Beamerscherm 183″ (465 cm)

AV Stumpfl Monoblox 32 183" (465 cm)

Projectiescherm met forse afmetingen. Ideaal voor de grotere evenementen, presentaties en congressen.

150,00 excl. BTW

Beamerscherm 183″ (465 cm)

Ideaal beamerscherm voor grotere prestaties, modeshows, congressen en seminars met een beamer. Door het gepatenteerde systeem is dit projectiescherm zeer eenvoudig en snel op- en af te bouwen. Hiervoor heb je zelfs geen gereedschap nodig.

Monteren Beamerscherm

Het is dus zeer eenvoudig en snel in elkaar te zetten, maar hoe bouw zoiets dan eigenlijk op. Je begint bij het frame deze klap je volledig uit en zet je in elkaar met de speciale drukknopen naar boven. Vervolgens pak je het gewenste projectiedoek en druk je de drukknopen op elkaar, zodat deze vast zitten. De drukknopen op het projectiedoek en het frame moeten exact overeenkomen. Is dat niet het geval? Dan dien je het doek even 180 graden te draaien. Het projectiedoek is gemaakt van elastisch materiaal en net kleine als het frame. Hiermee moet het doek dus onder licht spanning gemonteerd worden. Deze spanning zorgt ervoor dat alle vouwen en bobbels uit het scherm worden getrokken. Monteer vervolgens de meegeleverde poten met de bijhorende bouten. Het het scherm rechtop en je bent direct klaar om te presenteren.

Op- & Doorzichtscherm

Wij leveren dit beamerscherm altijd met zowel een opzichtscherm als een doorzichtscherm. Hiermee beschik je altijd over de juiste materialen om de projectie aan te passen op de locatie.

Met een opzichtscherm kun je van de voorzijde projecteren. De publiekszijde. Dit is de meest voorkomende en bekende manier van projecteren. De beamer schijnt op het witte oppervlak, waarop de projectie zal weerkaatsen. Hiermee haal je de maximale lichtweergave uit de beamer. Het beeld wordt immers rechtstreeks op het doek geprojecteerd. Een nadeel is dat de beamer tussen of achter het publiek geplaatst moet worden. Enerzijds is dat natuurlijk irritant. Anderzijds kan dit ook schaduwen op het beamerscherm opleveren. Een spreker kan immers tussen de beamer en het beamerscherm gaan staan.

Wil je deze nadelen elimineren, dan moet je kiezen voor een doorzichtscherm. Hiermee kan je vanaf de achterkant projecteren, waardoor de beamer niet meer tussen of achter het publiek staat. Geen irritante beamer tussen je gasten en geen schaduwen op het beamerscherm. Ideaal zou je zeggen. Toch zijn hier ook een paar nadelen aan verbonden. Bij projecteren van de achterzijde verlies je altijd lichtsterkte. De projectie moet namelijk door het doek heen om aan de publiekszijde zichtbaar te zijn. Anderzijds neemt het redelijk wat ruimte in. Aangezien er een bepaalde afstand nodig is tussen de beamer en het scherm om het beeld schermvullend te laten zijn.

Schermgrootte

Dit scherm heeft een beeldverhouding van 16:9. Hiermee is dit beamerscherm uitermate geschikt voor 4K en HD projecties in breedbeeld verhouding. Houd bij het opmaken van je PowerPoint presentatie ook altijd rekening mee deze verhouding, zodat de presentatie beeldvullend weergegeven kan worden.

Het scherm heeft een breedte van 425 cm en een hoogte van 249 cm. Het netto projectieoppervlak bedraagt 405 x 229 cm (breedte x hoogte).

Is dit scherm te groot voor jouw evenement of ben je gewoon op zoek naar een kleinere variant? Wij beschikken ook over een 147” of compact 120” projectiescherm.

Technische specificaties

 • Merk

  AV Stumpfl

 • Type

  Monoblox 32 183"

 • Schermdiagonaal

  465 cm

 • Afmeting Scherm

  425 x 249 cm

 • Afmeting Projectieoppervlak

  405 x 229 cm

 • Verhouding

  16:9

 • Gewicht Projectiescherm

  26 kg

 • Gewicht Transportkoffer

  15 kg

 • Afmetingen Transportkoffer

  134 x 38 x 37 cm (L x B x H)

Tips

Verduistering

Voor een goed resultaat is verduistering van de presentie ruimte essentieel. Het omgevingslicht is veelal een erg storende factor bij prestaties met beamer. Is de locatie niet volledig verduisterd? Dan raden wij een sterkere beamer of TV schermen aan.

Video

Beamerscherm 183″ (465 cm) bestellen

Projectiescherm met forse afmetingen. Ideaal voor de grotere evenementen, presentaties en congressen.

€ 150,00 excl. BTW