Draadloze LED PowerPAR

Astera AX9 PowerPAR

De Astera AX9 PowerPAR is de meest veelzijdige LED spot van dit moment. Ongekende kwaliteit en multifunctioneel inzetbaar, Het ‘'neusje van de zalm'.

35,00 excl. BTW

Draadloze LED PowerPAR

Voortbordurend op het succes van de multifunctionele AX5 TriplePAR heeft Astera een nieuwe telg geïntroduceerd; de Astera AX9 PowerPAR. Als vervanger van de verouderde krachtpatser, de AX10 SpotMAX, bezit de nieuwe spotlight over alle functionaliteiten die je van een hedendaagse armatuur mag verwachten. Natuurlijk beschikt ook deze spot over een ingebouwde accu die tot wel 20 uur meegaat. Daarbij kan deze armatuur ook volledige draadloze communiceren via draadloze DMX of de bekende AsteraApp. De spot is volledig waterdicht (IP65) en daarmee perfect geschikt om buiten te gebruiken, zonder daarbij rekening te houden met de weersomstandigheden. Voor het koelen van de interne elementen beschikt deze PowerPAR niet over ventilatoren. De speciale aluminium behuizing levert voldoende mogelijkheden voor de spot om zijn warmte kwijt te kunnen. Hiernaast functioneert deze spot met een krachtige en betrouwbare 105 watt sterke RGBMA lichtbron ook nog eens volledig stil. Het zijn onder andere deze eigenschappen die ervoor zorgen dat de AX9 PowerPAR zeer multifunctioneel inzetbaar is. Door de zeer hoogwaardige kwaliteit en Duitse makelij is deze armatuur zeer betrouwbaar. Het inzetten bij een belangrijk internationaal congres, presentaties of seminar is dan ook geen probleem. Je kunt deze spots inzetten voor indirecte sfeerverlichting om een evenementenlocatie aan te kleden, maar ook als spotlights voor het uitlichten van een podium of beursstand. In de buitenlucht is deze Astera AX9, door zijn weersbestendige behuizing uitstekend bruikbaar voor het uitlichten van gevels, bruggen en andere objecten.

Lichtbron

Onderhuids tref je in deze Astera AX9 een 105 watt krachtige lichtbron op basis van Philips RGBMA LED’s. Als je niet bekend bent met de samenstelling van Astera’s lichtbronnen behoeft dit uitleg. Astera maakt sinds het uitbrengen van de TitanTube namelijk gebruik van een speciale lichtbron waarbij mint- (M) en amberkleurige (A) LED’s worden toegepast. Hiermee is het mogelijk zeer specifieke kleuren te creëren die met standaard RGB(A)W lichtbronnen niet mogelijk zijn. Om kleurconsistentie tussen de verschillende batches te krijgen worden alle lampen voor het uitleveren gekalibreerd, zodat er altijd een hoogwaardige kleurmenging ontstaat. Dit resulteert in een CRI waarde die gelijk of hoger is aan 96. Dit is ongekend. Werkelijk iedere kleur is raak. Van rood tot blauw of groen tot paars. Zelf de wittinten tussen 2700K en 6500K behalen een minimum van 96.

Filters Astera AX9

Van zichzelf heeft de Astera AX9 PowerPAR een lichtbundel met een openingshoek van 13°, maar deze kun je natuurlijk helemaal naar wens aanpassen. Wij leveren de AX9 altijd met twee type diffusers om de lichtbundel wijder te maken. Met behulp van een Floor filter wordt de afstraling namelijk vergroot naar 30°. Installeer je de Wallwash filter, dan wordt deze zelfs verbreed naar 46°. Op deze manier pas je de afstraling van de AX9 helemaal aan naar het ideale scenario voor jouw evenement.
  • Geen Filter: Bundel van 13°
  • Flood Filter: Bundel van 30°
  • Wallwash Filter: Bundel van 46° x 17°
 

Astera Accu

Draadloze verlichting raakt steeds meer ingeburgerd in de evenementenindustrie. Opdrachtgevers weten van het bestaan en verwachten steeds vaker dat je dit als leverancier kan leveren. Zeg nu zelf, lelijke kabels voor het aansluiten van wat sfeerverlichting of uplights is toch ook niet meer van deze tijd? In de behuizing van de AX9 PowerPAR zit een krachtige en betrouwbare LG Chem batterij om de lampen maar liefst 20 uur achtereenvolgend te kunnen laten functioneren. Het volledig opladen van de batterij duurt slechts 5 uur, maar uiteraard kun je de fixtures ook op spanning gebruiken indien gewenst.

Seamless Runtime

Eigenlijk is de functionaliteit van de accu alleen wat waard als je zeker weet wanneer de accu ermee ophoudt. Dit is dan ook de reden dat alle armaturen van Astera beschikken over de ‘seamless runtime’ functionaliteit. Hierbij berekend de spot zelf hoeveel capaciteit de spot kan verbruiken om de ingestelde eindtijd te behalen. Op deze manier zullen de lampen van Astera nooit uitvallen tijdens het evenement.

