HDMI 10 meter

HDMI 2.0 Male/Male 10 meter

De ideale kabel om video content te transporteren van je afspeelapparaat naar een TV of beamer. Speciale 2.0 versie! Ondersteund tot een maximale resolutie van 4096 x 2160 pixels.

5,00 excl. BTW

HDMI 10 meter

Voor een leek was het aansluiten van videoapparatuur altijd een grote uitdaging. In het verleden waren er zoveel verschillende aansluitingen en protocollen, dat je bij iedere verbinding altijd goed moest controleren welke aansluiting er nodig was. Tegenwoordig is dit gelukkig veel meer gestandaardiseerd en kun je bijna blindelings uitgaan van de aansluiting. Juist, HDMI.

Toch zijn er bij het gebruik van HDMI ook verschillen. Dit kun je eigenlijk niet zien aan de plug of de kabel, maar zit binnenin. Het heeft te maken met de hoeveelheid data die de kabel kan versturen van A naar B.

Eigenschappen HDMI

Veel bedrijven maken namelijk gebruik van HDMI 1.4 kabels. Deze kabels zijn eigenlijk enkel geschikt voor het transporteren van HD signalen met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een verversingsfrequentie van 60Hz. Bij kwalitatieve kabels kun je ook 4K resoluties versturen, maar slechts met een verversing van 30Hz. Niet echt mooi en een beetje schokkering.

Wij maken gebruik van HDMI 2.0 kabels. Deze kabels kunnen een grotere hoeveelheid data versturen en hiermee hogere resoluties aan. Onze kabels kunnen namelijk volledige 4K resolutie transporteren. Wel zo handig aangezien onze TV schermen en videomixers ook met deze resoluties overweg kunnen. Content met een resolutie van 4096 x 2160 met een beeldverversing van 60Hz zijn dus geen probleem en kunnen gewoon verstuurd worden met deze kabel.

Gebruik

Ten opzichte van andere soorten bekabeling zijn HDMI kabels kwetsbaarder. Intern zitten er namelijk veel meer aders in zo’n kabel. 19 stuks om precies te zijn. Om data kwalitatief van A naar B te kunnen versturen dienen al deze aders in takt te zijn. Kijk bij het installeren dus uit voor deuren. Hier kan de kabel snel tussen de deur en het kozijn terecht komen, met alle gevolgen van dien. Plak de kabel dus altijd goed vast, zodat deze niet beschadigd tijdens het gebruik.

Is deze kabel met een lengte van 10 meter niet geschikt voor jouw toepassing? Bekijk dan onze andere lengtes van 3, 5 of 15 meter.

Technische specificaties

 • Merk

  HWC

 • Type

  HDMI 2.0

 • Lengte

  10 meter

 • Maximale Resolutie

  4096 x 2160 Pixels

 • Kleur

  Zwart

 • Connector A

  HDMI A Male

 • Connector B

  HDMI A Male

 • Gewicht

  0,6 kg

Tips

SDI

Wil je videosignaal over een grotere afstand dan 15 meter transporteren? Dan kan dit helaas niet meer met HDMI. Je kunt in dat geval uitwijken naar SDI bekabeling.

Kwetsbaar

Zorg ervoor dat HDMI kabels tijdens evenementen niet klem komen te zitten of knikken. Dit kan de kabel intern beschadigen, waardoor deze niet meer werkt.

HDMI 10 meter bestellen

De ideale kabel om video content te transporteren van je afspeelapparaat naar een TV of beamer. Speciale 2.0 versie! Ondersteund tot een maximale resolutie van 4096 x 2160 pixels.

€ 5,00 excl. BTW