Backdrop

Voor het overbrengen van de boodschap is het gebruik van audiovisuele techniek onontkoombaar. Met behulp van de juiste techniek wordt de boodschap zowel auditief als visueel goed overgebracht. Echter heeft de ruimte ook een groot aandeel in de beleving – en daarmee de kwaliteit van boodschap – naar de gasten. Vaak zijn congreslocaties zo steriel mogelijk ingericht om op deze manier voor zoveel mogelijk evenementen geschikt te zijn. Dit is alleen niet de meest inspirerende omgeving voor een evenement.

Om de locatie goed bij het evenement te laten aansluiten en het juiste gevoel over te dragen op de gasten, wordt er vaak gebruik gemaakt van een backdrop. Deze achterwand is – afhankelijk van het budget – op verschillende manier vorm te geven.  Er kan gebruik gemaakt worden van de bestaande verhuur producten, maar ook van gepersonaliseerde artikelen welke speciaal op het evenement en de locatie zijn afgestemd. Voor ieder budget is er een achtergrond te creëren.

Dit artikel geeft een goede richtlijn op welke manieren een backwall vormgegeven kan worden voor welke budget. Uiteraard kan ieder decor aangepast worden naar de gewenste afmetingen voor het evenement.
Schroom vooral niet contact met ons op te nemen voor informatie of  het idee te laten toetsen. Wij staan u graag te woord.

Pipe & Drape

Ben je op zoek naar een simpele en voordelige oplossing voor een achterwand? Dan kun je prima gebruik maken van pipe & drape. Dergelijke achterwanden zijn zeer snel op te bouwen en in te stellen op iedere breedte. Mits breder dan 1,80 meter. Ook de hoogte is traploos instelbaar vanaf een minimum van 1,80 meter tot een maximum van 4,00 meter. Hiermee is een dergelijke achterwand voor bijna iedere locatie perfect passend te maken.

Doordat het systeem gebruik maakt van enkel verhuur materialen blijven de kosten beperkt. De materialen zijn immers continu herbruikbaar voor andere opdrachten. Doch zijn er ook beperkingen. Er is geen oneindige keuze aan doeken. Standaard zijn de doeken leverbaar in zwart, wit, bordeaux rood en LED (zwart doek met witte LED’s). Uiteraard zijn de doeken met de juiste verlichting  te voorzien van een sfeervol resultaat, maar daadwerkelijke ‘branding’ van de doeken is niet mogelijk.

Het is uiteraard wel mogelijk om een dergelijke achterwand te combineren met projectie. Doch is dit enkel mogelijk met opzicht projectie. Een doorzicht projectie is niet mogelijk bij het gebruik van een dergelijke achterwand. Tevens dienen de projectieschermen geplaatst te worden op de bijhorende poten. Voor afhangen van projectieschermen vanaf deze achterwand is het pipe & drape systeem niet geschikt.
Wil je de projectieschermen toch hebben hangen, dan is dit met het gebruik van truss uiteraard gewoon mogelijk.

Prijsindicatie: ☆

Graphic Frame

Zoekt je toch liever iets wat op maat gemaakt is voor jouw evenement, maar betaalbaar blijft? Dan is een frame met peesdoek de oplossing. Hierbij worden materialen uit ons verhuur assortiment gecombineerd met gepersonaliseerde materialen. Het beste van twee werelden, zullen we maar zeggen.

Als eerste wordt het frame voor het decor opgebouwd uit bestaande aluminium panelen. De hoogte en breedte zijn variable door het combineren van verschillende type panelen. Het aanpassen van de backdrop aan de gewenste afmetingen is dus geen probleem. Naast een veel gebruikt rechte achterwand is het ook mogelijk om te spelen met andere vormen. Door gebruik te maken van hoekstukken en rondingen kan in basis iedere gewenste vorm worden gecreëerd.

Na het opbouwen van het geraamte, worden deze frames voorzien van op maat gemaakte peesdoeken. Deze worden geheel naadloos in het frame gemonteerd, waardoor het geraamte van de constructie eigenlijk geheel wegvalt. Wel zo mooi.

Maar er is meer! Je kunt namelijk de backdrop uitstekend combineren met toepassingen voor video. Het frame leent zich er namelijk voor om met interne verstevigingen behoorlijke lasten te kunnen dragen. Het monteren van TV schermen aan de backdrop is daarom ook geen enkel probleem. Tevens is een dergelijk decor ook prima te combineren met zowel opzicht als doorzicht projectieschermen.

Prijsindicatie: ☆☆

ATOMIC

ATOMIC is een product wat custom oplossing biedt met bestaande verhuurproducten. Je kunt het vergelijken met een soort lego. Met een zeer groot assortiment aan verschillende type panelen kun je een (nagenoeg) custom achterwand samenstellen. Met een zeer grote diversiteit aan open, dichte, 2D en 3D panelen is het bijna onmogelijk om een concept te bedenken dat al eerder is gebruikt.