Draadloze Communicatie

Om zeker te zijn van optimale draadloze communicatie tussen de controller en lampen is de AsteraBox ontwikkelt. Deze interface functioneert als een ‘vertaalmachine’ en zet commando’s om in een RF signaal (865 – 870 MHz) waar de lampen mee overweg kunnen. Tegelijkertijd geven de lampen ook informatie terug aan de AsteraBox, welke je kunt uitlezen via de applicatie. Deze specifieke frequentie band is niet enkel gekozen voor het voorkomen van storingen (de gebruikelijke 2,4 GHz band is namelijk erg druk), maar het vergroot ook het bereik naar maar liefst 300 meter. Naast het gebruik van de AsteraBox in combinatie met de Astera app, kun je deze ook gebruiken als draadloze DMX-zender in combinatie met een lichttafel. Op deze manier heb eb je volledig controle en kun je de lampen op de ‘gebruikelijke’ wijze aansturen. In veel situaties zal de eigen Astera applicatie al voldoende mogelijkheden bieden voor het aansturen van de lampen.
  • Instellen van kleuren, chases, effecten (max 32 lampen), groepen
  • Anti-Flicker
  • Diefstal Alarm:
  • Enter and Leave Standby

Flicker Free Astera LED

Ze duiken overal op; camera’s. Nu steeds meer evenementen deels of volledig online plaatsvinden is de behoefte aan camera’s groter dan ooit. Dit kan echter voor problemen zorgen in combinatie met LED verlichting. LED lampen branden namelijk niet continu, zoals een ouderwetse gloeilamp wel deed. Eigenlijk knippert een LED lamp heel snel. Dit kunnen wij niet waarnemen, maar de lens van een camera wel. Met behulp van de AsteraBox en de bijhorende applicatie kun je de frequentie van de lichtbron instellen tussen 200 en 1205 Hz. Je hoeft enkel de framerate aan te geven waarop de camera’s zijn ingesteld. De applicatie rekent past automatisch de verversingsfrequentie van de lampen aan, maar je kunt dit natuurlijk ook handmatig bepalen.

Diefstal Alarm

Ook de Astera AX9 PowerPAR is voorzien van een bewegingssensor. Wanneer iemand een spotlight verplaatst of weghaalt kan de armatuur auditieve en visuele signalen geven in de vorm van een sirene en lichtflitsen. Dit schrikt mogelijk kwaadwillende af om door te gaan met hun actie. In de applicatie kun je de gevoeligheid, het type en de vertraging van het alarm volledig naar wens instellen.

Enter and Leave Standby

Stel je bouwt alle apparatuur voor een evenement of filmshoot een dag eerder op, dan wil je bij aankomst op de locatie de volgende dag zoveel mogelijk accucapaciteit over hebben. De enter and leave standy modus helpt jou alle lampen gelijktijdig in of uit stand by modus halen. Je kunt hier ook tijden aan koppelen, waarna de lampen zelf deze modus activeren dan wel deactiveren. Op deze manier kun je het zelf niet vergeten. Handig toch?

Noodverlichting

Als afsluiting is er nog een handige functie waar je de armaturen, waaronder de AX9 PowerPAR, voor kunt inzetten. Namelijk als noodverlichting. Het wil wel eens voorkomen dat de spanning onverhoopt uitvalt. Vaak resulteert dit in een donkere ruimte waarin paniek kan uitbreken. Wanneer je de armaturen aansluit op het spanningsnet, kunnen deze automatisch tot actie overgaan bij het wegvallen ervan. Het is namelijk mogelijk dat de armaturen automatisch wit licht weergeven wanneer dit gebeurd. Op deze manier zijn bezoekers nooit in een donkere ruimte en is er geen reden tot paniek.

Technische specificaties

  • Merk

    Astera

  • Type

    AX9 PowerPAR

  • Type LED verlichting

    105 W - RGBMA - 3008 Lm - 9900 Lx

  • Strobe

    0 - 25 Hz

  • Beam Angle

    13 Graden

  • Batterij

    LG Chem Lithium-ion

  • Batterij duur

    20 uur

  • Batterij oplaadtijd

    5 uur

  • Bediening

    CRMX - W-DMX- AsteraBox

  • IP Rating

    IP65

  • Afmeting AX9 PowerPAR

    22,2 x 25,6 x 17,5 cm (L x B x H)

  • Gewicht

    5,7 kg

Tips

Astera App

Met de Astera applicatie zijn de bedieningsmogelijkheden van deze Astera AX9 PowerPAR eindeloos. De Astera applicatie is beschikbaar voor tablets en telefoons in de app of play store.

Gebouw Verlichten

Gebruik de Astera AX9 voor het verlichten van een gevel, object of gebouw. De krachtige bundel zal de oppervlakte oplichten.

Video

Draadloze LED PowerPAR bestellen

De Astera AX9 PowerPAR is de meest veelzijdige LED spot van dit moment. Ongekende kwaliteit en multifunctioneel inzetbaar, Het ‘'neusje van de zalm'.

€ 35,00 excl. BTW