LED Wall P2.8 – 10 x 3 meter

ROE Black Onyx 2.8

Grote LED wall met een kleine pixelafstand en formaat van 30m2. Met zijn breedte van 10 meter en hoogte van 3 meter ideaal te gebruiken bij zakelijke evenementen.

15.000,00 excl. BTW

LED Wall P2.8 – 10 x 3 meter

Niet gebonden zitten aan de afmetingen van een TV of beamerscherm? Dan kom je al snel uit bij het inzetten van een LED wall. Hierbij kun je de afmetingen volledig naar eigen inzicht bepalen. Het aanpassen van de afmetingen op basis van welk gegeven dan ook is hierdoor ineens mogelijk. Deze LED wall met een afmeting van 10 x 3 meter is daarom ook slechts een voorbeeld van wat er mogelijk is. Lees gerust verder voor het ontdekken van de mogelijkheden met een dergelijke groot scherm.

Werking LED wall

Een complete LED wall wordt gemaakt met verschillende kleine secties, zogenoemde tegels. Deze LED tegels hebben een afmeting van slechts 50 bij 50 cm. Hiermee zijn ze perfect te vervoeren, maar kunnen ze ook perfect in verschillende configuraties worden opgebouwd. Het creëren van de gewenste afmeting of verhouding is hiermee makkelijker dan ooit. Deze LED wall wordt opgebouwd uit een totaal van 120 tegels. Daarvan worden er 20 in de breedte geplaatst en 6 in de hoogte. Dit resulteert in een formaat van 10 bij 3 meter. Ook kun je bij ons terecht voor een kleinere versie van 6 x 3 meter.

De afmetingen zijn niet leidend. Je kunt deze eerder beschouwen als een soort leidraad. Een LED wall is namelijk altijd maatwerk. De afmetingen worden bepaald naar aanleiding van de mogelijkheden met het decor of het aantal bezoekers tijdens het evenement.

Pitch

Naast de afmetingen van het totale scherm is er nog een andere factor die belangrijk is om de LED wall goed te laten aansluiten bij het evenement. Anders dan bij een TV scherm of videowall heb je nu namelijk ook te maken met de zogenoemde ‘pixel pitch’. Deze pitch drukt de dichtheid van de onafhankelijke pixels uit. In praktijk betekent dit simpelweg de afstand tussen het midden van een pixel tot het midden van een aangrenzende pixel uitgedrukt in millimeters. Een lagere pitch betekent dus een kleinere afstand tussen de onderlinge pixels. Een hogere pixeldichtheid en dus hogere schermresolutie. Het gevolg? Een korte kijkafstand. Dit is een belangrijke eigenschap, want hoe hoger de resolutie des te scherper en met meer details wordt de content weergegeven. Hiermee kan je het publiek dichter bij het scherm positioneren zonder dat zij individuele pixels kunnen onderscheiden.

Deze LED wall heeft een pitch van 2.8. De onderlinge pixels zijn hiermee dus 2.8 mm uit elkaar gezet. Deze pixeldichtheid is erg hoog en hiermee kun je dus content met zeer hoge details weergeven. Het publiek hoeft hierbij ook maar slechts 3 meter van het scherm gepositioneerd te worden om de onderlinge pixels al niet meer te kunnen onderscheiden.

Hoewel een scherm met een hogere pixeldichtheid altijd een verbeterde visuele kwaliteit oplevert is dit niet altijd de ideale oplossing voor elke situatie. Een LED wall met een hoge pixeldichtheid zie je voornamelijk terug bij zakelijke evenementen, waarbij het publiek dicht op het scherm zit. Bij een grotere kijk afstand, zoals bij gebruik op een grote beursstand verliest deze hoge pixeldichtheid zijn voordelen en zijn de kosten onnodig hoog. Een scherm met een grotere pixelafstand levert dan alsnog een kwalitatief beeld, maar heeft een aantrekkelijkere prijs.

Meer weten?

In praktijk zal deze afmeting van 10 bij 3 meter maar weinig voorkomen. Het inzetten van een LED wall is namelijk altijd onderhevig aan maatwerk. Het aanpassen van de afmetingen is dan ook eerder regel dan uitzondering. Weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor een LED wall op jouw evenement? Neem gerust contact met ons op voor advies en een passende prijsopgave.

Technische specificaties

 • Merk

  ROE

 • Type

  Black Onyx 2.8

 • Pitch

  2,84 mm

 • Vermogen (per LED tegel)

  160 watt (max)

 • Helderheid

  1800 NIT

 • Kijkhoek

  140 graden

 • Maximum Stacken

  12 tegels

 • Maximum Hangen

  20 tegels

 • Gewicht LED tegel

  9,4 kg

 • Afmetingen LED tegel

  50 x 50 x 9 cm (B x H x D)

Tips

Afmetingen

Eigenlijk is er geen standaard afmeting voor een LED wall. De afmetingen kunnen vanwege de tegels van 50 bij 50 cm aangepast worden naar nagenoeg iedere afmeting.

Content

Wil je content beeldvullend weergegeven op de LED wall. Houd er dan rekening mee dat de content aangepast moet worden aan de verhoudingen van het scherm. Deze wijken namelijk af van de normale breedbeeld verhouding.

Video

LED Wall P2.8 – 10 x 3 meter bestellen

Grote LED wall met een kleine pixelafstand en formaat van 30m2. Met zijn breedte van 10 meter en hoogte van 3 meter ideaal te gebruiken bij zakelijke evenementen.

€ 15.000,00 excl. BTW