Paalbeugel

VersaTech Pole Bracket

De ideale tool voor het ophangen van audiovisuele apparatuur in de eindeloos populaire stretchtenten. Het ophangen van verlichting en speaker is hiermee een fluitje van een cent.

10,00 excl. BTW

Paalbeugel

Een evenement organiseren in de buitenlucht gaat vaak gepaard met het plaatsen van een tent of andere soort overkapping. Naast de gebruikelijke ALU-hallen zijn stretchtenten enorm populair. Waarbij ALU-hallen met behulp van tentklemmen perfect geschikt zijn voor het riggen van allerlei audiovisuele materialen. Bij de meer in het oog springende stretchtenten werken deze echter niet. Het alternatief, het plaatsen van allerlei statieven en truss constructies, gaat vaak ten koste van de uitstraling. Tijd voor een oplossing dus. De VersaTech paalbeugel vervult deze rol perfect. Met deze speciale beugel maak je het ophangen van allerlei audiovisuele apparatuur in stretchtenten mogelijk en behoud je de unieke uitstraling van de overkapping.

Mogelijkheden

De inzetbaarheid van de VersaTech paalbeugel is zeer divers, maar in eerste instantie is deze ontwikkeld om het bevestigen van verlichting, speakers, camera’s en andere audiovisuele apparatuur in stretchtenten. Deze tenten bieden namelijk weinig mogelijkheden voor het gebruik van conventionele rigging materialen, zoals truss en takels. Je kunt deze beugel natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken, zoals het maken van een kabeloverspanning of het bevestigen van heaters in de tent. De mogelijkheden zijn eindeloos. Natuurlijk zijn deze beugels niet enkel geschikt voor het gebruik in stretchtenten. In principe voldoet ieder paal of mast voor het bevestigen van deze paalbeugel mits deze een minimale doorsnede heeft van 10 cm. Een lantaarnpaal of een kleine boom voldoen ook.

Montage Paalbeugel

De montage van de paalbeugel is zeer eenvoudig, maar dien je wel secuur uit te voeren. Met behulp van twee spanbanden trek je de paalbeugel stevig tegen de paal, boom of mast, waardoor deze robuust zit bevestigd. Zorg er hierbij wel voor dat de spanbanden op de juiste manier en met zorg bevestigd zijn. Dit bepaald namelijk mede de veiligheid van de paalbeugel. Het spreekt voor zich dat deze paalbeugel bij montage voorzien moet worden van een safety. Wij leveren onze paalbeugel daarom altijd met twee bijpassende spanbanden en een veiligheidskabel. Op deze manier heb je alles bij de hand voor een adequate montage. Wil je meer weten over de montage of over de geschiktheid van deze paalbeugel voor jouw toepassing? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je uiteraard graag te woord.

Technische specificaties

 • Merk

  VersaTech

 • Type

  Pole Bracket

 • Belastbaarheid

  50 kg

 • Aansluitingen

  Outrigger Ø48mm

 • Minimale diameter paal

  100mm

 • Maximale diameter paal

  200mm

 • Gewicht

  2,6 kg

 • Afmetingen

  55 x 13 x 23 cm (L x B x H)

Tips

Montage

De belastbaarheid van deze paalbeugel wordt voornamelijk bepaalde door de montage. Zorg ervoor dat de meegeleverde spanbanden op de juiste manier zijn gemonteerd om een veilige situatie te kunnen garanderen.

Belastbaarheid

De maximale belastbaarheid van deze paalbeugel bedraagt 50 kg. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de paal waaraan deze bevestigd wordt minimaal met deze belasting overweg kan. Controleer bij de leverancier van de palen dan wel tent of dit mogelijk is.

Paalbeugel bestellen

De ideale tool voor het ophangen van audiovisuele apparatuur in de eindeloos populaire stretchtenten. Het ophangen van verlichting en speaker is hiermee een fluitje van een cent.

€ 10,00 excl. BTW