De panelen van ATOMIC zijn in allerlei configuraties en afmetingen in te zetten. Een hangende achterwand bij een congres is natuurlijk mogelijk, maar deze panelen wordt ook veelvuldig ingezet voor gebruik bij kleine congressen (meerdere staande achterwanden of kolommen), aankleding lobby (room dividers) of bij netwerk evenementen (gepersonaliseerde pilaren).

ATOMIC structuren komen pas echt tot leven in combinatie met verlichting. De benadrukt de structuur van de panelen, waardoor er pas echt beleving gecreëerd kan worden. Open panelen lenen zich er namelijk uitstekend voor om zowel van de achterzijde als voorzijde aangelicht te worden en hiermee diepte te creëren. Driedimensionale panelen zijn juist meer beschikt om van meerdere kant te belichten, bijvoorbeeld onder en boven. Hiermee ontstaat bij ieder paneel een volledig eigen resultaat, maar ligt de nadruk altijd op het creëren van diepte in het decor.
Tevens lenen dicht en vlakke panelen zich erg goed voor het creëren van een eigen uitstraling met behulp van stickers of andere vormen van personalisatie.

Uiteraard zijn de panelen van ATOMIC ook perfect te gebruiken in combinatie met projectie. Afhankelijk van de soort constructie en het type paneel zijn er verschillende opties mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw evenement.

Leuk om te weten is dat ATOMIC ontwikkelt is met een ‘zero waste’ mentaliteit, waardoor het erg milieuvriendelijk is in gebruik. De panelen worden namelijk meerdere keren gebruikt en niet voor ieder evenement opnieuw geproduceerd. Doordat de panelen slechts 57,2 x 57,2 cm groot zijn kunnen deze er compact vervoerd worden. Voor zeer grote achterwanden zijn maar enkele flightcases nodig, wat weer een transportvoordeel oplevert. Na afloop blijft er totaal geen afval over. Alle onderdelen, waaronder ook de koppelingen worden weer keurig verpakt en kunnen zo weer ingezet worden op het volgende evenement.

Prijsindicatie: ☆☆☆

Houtbouw

Toch op zoek naar een volledig gepersonaliseerde achterwand voor het evenement? Dan ontkom je niet aan een decor van houtbouw. Met behulp van bestaande panelen wordt er een basis geplaatst wat uiteindelijk een constructie in iedere gewenste afmeting kan worden. Deze achterwand wordt vervolgens voorzien van een print, welke het decor volledig doet aansluiten bij de uitstraling van het evenement.

Met een basis van standaard panelen, wordt de afwerking volledig op maat gemaakt na aanleiding van de wensen en mogelijkheden op locatie. Het decor wordt voorzien van de vooraf ontworpen print. Eventueel met separaat oppervlak voor projectie. Je kunt echter ook de randen van het podium meenemen in dezelfde stijl als de achterwand of de bekleding van het podium laten aansluiten bij het decor. Houtbouw is ook weer te combineren met objecten van ATOMIC. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De mogelijkheden voor projectie zijn bij houtbouw eindeloos. Aangezien er gewerkt wordt met een gepersonaliseerde oplossing voor een specifieke locatie is zowel opzicht als doorzicht projectie mogelijk met een geïntegreerd of separaat projectiescherm.

Prijsindicatie: ☆☆☆☆

LED Wall

Op zoek naar volledige vrijheid voor het indelen van de achterwand? Dan kun je een achterwand opbouwen van LED panelen. Deze grote hoeveelheid LED panelen vormen dan samen een heel groot videoscherm. Met de juiste aansturing kun je dit scherm volledig naar eigen wens in te delen. Je kunt het vergelijken met een heel groot leeg canvas waarbij jij kunt bepalen wat er moet worden weergegeven. Dit is niet beperkt tot één beeld, zoals bijvoorbeeld een powerpoint presentatie of video op een TV scherm. Het is mogelijk om zelf bepalen wat waar en op welke grote weergegeven moet worden.

Powerpoint zowel links als rechts op het scherm weergegeven, kan. Video’s full screen weergeven, kan. Enkel beelden van de camera’s weergeven, kan. Powerpoint in combinatie met beeld van de camera, kan. Geanimeerde achtergrond met inzet van sfeerbeelden, kan. Werkelijk alles is mogelijk en dit kan gedurende de presentaties continu variëren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor een goede prijsopgave is het essentieel om een goed beeld te krijgen van hetgeen wat je wilt gaan weergeven. De manier van weergeven en de hoeveelheid kaders hebben namelijk invloed op de benodigde randapparatuur en hiermee de prijs. In een oriënterend gesprek lichten we graag de mogelijkheden toe.

Prijsindicatie: ☆☆☆☆☆