Pipe and Drape – Veelzijdig, snel en chique

U organiseert een evenement, maar wilt die lelijke muur op de locatie verbergen? Een afscheidingswand maken? De ruimte onderverdelen in verschillende secties? De regie uit het zicht van de bezoekers houden? Dan is pipe and drape de oplossing. Met dit zeer veelzijdige en eenvoudige systeem tovert een ruimte razendsnel om. Via onze rental shop kunt u erg simpel het gewenste pipe and drape systeem huren. Door het invullen van het aantal benodigde meters huur u snel de juiste materialen voor een complete setup in zwart, wit of sterren uitvoering.

Het pipe and drape systeem wordt opgebouwd uit verschillende losse onderdelen. Door de 5 basis onderdelen te combineren, is het altijd mogelijk om een nette passende contributie te creëren. Het pipe and drape systeem bestaat uit staanders (uprights), liggers (drape supports), grondplaten (baseplates), pinnen en doeken (curtains).

Baseplate

De baseplates vormen de basis van iedere pipe and drape constructie. Onder elke staander dient u een baseplate te plaatsen. Deze baseplates zijn 45 x 45 cm groot en hebben een dikte van 0,5 cm. Deze baseplates zijn voorzien van 3 gaten, waaraan u de pin kunt bevestigen. Kies hiervoor altijd het best passende gat, maar houd altijd de stabiliteit in oog. In het midden van een constructie bevestig je de pin in midden. Voor de startende of afsluitende staander wordt vaak gekozen voor het gat aan de zijde. Als u de staander in een hoek plaatst, kun u het beste kiezen voor het gat in de hoek.

 

Pin

Aan de baseplate dient u de bijhorende oranje pin te bevestigen. Deze pin zorgt ervoor dat u de staander kunt bevestigen aan de baseplate. Doorgaans voldoen de 10 cm lange pinnen, maar soms is er behoefte aan meer stevigheid. Hiervoor kunnen wij extra lange pinnen van 40 cm leveren.
Als u gebruik maakt van het pipe and drape systeem met de bijhorende doeken, voldoen de standaard pinnen van 10 cm. Wilt u de pipe and drape gebruiken met een zware belasting of als situatie waar veel bezoekers de pipe and drape kunnen vastpakken (bij doorgangen of sluizen) dan raden wij het gebruik van de extra lange pinnen van 40 cm aan.

Staander

De staander schuift u gemakkelijk over de bevestigde pin heen. Verankeren of bevestigen met gereedschap is niet nodig. Er kan gebruik gemaakt worden van twee soorten staanders. De standaard telescopische staander heeft volledig ingeschoven een lengte van 180 cm. In maximaal uitgeschoven positie is deze staander 420 cm lang.
Speciaal voor het camoufleren van de regie hebben wij staanders met een gefixeerde lengte van 120 cm in het assortiment. Deze staanders zijn precies hoog genoeg voor het verbergen van alle bekabeling en techniek en laag genoeg zodat de technici nog volledig zich hebben op de evenementenlocatie.

Ligger

De ligger bevestigd u met het scharnierende eindstuk gemakkelijk bovenin de staander. Door dit scharnierende eindstuk is het mogelijk om eerst één kant van de ligger op de staander te monteren, zonder dat u krampachtig de ligger horizontaal moet houden om niets te beschadigen. Erg handig als u de constructie alleen moet opbouwen.
Alle liggers zijn voorzien van klittenband op 2 zijde. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om snel en gemakkelijk doek tegen de liggers te bevestigen. U kunt ook doek aan twee kanten bevestigen, zodat het systeem niet in het zicht is van de bezoekers. Ideaal als u de pipe and drape gebruikt als afscheidingswand waar bezoekers van 2 kanten tegen de wand aan kunnen kijken.

