Stage flame – Vuureffect

Echt een speciaal evenement neerzetten? Zet dan deze stage flames in. Deze vlammenwerpers van het meest gerenommeerde merk op het gebied van special effects ‘Magic FX’ zijn een eye-catcher voor elk evenement.

Mogelijkheden

Een Magic FX Stage Flame heeft brandstof nodig om vlammen te creëren. De vlammenwerper kan functioneren met een propaan gasfles en/of aerosol gasblikje. Als u gebruik maakt van een aerosol gasblikje kunt u deze in de behuizing installeren. Een blikje levert voldoende gas voor ongeveer 80 shots. De maximale vlamhoogte is in dit geval 3 meter. Voor het gebruik met een aerosol can is een vrije hoogte van minimaal 6 meter vereist.
Verwacht u meer dan 80 shots nodig te hebben? Dan raden wij aan de Magic FX Stage Flame te gebruiken met een propaan gasfles. Hiermee kunt u ongeveer 800 shots produceren. In dit geval bedraagt de maximale hoogte van de vlam 4 meter. Hiervoor is een minimale vrije hoogte van 7 meter vereist.

Het is ook mogelijk om het gebruik van de aerosol can en propaan gasfles te combineren. Door beide brandstoffen tegelijkertijd te gebruiken kunt een vlam van maar liefst 6 meter hoogte creëren. Voor dit gebruik is wel een minimale vrije hoogte van 10 meter vereist.

Veiligheid

Het gebruik van Stage Flames tijdens een evenement is uiteraard niet zonder gevaar. Ondanks dat deze zeer moderne machines beschikken over de nieuwste beveiligingen blijft het opvolgen van de veiligheidsinstructies essentieel. De Magic FX Stage Flame is onder andere beveiligt tegen trillingen, omvallen en extreme temperatuur. Wanneer de machine trillingen ondervindt, op de kop gehouden wordt, omvalt of boven een bepaalde temperatuur komt schakelt deze een aantal beveiligingen in waardoor er tijdelijk geen vlammen geproduceerd kunnen worden. Plaatsing van de Stage Flame is dus essentieel.

Wij raden aan de stage flames als compleet pakket te huren voor optimaal resultaat. Compleet met technici voor op- & afbouw en bediening tijdens uw evenement of festival.