Krachtstroom 16A Break Out

Showtec 16A Break-Out Box

Verdeler om 16A krachtstroom om te zetten naar bruikbare 230V aansluitingen. Voorzien van 6 schuko connectoren voor het aansluiten van diverse apparatuur.

10,00 excl. BTW

Krachtstroom 16A Break Out

Niet alle evenementenlocaties zijn standaard voorzien van een of meerdere krachtstroom aansluitingen. In dat geval kun je een aggregaat laten plaatsen of gebruik maken van ‘normale’ stopcontacten. Beschikt de locatie er wel over, dan zullen dit meestal compacte 16A aansluiting zijn. Deze kunnen namelijk vrij makkelijk worden aangeleverd en vragen niet veel extra vermogen. Ingrijpende wijzigingen aan de groepenkast zijn daardoor niet noodzakelijk. Voor het gebruik zijn echter wel vaak speciale materialen vereist, zoals een break out box.

Krachtstroom Aansluiting

De 16A krachtstroom aansluiting wordt veel gebruikt door cateraars. Grote ovens of warmhoudkasten zijn doorgaans voorzien van de herkenbare rode plug met 5 polen. Deze kun je daarom vaak rechtstreeks aansluiten. Dat geldt echter niet voor audiovisuele apparatuur. Deze werkt voornamelijk op 230V en niet op 400V. Om toch gebruik te kunnen maken heb je daarom een speciale break out box nodig. Deze splitst de krachtstroom aansluiting als het ware op in 3 aparte fasen van 230V. Hiermee heb je dus de beschikking over 3 ‘normale’ stroomgroepen van 16A op 230V. Voldoende om kleine tot middelgrote evenementen te voorzien van stroom voor alle audiovisuele apparatuur.

Break Out Box

Uiteraard kun je bij ons terecht voor het huren van deze break out box. Zonder deze speciale krachtstroom verdeler kun je simpelweg geen audiovisuele apparatuur aansluiten op een krachtstroomaansluiting. Deze box heeft dan ook twee verschillende soorten aansluiting. De ingang sluit je aan op een 5-polige 16A krachtstroomkabel. Hiermee voorzie je de break out box van spanning. Vervolgens staat er ook spanning op de 6 uitgangen. Deze uitgangen zijn op basis van schuko. Hierop kun je audiovisuele apparatuur aansluiten. Per fase zijn er 2 uitgangen beschikbaar. Houd bij de verdeling van apparatuur dus rekening met het verbruik van de aangesloten apparatuur. Bij voorkeur verdeel je de apparatuur op zo’n manier dat alle drie de groepen gelijk worden belast.

Ben je naast deze break out box ook op zoek naar een krachtstroomkabel van 10 of 20 meter? Dan kun je hiervoor uiteraard ook bij ons terecht. Klik op de link of bekijk deze kabels hieronder bij de gerelateerde items.

Technische specificaties

 • Merk

  Showtec

 • Type

  BO-6-PW

 • Kleur

  Zwart

 • Connector A

  16A CEE 5P Male

 • Connector B

  Schuko Female (6x)

 • Keuring

  NEN3140

 • Veiligheidsnorm

  IP44

 • Gewicht

  1,90 kg

Krachtstroom 16A Break Out bestellen

Verdeler om 16A krachtstroom om te zetten naar bruikbare 230V aansluitingen. Voorzien van 6 schuko connectoren voor het aansluiten van diverse apparatuur.

€ 10,00 excl. BTW