentklemmen geschikt zijn voor bevestiging aan de constructie.

Video

Tentklem bestellen

Ideale tool voor het bevestigen van audio, verlichting of rigging aan de dakconstructie van een tent. Makkelijk en snel in gebruik.

€ 7,50 excl. BTW