Uitvaartondersteuning

Afscheid nemen van een dierbare is vaak emotioneel zwaar. Zowel de periode voor als na de uitvaart zal in het teken staan van rouw, waarbij een uitvaartdienst het mogelijk maakt om waardig afscheid te kunnen nemen van een naaste of geliefde. Als nabestaande zal je ongetwijfeld geen behoefte hebben om zelf alle zaken te moeten regelen. Gelukkig kan je een uitvaartondernemer inschakelen die invulling kan geven aan de laatste wens van de overledene.

De uitvaartondernemer kan de randzaken regelen zoals de locatie van de uitvaart, de catering en het verzorgen van bijvoorbeeld audiovisuele apparatuur. Ben je een uitvaartondernemer of ben je als nabestaande toch belast met het regelen van de uitvaartdienst? Als audiovisuele partner kan je bij ons terecht voor de verhuur van de apparatuur en de begeleiding van de techniek tijdens de uitvaart.

Audiovisuele Uitvaartondersteuning

Geluid
Kies je voor audiovisuele uitvaartondersteuning, dan krijg je de mogelijkheid om een uitvaartdienst aan te vullen met onder andere geluidsinstallaties en microfoons. Zo kunnen sprekers verstaanbaar blijven wanneer de ruimte vrij groot is. Ook is het daardoor toegankelijker om een band of koor te plaatsen. Met een breed assortiment kan je een complete band van microfoons voorzien. Heb je een vaste positie waar sprekers komen te staan? Dan kan je de microfoons zelfs op één van onze statieven plaatsen.

Ter ondersteuning van foto’s en video’s die op schermen worden afgebeeld, is het ook mogelijk om muziek naar wens te laten afspelen via een geluidsinstallatie op basis van het verwachte aantal bezoekers. Zo kan je voor een mindere leuke bijeenkomst, toch een rustgevende sfeer creëren.

Video
Een uitvaartceremonie kan begeleid worden door het afspelen van een video met mooie foto’s en momenten van de overledene. Dit kan via een tv-scherm of via een beamer. Het gebruik van een beamer en een daarbij behorende projectiescherm is enkel aan te raden als er sprake is van weinig lichtinval in de desbetreffende ruimte. Ook zal je de beamer goed moeten kunnen positioneren zodat je zonder obstakels kan projecteren op het scherm. Het zou een uitvaartdienst niet ten goede komen als memorabele foto’s of video’s niet goed zichtbaar zijn.

Sommige uitvaartlocaties zijn al voorzien van ingebouwde schermen, andere locaties zoals kerken hebben dergelijke schermen vaak niet beschikbaar. Vraag van tevoren na op de desbetreffende locatie of de benodigde apparatuur beschikbaar is. Geef ons door welke materialen op locatie beschikbaar zijn en welke niet, zodat we je kunnen voorzien van een passend advies.

Live Stream
Het is heel vervelend als familieleden, vrienden of kennissen de uitvaartdienst niet kunnen bijwonen. Dit kan bijvoorbeeld doordat ze zelf ziek thuis zitten of in het buitenland zijn. Met het verzorgen van een livestream geef je eenieder alsnog de kans om afscheid te kunnen nemen van hun dierbare. Met onze hoogwaardige apparatuur kan een livestream gemaakt worden waarbij de mensen thuis of op een andere locatie verbinding kunnen maken met de locatie van de uitvaart.

Door gebruik te maken van onze uitvaartondersteuning met een livestream, is het ook mogelijk voor de personen die niet aanwezig kunnen zijn om PowerPoints en andere video’s te volgen op het moment dat deze live worden uitgezonden. Zo mist men niks van de dienst.

Zorgvuldige Begeleiding

Bij een uitvaartdienst zijn persoonlijke ondersteuning en begripvol omgaan met de situatie belangrijke factoren. Je wilt je natuurlijk richten op een waardig afscheid en zo min mogelijk bezighouden met de randzaken van de ceremonie. Beide factoren zijn terug te vinden in onze begeleiding en uitvoering en met een professioneel team dragen wij zorg voor een rustige uitvaartdienst.

Het juiste nummer op het juiste moment? Prachtige foto’s na enkele toespraken van de aanwezigen? Ons personeel neemt het programma met je door zodat de dienst, de beelden en het geluid goed op elkaar aansluiten. Mogelijk kan de aanwezigheid van technisch personeel als storend worden ervaren. Daarom zullen onze collega’s op locatie zich altijd dusdanig positioneren dat zij niet zichtbaar zijn. Zo kan er in alle rust afscheid worden genomen van de overledene.

Contact

Ben je de uitvaartondernemer of wil je liever zelf alle zaken regelen en heb je behoefte aan uitvaartondersteuning?  We helpen je graag om de uitvaart rustig en mooi te laten verlopen. Dit doen we door zo min mogelijk op te vallen gedurende de uitvaartdienst. Van te voren bespreken we het hele traject, we verzorgen de op-en afbouw van de materialen en de techniek zodat je zelf kan richten op de dienst om die in goede banen te leiden.

Geef je wensen aan ons door en we verzorgen de techniek van begin tot eind. Stuur je wensen naar ons e-mailadres info@hwc-er.nl of neem telefonisch contact met ons op via ons telefoon nummer +31 (0) 85 303 42 88 om je voorkeuren door te geven. We voorzien je graag van advies over de mogelijkheden met onze audiovisuele apparatuur tijdens een uitvaart.

Product tags