Varianten (ligger)

De liggers kunnen wij leveren in 2 varianten. De kleine variant heeft een minimale lengte van 90 cm. Helemaal uitgeschoven is deze 120 cm lang. Vaak wordt deze gebruikt in combinatie met de kleine staanders voor het afschermen van een regie. Uiteraard kunnen u deze liggers ook gebruiken als u de pipe and drape perfect passend moet hebben in een specifieke situatie.
Doorgaans wordt er vaak gekozen voor de standaard liggers met een ingeschoven lengte van 180 cm en een uitgeschoven lengte van 300 cm.In iedere staander zitten 4 bevestigingspunten. U kunt dus maximaal 4 ligger monteren aan één staander. De grijze pin in het kopstuk van de staander borgt ieder ligger direct. Losmaken van de ligger(s) is alleen mogelijk door deze grijze borgpin in te drukken en de ligger gelijktijdig te verwijderen. Wel zo veilig.

Doek

Als het pipe and drape systeem volledig is opgebouwd, kunt u het doek eraan bevestigden. Dit gaat heel gemakkelijk, omdat de liggers en het bijhorende doek beide zijn uitgerust met klittenband. Hierdoor bevestig je vliegensvlug het doek aan de ligger.

Zwart

Het meest gebruikte doek is zwart van kleur. Wij maken hiervoor gebruik van permanent geïmpregneerde Molton doeken. Deze doeken glimmen niet (matte afwerking) en verbeteren de akoestiek op de locatie. Deze doeken hebben een hoogte van 4 meter en breedte van 3 meter. Het is niet specifiek nodig om het systeem op 4 meter hoog in te stellen. Uiteraard zijn deze doeken ook bruikbaar op lagere hoogtes. Voor een chique resultaat rolt u het overige doek aan de onderzijde gewoon op. Een chique resultaat is gegarandeerd.

Wit

Voor sommige evenementen en locatie wordt de voorkeur gegeven aan witte doeken. Ook deze doeken hebben een hoogte van 4 meter en breedte van 3 meter. Echter zijn deze doeken geproduceerd uit een medium satin stof. Deze doeken zijn hier door iets meer glimmend dan de matte zwarte variant. Een compleet systeem van witte pipe and drape treft u kant-en-klaar in onze rental shop.

Sterrendoek

Soms is er behoefte aan een andere invulling van de standaard zwarte of witte pipe and drape constructie. Hiervoor hebben wij ook zwarte doeken met witte LED’s erin verwerkt. Hiermee kunt u gemakkelijk een sfeervolle ruimte creëren. Doordat deze doeken zijn uitgerust met witte LED’s kunt u er makkelijk twinkelende wand of afscheiding creëren. Deze doeken hebben een hoogte van 3 of 6 meter (systeem gaat tot maximaal 420 cm hoog) en een breedte van 3 of 6 meter. Deze doeken zijn namelijk uitgerust met klittenband op zowel de lange als korte zijde. Dit pipe and drape systeem van sterrendoek huurt u simpel per meter in onze rental shop.

Andere mogelijkheden

De mogelijkheden met het pipe and drape systeem beperken zich niet tot het maken van afscheidingen, achterwanden of afscherming van regie. Met behulp van de juiste onderdelen is het ook mogelijk om pipe and drape in te zetten als kapstok of garderobe. Hiervoor kunt u een standaard setup gebruiken (baseplates, pinnen, staanders en liggers). Echter bevestigd u geen doek een de ligger, maar een aluminium kapstokprofiel. Hiermee kunt u een exact passende garderobe maken op de evenementen locatie.

Het is ook mogelijk om de staanders van het pipe and drape systeem te gebruiken als lichtstatieven.
Door het bevestigen van een speciale 5/8 multigrip pin aan de armatuur kunt u deze direct bevestigen aan een staander. Wilt u meerdere armaturen plaatsen op één staander? Dan kun u gebruik maken van de speciale T-bar, welke het mogelijk maakt om 2 tot 4 armaturen te bevestigen op 1 staander.

Het pipe & drape systeem is hiermee een zeer veelzijdig product en wordt vele diverse manier ingezet. Heeft u vragen of het toepassen van pipe and drape voor uw evenement? Wenst u advies over de best passende producten? Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen via email of telefoon. Wij zijn benieuwd naar uw ideeen en toepassingen en voorzien u graag van een goed en helder advies.