Rolling Riser 6m2

Rolling Riser 3 x 2 meter

Ideaal te gebruiken als drumriser bij een optreden van een band, maar ook toepassingen voor een DJ of decorstuk behoren tot de mogelijkheden.

300,00 excl. BTW

Rolling Riser 6m2

Heb je eigenlijk te weinig ruimte op het podium om alle artiesten tegelijkertijd hun materialen te laten opstellen? Of zit je in de knoei met het plaatsen van een DJ en een drummer die eigenlijk op dezelfde plek op het podium terecht moeten komen? Het zijn veel voorkomende problemen tijdens het plannen van een soepel optreden. Een rollende riser kan hierbij uitkomst brengen. Door het drumstel en / of een DJ booth voor te bereiden op een rijdend plateau ben je flexibeler met het indelen van het podium. Is de band klaar met spelen? Dan rijd je simpelweg het drumstel aan de kant en rij je de DJ booth op de plek van de drummer. Uiteraard moet de DJ booth dan wel voorbereid zijn op zo’n zelfde rollende verhoging.

Eigenschappen Riser

Eigenlijk kan je een rollende riser vergelijk met een normaal podium. Deze wordt namelijk opgebouwd uit dezelfde materialen. Enkel zijn hierbij de poten voorzien van een speciaal zwenkwiel met rem. Deze rem is belangrijker dan je denkt. Je wilt ten slotte niet dat de drummer tijdens een enerverende drumsolo steeds meer richting de rand van het podium rijdt. Zet daarom de riser altijd op de rem wanneer deze op de juiste plek staat.

Deze riser heeft een oppervlak van 3 meter breed en 2 meter diep. Hiermee is deze van voldoende grote voor het plaatsen van een fors drumstel of een grote DJ booth. Met een diepte van 2 meter is er voor een drummer altijd voldoende ruimte om zijn kruk op de gewenste plek te zetten. Een DJ heeft ook voldoende ruimte om te springen, zonder zich zorgen te maken om er per ongeluk vanaf te vallen.

De hoogte van deze riser bedraagt 40 cm. Dit is de meest gebruikte hoogte, maar net zoals bij podium is ook hier de hoogte aanpasbaar. Op aanvraag kunnen wij deze riser ook uitrusten met de materialen voor een hoogte van 60 of 80 cm.

Afwerking

Net zoals onze andere podia en catwalk is ook deze drumriser voorzien van de nodige materialen voor een representatief uiterlijk. Voor het afwerken van de bovenzijde leveren wij antracietkleurige tapijttegels mee. De zijkanten kunnen worden dichtgemaakt met chique gepooide podiumrokken.

Is deze riser toch iets te groot voor jouw podium of ben je simpelweg op zoek naar een compacter ogende verhoging? Bekijk dan onze kleinere versie met een breedte van 2 meter.

Technische specificaties

 • Merk

  Prolyte

 • Type

  StageDex Basic Line

 • Aantal podiumdelen (200 x 100 cm)

  3

 • Aantal poten (40 cm)

  12

 • Aantal traptreden (20 cm)

  0

 • Aantal traptreden (40 cm)

  0

 • Aantal meter afrok (40 cm)

  8

 • Podiumbedekking

  Antraciet Tapijt

 • Draaglast (per m2)

  750 kg/m2

Tips

Veiligheid

Heb je de riser op de juiste plek gezet? Vergeet dan niet alle wielen op de rem te zetten.

Rollen

Deze riser is makkelijk te verplaatsen door de draaibare wielen. Echter kunnen deze wielen niet over obstakels rijden, zorg dus voor een vlakke vloer.

Video

Rolling Riser 6m2 bestellen

Ideaal te gebruiken als drumriser bij een optreden van een band, maar ook toepassingen voor een DJ of decorstuk behoren tot de mogelijkheden.

€ 300,00 excl. BTW